Бронзовий призер ЧС з веслування на байдарках і каное, волинянин бореться за олімпійську ліцензію

Бронзовий призер ЧС з веслування на байдарках і каное, волинянин бореться за олімпійську ліцензію
Бронзовий призер чемпіонату світу з веслування на байдарках і каное Андрій Рибачок бореться за отримання ліцензії для участі в літніх Олімпійських іграх, що відбудуться у липні 2024 року в Парижі.

У випуску "Спортивне сузір'я Волині" департаменту культури, молоді та спорту Волинської облдержадміністрації спортсмен розповів, що має сильних конкурентів в Україні та все ж сподівається вибороти бажану ліцензію, пише Суспільне.

Зараз Андрій Рибачок готується до участі в Кубку України, який відбудеться з 21 по 25 квітня в Умані. Для веслувальників це головний старт року і можливість потрапити на Олімпійські ігри 2024. Андрій Рибачок змагатиметься у каное-двійці, на 500 метрів.

"Минулого року ми зупинилися за крок, буквально пів секунди не вистачило, щоб вибороти цю ліцензію. На цих змаганнях оберуть найсильніший екіпаж, який через три тижні візьме участь у турнірі в угорському місті Сегед. Саме там країни, які не взяли ліцензії, мають право її добрати", — говорить спортсмен.
Тренер Андрія Рибачка, Федір Семенюк каже, що в Україні є досить сильні та потужні спортсмени з цього виду спорту, тому конкуренцію відчувають.

"Для початку треба виграти Кубок України. Там є конкуренти. От в Андрія конкурент – наш ковельчанин Павло Борсук, який також братиме участь в цьому заїзді на 500 метрів. Серед конкурентів є призери Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро", — розповідає тренер.
Потрапити на Олімпіаду — це бажання будь-якого сповнена, аже Андрій Рибачок. Додає, що зараз головне завдання не захворіти та добре підготуватися до Кубка України, перемогти там і поїхати в Сегед.

Довідково: 29-річний Андрій Рибачок — заслужений майстер спорту України з веслування на байдарках і каное. У складі каное-четвірки Андрій Рибачок виграв бронзову медаль чемпіонату світу і у 2022 році. Тоді команду представляли Вергелес, Рибачок, Міщук та Юрій Вандюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.