За безкоштовну візу до Польщі все одно треба заплатити

За безкоштовну візу до Польщі все одно треба заплатити
Зі створенням візового центру в Луцьку візу можна отримати швидше, але вона дорожча на 20 євро, крім цього доведеться заплатити за вартість страховки і довідки з банку про наявність рахунку.

Про це 6 вересня пише газета «Відомості.ua».

Журналісти виявили, що черги на здачу документів у консульство доведеться чекати близько двох місяців. В іншому разі – документи варто здати у візовий центр. Тут черга невелика, а візу можна отримати через 7 днів після здачі анкети. Перелік документів, необхідних для її одержання, вивісили на дошці оголошень.

Як відомо, для українців шенгенська віза коштує 35 євро. Ще 20 треба заплатити посереднику – візовому центру. Чому зараз так важко здати анкету безпосередньо у консульство, яке за свої послуги грошей не бере, журналісти видання запитали у Генерального консула Республіки Польща у Луцьку Марека Мартінека.

«Запровадження електронної реєстрації дати подання візової анкети дозволило ліквідувати чергу перед консульством. Видача польських віз в Україні перейшла на аутсорсингове обслуговування, а термін очікування на подання анкети в аутсорсингових пунктах є, як правило, коротким. Однак якщо клієнт не бажає користуватися послугами такого пункту (платними), він може подати заяву в консульстві. Це наслідок обраної стратегії, яка полягає у тому, що консульство безпосередньо приймає анкети лише в особливих ситуаціях і від певної категорії громадян», - сказав консул.

Нагадаємо, польське МЗС повідомляло, що заявки на отримання візи безпосередньо до консульств, як правило, можуть подавати власники «карти поляка», репатріанти, представники польської національної меншини в Україні, VIP-персони, люди, які їдуть до Польщі у рамках фінансованих з польського бюджету проектів, а також у надзвичайних випадках.

Щодо видачі національних віз до Польщі, які вже з 15 вересня будуть безплатними, Марек Мартінек повідомив:

«Щоб отримати польську національну візу, слід зареєструватись у системі e-konsulat або звернутися до Пункту прийому візових анкет, де всі формальності будуть вирішені на місці. Підставою для отримання національної візи є документальне обґрунтування довгострокового (понад 90 днів) перебування у Польщі, наприклад, навчання чи праця».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Польща, візи
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так и непонятно, за что уволили колнсулов визового отдела. Ситуация со сроками подачи абсолютно не изменилась.
Відповісти
Останні новини
За безкоштовну візу до Польщі все одно треба заплатити
06 вересень, 2012, 12:11