У Луцьку сумніваються, чи безпечні решта квартир будинку, де стався обвал

У Луцьку сумніваються, чи безпечні решта квартир будинку, де стався обвал
Аварійний луцький будинок, в якому обвалилося 8 квартир, обстежуватимуть фахівці з Рівного – визначатимуть, чи безпечно жити в решті квартир.

Про це розповіла заступник луцького міського голови Лариса Соколовська, пишуть Волинські новини.

Нагадаємо, у неділю, 10 червня, близько 04:20 ранку у Луцьку обвалилась частина житлового 5-поверхового будинку. Загинули 2 чоловіків. Ще одна жінка наразі перебуває у лікарні.

Правоохоронці вважають, що причиною обвалу стала службова халатність: про аварійний стан будинку комунальників повідомляли задовго до трагедії.

«Зараз ведуться дослідження, спостереження, складаються протоколи, акти оформляються. Прокуратура, міліція займаються. І ми також залучили інститут, який досліджує», - повідомила Соколовська.

Причин обвалу Соколовська озвучувати не захотіла: «Попередні причини, звичайно, можна називати, але ми їх не будемо називати, бо вони ще не встановлені науково».

«На завтра ми запрошуємо фахівців із Рівного. Спеціалісти з інституту будуть науковим експериментальним шляхом, з приладами, встановлювати, чи можна проживати в прилеглих під’їздах. І тоді вже шукати остаточних причин, враховуючи різні аргументи», - додала заступник мера.

Нагадаємо, однією з причин, чому стався обвал, називають перепланування підвалу, де самовільно знесли несучі стіни.
За фактом трагедії прокуратура Луцька порушила кримінальну справу, закидаючи службовим особам ЖКП № 7 та муніципалітету халатність.

Також перший заступник міського голови Святослав Кравчук повідомив, що для встановлення причин трагедії створили дві комісії: обласну очолив перший заступник голови ОДА Олександр Башкаленко, а міську – заступник луцького мера Лариса Соколовська, яка курує галузь ЖКГ.

Штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуацій працюватиме до повного завершення ліквідації наслідків цієї події.

У Луцькій мерії повідомляють, що увечері мешканці першого та другого під’їздів зможуть зайти у свої помешкання та забрати найнеобхідніші речі.

Також, запевняють чиновники, до кінця неділі будуть завершені роботи з відновлення водо- та енергопостачання в будинку.

Тим часом, як повідомляє ТСН, у третьому та четвертому під'їздах загрози життю мешканців немає, проте люди побоюються залишатися в будинку, - стало відомо після засідання комісії, яка з'ясовувала причини аварії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ті, хто ДОЗВОЛИЛИ перепланування підвалу і ті, хто його ЗДІЙСНЮВАЛИ і ті, хто відповідно до посади МАЛИ КОНТРОЛЮВАТИ ці процеси - ніби як десь в тіні? Не озвучуються прізвища?
Відповісти
Така ж біда може трапитись і в будинку № 10 по проспекту Відродження між 2-им та 3-ім під'їздом, де в підвальній частині також були зруйновані несучі конструкції.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку сумніваються, чи безпечні решта квартир будинку, де стався обвал
10 червень, 2012, 20:38
Кварцяний знайшов роботу
10 червень, 2012, 16:48