За звільнення Київщини президент нагородив воїнів 14 ОМБР орденами

За звільнення Київщини президент нагородив воїнів 14 ОМБР орденами
31-го березня, у другу річницю визволення Київщини, Президент Володимир Зеленський вручив державні нагороди військовослужбовцям з 14 ОМБр: підполковнику Андрію Колодяжному та мешканцю Нововолинська – сержанту Мирону Химиці.

Про це повідомляє інтернет-видання «БУГ».

У другу річницю звільнення Київської області від російських окупантів Президент Володимир Зеленський взяв участь у піднятті Державного прапора України на флагштоку Меморіалу пам’яті захисників Бучанської громади і вручив нагороди воїнам ЗСУ, Національної гвардії, СБУ, поліцейським та рятувальникам.

Зокрема, мешканець Червонограда підполковник Андрій Колодяжний був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня, сержант Мирон Химиця – «За мужність» IIІ ступеня.

Військові брали участь у знищенні ворожих колон на Київщині. Андрій Колодяжний був командиром роти, а Мирон Химиця проходив службу в іншому підрозділі. Під командуванням, на той час, старшого лейтенанта Ігоря Скучинського знищували російські колони техніки в Макарівському районі. Безпосередньо було знищено ворожий батальйон, який робив звірства в Бучі.

28-го лютого 2022 року маленькою групою було спалено перший ворожий танк. Згодом ввечері того ж дня військові висунулись на нове завдання. Три екіпажі броні – два танки та один БМП, особовий склад – 17 осіб зробили засідку та знищили 14 машин, близько 50 пошкодили, спричинили ворогу відчутних втрат, а самі відійшли з того бою без жодного «200» та «300». Підбитий був тільки лише один наш танк.

Уродженець селища Локачі Ігор Скучинський пізніше у Миколаївській області отримав важке поранення та втратив ногу.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Боєць із Волині Ігор Скучинський, який втратив на війні ногу, переніс дев'ять операцій та дві клінічні смерті, повернувся на службу. ВІДЕО

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.