До рейтингу найбагатших людей світу потрапив українець. Його статки зросли

До рейтингу найбагатших людей світу потрапив українець. Його статки зросли
До переліку найбільших багатіїв на планеті потрапив український олігарх Рінат Ахметов, статки якого протягом року зросли на понад 400 мільйонів доларів.

Про це пише Укрінформ із посиланням на рейтинг мільярдерів від агентства Bloomberg.

Засновник компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск за підсумками року залишається найбагатшою людиною у світі. Згідно з даними рейтингу, статки Маска на сьогодні становлять 238 мільярдів доларів. Від початку року вони зросли на 101 млрд дол.

Друге місце у списку посідає французький бізнесмен Бернар Арно, який має контрольний пакет у компанії LVMH, зі 179 млрд дол.

На третьому місці рейтингу - засновник і колишній гендиректор Amazon Джефф Безос, статки якого оцінюють у 178 млрд дол.

До першої десятки найбагатших людей світу також увійшли засновник Microsoft Білл Гейтс (140 млрд доларів), колишній гендиректор Microsoft Стів Балмер ($130 млрд), засновник Meta Марк Цукерберг ($129 млрд), співзасновники компаній Google, Alphabet Ларрі Пейдж ($127 млрд) і Сергій Брін ($120 млрд, 9-те місце у рейтингу), засновник і голова корпорації Oracle Ларрі Еллісон ($124 млрд), американський інвестор і філантроп Воррен Баффет ($120 млрд).

Єдиним українцем у списку є Рінат Ахметов, він посідає 471-ше місце зі статками 5,77 млрд дол. Від початку року вони збільшилися на 437 мільйонів доларів.

З-поміж росіян на найвищій позиції у рейтингу (48-й) опинився глава Норнікеля Володимир Потанін зі статками 30,7 млрд дол.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ось вам і війна!
Відповісти
Під час війни,,...статки збільшились на 437 млн.дол.",все нормально, в карти виграв! Половину на зсу,а половину в пенсійний фонд України, бо в уряді не знають де брати гроші!! А 5,77 млрд.дол.я думаю на прожиття хватить!
Відповісти
То ось чому зростають тарифи на електроенергію- Ахметову на хлібчик не вистачає!(А казали,що змушені їх підвищувати,щоб галузь не була збитковою!)
Відповісти
Це в голові не вкладається. Як це так не віддібратити у нього електричні мережі.
Відповісти
Ахметов здобув статкив 90- х,йдучи по трупах,а тепер зробили з нього мецената і благодійника. Бендитом був, бандитом і залишиться.
Відповісти
Та всі знають що він бандит, і як він віджимав свої заводи,та чому це в Україні бандити найбагатші люди, можливо треба цьому якось заподіяти?
Відповісти
Кому війна а кому мать родна
Відповісти
Зняти останні кроки з бізнесу ось Вам Ахмтовське чудо.Одна гривня з базових речей держави приводить до 2-3 кратних втрат держави.7-8 гривень кіловат.Як Зеленський сказав нехай 50%бюджету заробляє.Буде сама бідна країна Європи
Відповісти
Приємна новина, хоча на фоні нашої крови!
Відповісти
Це в голові не вкладається, люди донатять по 10 грн, а він лопатою гребе.І після нового року знову хочуть переглядати тарифи на електроенергію.
Відповісти
На на цю новину, як реагувати? Пишатись, чи плакати. Мабуть плакати, бо всі знають звідки беруться у цього "українця" криваві мільярди. А особливо коли приходять липові рахунки, то ще раз усвідомлюєш, що кому війна а кому...

Відповісти