Переваги застосування органо-мінеральних добрив*

Переваги застосування органо-мінеральних добрив*
Сільськогосподарські ділянки зазвичай активно експлуатуються, що призводить до втрати великої кількості поживних речовин. Щоб відновити їхній рівень можна використовувати органо-мінеральне добриво від перевіреного виробника. В цій статті пропонуємо детальніше дізнатися про ці види речовин та визначити переваги їхнього використання.

Що таке органо-мінеральне добриво


Кожен аграрій хоче створити оптимальні умови для вирощування рослин, щоб отримати багатий та якісний урожай. Внесення виключно органічних речовин не завжди забезпечує такий ефект. Саме тому, більшість власників ділянок обирають добриво ОМД. Цей вид препаратів поєднує в собі дві складові: мінерального та органічного походження. Завдяки цьому, забезпечується комплексний вплив та баланс в живленні.

З чого складається ОМД


Цей вид добрив представлений в різних форматах. Зокрема, в продажу наявні гранульовані різновиди та сухі порошки. Проте, найчастіше органомінеральні добрива продаються у вигляді рідких розчинів. Вони складаються з декількох компонентів:

  • органічні речовини (гумусна складова);

  • мінеральні елементи.

  • До першої групи можуть входити торф, мул, буре вугілля, сланці та перегній. Друга категорія компонентів може містити гумати, фосфор, калій, амінокислоти та азот.

    Де застосовуються органо-мінеральні добрива


    Завдяки особливому складу та збалансованій формулі, органомінеральне добриво має широку сферу застосування. Речовини підходять для обробки ґрунту на клумбі. В цьому випадку забезпечується необхідне живлення для тюльпанів, хризантем та троянд.

    Крім цього, добрива застосовуються для кімнатних рослин, в тому числі фікуса, герані та азалії. Проте, основним призначенням органомінеральних добрив є підживлення сільськогосподарських культур. Серед них зелень, кукурудза, цибуля, морква, огірки, перець, капуста, помідор, картопля та інші рослини.

    Основні переваги використання органо-мінеральних добрив


    ОМД – це чудове рішення для покращення обмінних процесів в ґрунті, підвищення вологоутримуючих властивостей та механічної структури субстрату. Крім цього, речовини сприяють знищенню шкідливих мікроорагнізмів та низку корисних ефектів для рослин. Зокрема, стимулювання розвитку наземної частини, покращення росту кореневої системи та активізація фотосинтезу.

    Джерело: smartgrow.com.ua

    Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
    Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
    Коментарі 0
    • Статус коментування: премодерація для всіх
    Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
    Останні новини
    Переваги застосування органо-мінеральних добрив*
    16 грудень, 2023, 18:03
    У Луцьку горів гараж. ФОТО
    16 грудень, 2023, 17:16