Через скандальний тендер на Волині сільрада судиться з Держаудитом

Через скандальний тендер на Волині сільрада судиться з Держаудитом
На Волині аудит виявив порушення при тендері на ремонт вулиці у Підгайцях і вимагають розірвати договір. Натомість сільрада звернулася до суду.

Про це пише Валентина Куць на шпальтах Сили правди.

У тендері на капітальний ремонт вулиці Шкільна у Підгайцях за майже 14 мільйонів гривень змагалося два учасники: ТОВ «Житлобуд-2» та ПП «Ространс» з ціновими пропозиціями 13,8 та 13,9 мільйона гривень. В аукціоні конкуренти знизили ціни на однакову суму з різницею лише в одну гривню. Тож перемогу отримало ТОВ «Житлобуд-2» з ціною 13 мільйонів 709 тисяч 851 гривню.

Власником та керівником компанії «Житлобуд-2» є колишній депутат Волинської обласної ради Леонід Стефанович, зять якого Сергій Бохонко мешкає у Підгайцівській громаді і у 2020 році балотувався у депутати цієї громади.

Через деякий час після завершення закупівлі управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області провело її моніторинг і виявило порушення. Зокрема встановили, що підрядник зазначив одноківшевий екскаватор як свій хоча за технічним паспортом його власником є приватне підприємство «Ефект». До речі, ПП «Ефект» належить вже згаданому Сергію Бохонку, зятю Леоніда Стефановича.

Також аудитори виявили, що підрядник надав договір оренди техніки, укладений з ТОВ «Унідор Сервіс», але техніка, зазначена в ньому, належить іншим підприємствам – ТОВ «Унідор Плюс» та ТОВ «Унідор Буд».

Крім неточностей у документах на техніку, також встановили, що «Житлобуд-2» не надав листа про спроможність почати та виконувати роботи без отримання попередньої оплати, якого вимагав замовник у тендерній документації.

Відповідно до законодавства, замовник мав би відхилити таку пропозицію, однак не зробив цього. Тож, аудиторська служба зобов’язала усунути порушення шляхом розірвання договору.

Втім, Підгайцівська сільрада не погодилась з таким висновком і намагається скасувати його у судовому порядку. Справу розглядатиме Волинський окружний адміністративний суд.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.