Любителі чіпсів і комп’ютерних ігор - хворі

Любителі чіпсів і комп’ютерних ігор - хворі
Волинські діти нераціонально використовують комп’ютери і мають доступ до шкідливих харчів (на кшталт чіпсів, сухариків, газованих напоїв), тому йдуть в школу з різними захворюваннями.

Про це пише газета «Луцький замок» з посиланням на головного лікаря дитячої поліклініки Луцька Оксану Лєщинську.

Як повідомила лікар, медики міста вже оглянули понад 90% першокласників. Лідирують серед виявлених недуг хвороби опорно-рухового апарату, що пов’язано зі звичкою малюків неправильно сидіти на стільці. Друге місце займає ендокринна патологія (проблема зі щитовидною характерна жителям Волині), за нею міцні позиції тримають хвороби очей та шлунково-кишкового тракту.

«Коли в липні наші лікарі мали 12-15 відвідувань, то наприкінці серпня, особливо після 20-го числа, черги до хірурга сягали 90 осіб, до окуліста - 70. Звичайно, ми прийняли всіх дітей. Але створювались незручності: батьки витрачали багато часу, попередній запис було зроблено за місяць, а школа вимагала довідки до 1 вересня, і велике навантаження відчували лікарі», - зауважила Оксана Лєщинська.

Медики наголосили, що не варто зволікати із направленням до спеціаліста, адже від вчасного звернення батьків до лікарів залежить здоров’я дітей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Любителі чіпсів і комп’ютерних ігор - хворі
06 вересень, 2012, 12:54