Нас заганяють у глухий кут, - постраждалі з Рівненської

Нас заганяють у глухий кут, - постраждалі з Рівненської
Постраждалих мешканців будинку 109, що на вулиці Рівненській, обіцяють виселити з готелю «Світязь» вже з 1 вересня і пропонують самим шукати собі квартири.

Про це 27 серпня розповіли самі мешканці.

Нагадаємо, 10 червня у Луцьку стався обвал будинку. Вісьмом сім’ям влада міста та області погодилася купити квартири. Переважна більшість інших постраждалих живуть у готелі «Світязь», проживання яких оплачують з міської казни. Раніше повідомляли, що проживання обходиться щоденно в 11 тисяч гривень.

Після ремонту і укріплення у будинок на Рівненській знову планують заселити мешканців. А до цього мешканці повинні жити у зйомних квартирах, які підшукати собі мусять самі. Міська рада лише порадила агентство, яке готове шукати квартири безкоштовно.

«Нас кинули на агентство, яке немає квартир по такій ціні, яку запропонувала міська рада. Рада запропонувала 2 тисячі за трьо- та чотирикімнатні квартири і півтори тисячі на одно- і двокімнатні квартири», - каже мешканка Наталія Климко.

«Нам пропонували квартиру за 2400 гривень, бо в нас 4-кімнатна квартира. Вибачте, але нам дали лише 2 тисячі. Ми загнані у глухий кут. Нас обмежили в грошах і нас хочуть насильно вигнати», - каже Климко.

13 серпня мешканці написали на ім’я міського голови Миколи Романюка листа, у якому запитували про те, які встановленні терміни для оренди квартир, чи потрібно забирати усі меблі з повалених квартир на Рівненській, втім відповіді ніхто не надав.

А вже 16 серпня жителів вперше попередили про виселення з готелю. На минулому тижні прийшло вже друге повідомлення про припинення фінансування проживання в готелі.

Мешканцям пропонують підписатися під гарантійним листом про те, що вони зобов’язуються покинути готель. Втім ніхто таких обов’язків брати не хоче, адже квартир для оренди поки що немає. Жителі планують звернутися до прокуратури, аби дізнатися про підстави виселення з готелю.

А у рішенні йдеться, що управління розвитку підприємництва та реклами має припинити оплату за харчування та проживання в готелі мешканців, відселених з будинку на вулиці Рівненській, 109, з 1 вересня 2012.

Зауважимо, коли мешканців просили підписатися під гарантійними листами про виселення, дане рішення на сайті міської ради не було опубліковане. Тому постраждалі стверджують: вони не розуміли, на яких підставах їх виселяють.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Блин, народ вы уж добавьте пару сотен на аренду жилья, не жмотьтесь.
Відповісти
Добре що хоть Палиця поміг, а ще й нагаварюють на нього...
Відповісти
А ви, мешканці, будинку й справді зверніться до прокуратури. Тільки памятайте, що коли добре покопатись у бюджетному кодексі, то взагалі можете нічого не отримати. Бюджетні кошти не можна витрачати на ремонт об"єктів, що не є власністю міста. Всі ви свої квартири вже приватизували - отже вони вже ваші. А своє майно треба самому доглядати. Дякуйте за те, що роблять і не гнівіть проведіння. В Україні немає жодного випадку (ні в Дніпропетровську,ні де) такої роботи, як зараз ведеться з вами не було.
Відповісти
Так, те що роблять зараз, ніде в Україні та й напевне в світі не робили до цього, бо це - повний абсурд. А про Дніпропетровськ, так там зробили дуже розумно - дали людям нове житло а будинок знесли. Мешканці просили це зробити і з Рівненською 109, але ж ні, всім треба "покомпостувати" мозок людям і "відмити" гроші на ремонті. А про те що квартири приватизовані і т.д. і т.п. вже говорилось не раз, і якщо Ви, шановний, не знаєте про що пишете, то не позортесь.
Відповісти
Чесне слово, занадто вже. хай виганяють.
Відповісти
влада виділила кошти.рахунок на них відкритий був. палиця виділив по 28 тис грн кожній сім"ї і вам оплачували той світязь.і тепер ще ниють. погоджуюсь з лучанином!
Відповісти
Палиця виділив по 28 тисяч грн лише сімям зруйнованих квартир (8).
Ниють? А ви знайдіть 3х-4х кімнатну квартиру в Луцьку за 2000 грн.
Відповісти
Серед мешканців того будинку є 2-3 заколотниці-горлопанки, які усіх будоражать і тільки за для того щоб отримати нову квартиру.
Відповісти
Останні новини
Нас заганяють у глухий кут, - постраждалі з Рівненської
27 серпень, 2012, 16:40