Класи захисту бронежилетів*

Класи захисту бронежилетів*
Головним засобом персонального захисту бійців силових структур та військ є бронежилет. Це базовий елемент екіпірування, який оберігає життєво важливі органи від пошкодження холодною зброєю, кулями чи осколками. Незважаючи на пасивність захисту, вона суттєво підвищує шанси на виживання бійців у зоні ведення активних бойових дій. При цьому бронежилети представлені в широкому асортименті моделей, що може трохи заплутати користувача.

Види бронежилетів


У конструктивному плані виділяють три основні категорії, які відрізняються за типом самої плитоноски:

  1. Класичні. Відрізняються відмінним протипульним та протиосколковим захистом. Це надійні та міцні моделі, які мають передню, задню та бічні пластини. Крім того, вони можуть містити додаткові пакети з балістичним арамідом. Вважаються найкращим варіантом для бойових умов.

  2. Плейт керрієр. Полегшені жилети під установку двох основних бронепластин. Деякі моделі можуть додатково комплектуватись доковим захистом. Основне завдання – захист бійців силових структур та спецпідрозділів від ураження кулею.

  3. М'які бронежилети. Це міцні полотна до кевлару або інших армидних матеріалів з високими показниками гнучкості. Найчастіше застосовуються для прихованого носіння. Забезпечують захист від холодної та дрібнокаліберної зброї.


Усі варіанти мають свої особливості та переваги в експлуатації, що дозволяє вибрати оптимальний варіант для конкретної мети.

Клас захисту бронежилетів


Головним конструктивним елементом персонального захисту є бронеплита. Саме вона зупиняє кулі та уламки, не дозволяючи завдати шкоди власнику. На даний момент є повноцінна класифікація плит за рівнем захисту, через що виділяють наступні класи:

  1. Спеціальний. Найбільш прості моделі прихованого носіння, які здатні захистити від удару холодною зброєю з енергією трохи більше 45Д.

  2. Клас 1. Вироби цієї категорії можуть зупинити 9мм кулю ПМ або 7,62 мм, випущену з нагану на відстані від 5 метрів.

  3. Клас 2. До цієї категорії входять плити прихованого носіння, оскільки вони мають невелику вагу та компактні габарити. Матеріал убезпечить від пострілу з пістолета Токарєва.

  4. Клас 2а. Моделі підвищеної міцності, які витримують кулю 12 калібру, випущену з мисливської рушниці.

  5. Клас 3. Ця категорія плит активно використовується поліцією та силовими структурами. Вироби даного типу відрізняються відносно невеликою вагою та високою міцністю. Матеріал зупиняє кулі автомата 5,45 та 7,62 мм випущені з 10-метрової відстані.

  6. Клас 4. Збільшення показників міцності дозволило підвищити ефективність дії. Користувач збереже собі життя навіть після ураження сталевою термозміцненою кулею 5,45 мм.

  7. Клас 5 та 5а. Такі плити найчастіше використовують військові, оскільки вони чудово захищають АКМ та СВД з калібром 7,62 мм, які заряджені сталевими, термозміцненими або спеціальними патронами.

  8. Клас 6 та 6а. Це найбільш міцні плити, які використовуються як на передових позиціях, так і сапери при розмінуванні. Відрізняються високою міцністю та гарантують високий ступінь захисту.

  9. Це основні різновиди броньованих плит для індивідуального захисту від механічних пошкоджень. Настільки широкий вибір пластин дозволяє підібрати оптимальний варіант для конкретного завдання. Це дозволяє отримати необхідну мобільність, комфорт носіння та рівень безпеки. У процесі вибору потрібно чітко розуміти, що економити на особистій безпеці точно не варто, через що потрібно купувати лише сертифіковану продукцію від перевірених брендів.



    Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.