Без грошей не можемо допомогти Україні з ремонтом наданого озброєння, – Пентагон

Без грошей не можемо допомогти Україні з ремонтом наданого озброєння, – Пентагон
Відсутність фінансування впливає не тільки на спроможність США надсилати Україні нове озброєння, а й на можливість допомагати з ремонтом того, яке надали раніше.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на брифінг речник американського оборонного відомства Патрика Райдера.

"Без додаткового фінансування ми не можемо надавати системи і обладнання для задоволення середньострокових і довгострокових потреб і допомагати їм підтримувати в робочому стані системи, які ми вже надали раніше", - йдеться в повідомленні.

Він також нагадав, що без фінансування Пентагон не може вилучати зброю з власних запасів, а це заважає "задовольняти найнагальніші потреби України на полі бою, включаючи такі речі, як артилерійські снаряди, протитанкові засоби, ракети ППО".

Райдер запевнив, що Пентагон продовжить співпрацювати з Конгресом і закликатиме якнайшвидше ухвалити рішення про додаткове фінансування.

Раніше в США заявили про необхідність якомога швидше ухвалити рішення про допомогу Україні, оскільки наступні кілька місяців будуть критичними.

За даними ЗМІ, ключові помічники американського президента Джо Байдена на закритому засіданні в Конгресі попередили, що без схвалення додаткової військової допомоги Україні на фронті можливі значні труднощі.

У проєкті передбачено понад 60 млрд доларів на підтримку України, 14 млрд доларів для Ізраїлю і така ж сума – на заходи протидії нелегальній міграції на південному кордоні.

У Білому домі раніше заявили, що вже не мають грошей для нової військової підтримки України до її ухвалення Конгресом США.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вони порожньою стурбованністю допомагають......
Відповісти