Директора заповідника Старий Луцьк звинувачують у хабарництві?

Директора заповідника Старий Луцьк звинувачують у хабарництві?
За три місяці перебування на посаді директора заповідника у Старому місті Луцька Павла Рудецького, у центрі з’явились десятки новобудов(на фото).

Про це у Колонці автора ВолиньPost повідомив директор ДП «Волинські старожитності» Олексій Златогорський.

Автор зазначив, що у звязку з призначенням нового директора з"явилася надія і на дослідження, і, на збереження культурної спадщини старого міста.

«Луцьк - унікальне місто, напевно, єдине, із західних міст України, не досліджене досконало археологічно. Заважало і заважає цьому багато аспектів - і не лише вічно триваюча і, я би сказав, не переможна забудова - бо людям і жити десь треба», - пише Златогорський.

Однак, за три місяці на території Луцького державного історико-культурного заповідника виникло десятки новобудов без археологічних досліджень, без врахування збереження історичного середовища, - каже історик.

Він вважає, що «це свідчить про єдине - рабанізм жив і жите буде».

Олексій Златогорський додає: «Розвалюється під «0» вже саме приміщення дирекції заповідника - будинок, у якому провела дитячі роки Леся Українка. Зате будуються нові хатинки - бари - нічні клуби і, напевно, під чітким контролем головного «насяльника» старого міста Павла Рудецького. Павло, можливо вже досить брати хабарі?»

Нагадаємо, Павла Рудецького призначили на посаду директора заповідника 16 липня 2012 року.

Попереднього директора - Тараса Рабана - звільнили через те, що проти нього порушили кримінальну справу

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Власне, якійсь нонсенс. Саме за три місяці, як Павло при посаді, він роздавав направо-наліво погодження і дозволи? Чи Златогорський на власні очі/вуха бачив/чув, що Павло хабарі бере?! Що за звинувачення?
Взагалі, спостерігаю закономірність: як ніхто нічого не робить, потихеньку собі старі будинку руйнуються - так тиша. А як тільки якійсь рух - то зразу гвалт кричать археологи...
Відповісти
а який рух, Юліє?
Відповісти
Євгенович, я був про Вас кращої думки. Взяти й "друга" безпідставно полити брудом. Довести треба. А то скидається на передвиборчу агітацію. Але ж ви не кандидати й вибори закінчились.
З такою логікою наступним може стати ще ближчий друг з "Білої хати".
В наступному опусі не забудьте й про археологію згадати. Чи там усе в порядку? Чи ви усе контролюєте? Кого годуєте?
Відповісти
хто слідуючий у списку цьго "Павлика Златогорського"? мати, чи діти? ГАНЬБА!!
Відповісти
Рудецький прийшов в заповідник з волинської адміністрації, де багато років курував охорону пам'яток в Управлінні культури. Напросився в ДІКЗ він сам, бо запахло жареним після "уходу" Рабана. Та й Лисюку це вигідно, щоб свій прикривав його бездарність. Рік треба до пенсії якось добути, щоб не посадили і не вигнали. А результати діяльності Рудецького, як кажуть, на лице. Знищене старе місто в Луцьку, зплюндровані пам'ятки по області, це наслідок його повної продажності і бездіяльності. А щодо хабарів, попитайте в районах. В нашому його добре знали і навіть прізвисько дали Бабло Аркадійович. Всі погодження і землевідводи йшли через нього. На його совісті десятки знищених пам'яток і городищ. Златогорський молодець. Чесно і відкрито заявляє про це, шкода що раніше мовчав. Мабуть допекло. А він, як ніхто інший, про це все точно знає.
Відповісти
Останні новини
Директора заповідника Старий Луцьк звинувачують у хабарництві?
31 жовтень, 2012, 16:00