Мешканці будинку, де стався обвал, і далі бояться за своє життя

Мешканці будинку, де стався обвал, і далі бояться за своє життя
У той час, як мешканці вцілілого 3-го під’їзду багатоповерхівки на вулиці Рівненській у Луцьку бояться, що їхнє життя у смертельній небезпеці, представники влади запевняють, що небезпеки подальшого руйнування немає.

Як пишуть Волинські новини, мешканці вимагають від влади визнати їхній будинок аварійним та підписати відповідний документ, адже, за їхніми словами, у стінах з’явилося багато тріщин.

Люди навіть обіцяють вдатися до акцій протесту, якщо влада не гарантуватиме їм безпечних умов проживання.

Нагадаємо, 10 червня цей будинок частково обвалився. Руйнування зазнали вісім квартир 1-го та 2-го під’їздів.

Один із мешканців розповів, що приблизно 10 років тому під час зведення магазину «Ліга-нова» на 1-му поверсі знесли несучі стіни, а на їх місці встановили металеві конструкції, які «нічого не тримають».

За словами ж заступниці мера Лариси Соколовської, експертна комісія оглядала помешкання та визнала їх безпечними для проживання.

10 червня міський голова Микола Романюк, директор міського департаменту ЖКГ Іван Кубіцький та начальник управління капітального будівництва Луцької міськради Леонід Карабан повторно оглянули квартири.

Щодо тріщин у квартирах третього та п’ятого поверхів Карабан висловив думку, що вони не на капітальних стінах, а на так званих перегородках. На його переконання, небезпеки руйнування немає.

Повернутися до помешкань пропонував людям і голова комісії, яка займається встановленням причин аварії, перший заступник голови ОДА Олександр Башкаленко. Мовляв, обстеження в під’їзді підтверджують, що там можна жити.

Втім частина жителів квартир третього під’їзду 10 червня залишилися ночувати в друзів та сусідів, інші – поїхали до готелю «Світязь».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаво як би це сталося з квартирою Романюка або Соколовської? Безсовісні сволочі.
Відповісти
Останні новини
Мешканці будинку, де стався обвал, і далі бояться за своє життя
11 червень, 2012, 11:12