На Волині рибалки врятували гагару, яка примерзла до криги на ставку

На Волині рибалки врятували гагару, яка примерзла до криги на ставку
У Луцькому зоопарку 10 січня тимчасово прихистили гагару, яку напередодні двоє волинян врятували від морозу на ставку в Луцькому районі.

Нині пташка перебуває на карантині під наглядом ветлікаря, розповіла Суспільному телефоном директорка міського звіринця Людмила Денисенко.

З її слів, гагара чорнодзьоба має статут рідкісного залітного птаха, постійно живе у воді й на сушу практично не виходить.

"Сьогодні зранку, коли нам її привезли, оглянув наш ветеринар. Птаха здорова, пошкоджень немає. З криги гагари як лебеді, наприклад злетіти не можуть. Вона не травмована, можливо була не наїджена і знесилена, вся мокра була і пір'я вбралося в бурульки. Зараз вона вже активна", — каже директорка зоопарку.

У зоопарку гагара пробуде ще декілька днів, зазначила Людмила Денисенко, після чого її випустять на річку Стир, адже є диким птахом і в неволі не живе.

Як повідомив лучанин Анатолій Горбатюк, разом із братом 9 січня за допомогою підсака для риболовлі виловили гагару, яка примерзла до криги й не могла рухатися. З його слів, птаха трусилася від холоду й ледве рухалася.

"Після ночі проведеної в товаристві домашніх тварин, перекочувала в карантину клітку до Луцького зоопарку. Зараз її підгодують рибою з наповненого відра водою, бо з землі рибу не бере (споживає живу), оглянуть спеціалісти і відпустять на проточну воду", — додав чоловік.

Довідково: Гагара чорнодзьоба або полярна — це водний тип птахів, яку в Україні можна помітити в західних областях. Харчується переважно рибою, пірнаючи за нею під воду до двох метрів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині рибалки врятували гагару, яка примерзла до криги на ставку
11 січень, 08:25