21 травня на Волині: гортаючи календар

21 травня на Волині: гортаючи календар
Свій день народження сьогодні, 21 травня, святкує журналістка та волонтерка Еля Коротинська (на фото).

Також відзначає день народження колишній начальник департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Юрій Горбенко.

Вітаємо та бажаємо перемог у всіх сенсах цього слова! Енергійності, стійкості духу, наснаги, реалізації планів та нових ідей. Нехай успіх завжди буде на вашому боці, а будь-яка справа має позитивний результат!

Також вітаємо іменинників цього дня, які носять імена – Федір, Кирило, Костянтин, Михайло, Олена, Ярослав. Зичимо міцного здоров'я, радості від життя та успіхів у всіх починаннях.

21 травня в церковному календарі — день пам’яті святої цариці Олени. Свята Олена була матір’ю римського імператора Костянтина Великого і відома своїми заслугами перед церквою. Вона здійснила розкопки в Єрусалимі, під час яких було віднайдено Животворний Хрест Господній та інші реліквії Страстей Христових. Її син, Костянтин Великий, був першим імператором Римської імперії, який прийняв християнство, і вважається, що Олена мала значний вплив на його релігійні погляди.

А ще 21 травня Міжнародний день космосу. Цей день є визнанням величі космосу та людського прагнення до його дослідження. Ідея свята належить американському астронавту Енді Томасу, і унікальність цього свята полягає в тому, що про його заснування було оголошено не на Землі, а в космічному просторі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.