Через політичні амбіції «Укропу» Луцьк не може отримати 1,5 мільйона євро

Через політичні амбіції «Укропу» Луцьк не може отримати 1,5 мільйона євро
Через патову ситуацію у Луцькраді місто поки не зможе отримати кошти у рамках співробітництва з Європейським банком реконструкції і розвитку.

Поки немає особи, уповноваженої підписувати документи як виконувач обов’язків Луцького міського голови, мерія не може передати пакету документів для отримання 1,5 мільйона євро у рамках проекту з термомодернізації.

Нагадаємо, Луцька міська рада двічі - 24 лютого та 2 березня - збиралася на позачергову сесію. Однак повноцінно провести її не змогла через саботування роботи міськради з боку фракції "Укроп" та їхніх політичних союзників. Через ці дії у місті немає посадової особи, яка б мала офіційного права підпису під документами з ЄБРР.

Як повідомляли в Луцькій міській раді, в березні від юридичних радників Європейського Банку Реконструкції та Розвитку – компанії СіЕмЕс Камерон МакКенна (CMS Cameron McKenna LLC) до Луцької міської ради та до ДКП «Луцьктепло» надійшов перелік документів, які необхідно підготувати до першої вибірки коштів за «Проектом реконструкції системи централізованого теплопостачання у м. Луцьк», що фінансуватиметься за кошти кредиту ЄБРР, Фонду Чистих Технологій, а також гранту від Фонду Східноєвропейського партнерства з питань енергоефективності та екології (E5P).

Йдеться про проект модернізації централізованої системи теплопостачання міста Луцьк. Це комплексний проект, який дозволить реалізувати заходи із модернізації на загальну суму понад 14 мільйонів євро.

З них 4 мільйони - грантові кошти та 10 мільйонів кредитних коштів.

Грантові коши спрямують на встановлення котла на біопаливі в районі підшипникового заводу та індивідуальних теплових пунктів у Завокзальному мікрорайоні міста. У рамках проекту планують цілий ряд заходів, серед яких і виведення із експлуатації підвальних та заборонених котелень та перепідключення до інших котелень.

Нині ж проект вийшов на фінальний етап отримання «живих» грошей, бо попередньо лише тривали підготовчі роботи.

Перший транш спрямують на встановлення котла на біопаливі у мікрорайоні ЛПЗ. Цей котел забезпечить мікрорайон безперевним постачанням гарячої води у міжопалювальний період, а взимку парцюватиме на додаткове нагрівання теплоносія.

Відтак, аби отримати перший транш, Департамент економічної політики має передети ряд документів та передати їх у ЄБРР. Та поки ці документи фактично нікому підписувати.

Довідка

«Проект реконструкції системи централізованого теплопостачання у м. Луцьку», що реалізується ДКП «Луцьктепло» спільно з ЄБРР передбачає отримання коштів на заміну старих труб у тепломережі новими попередньо ізольованими, модернізацію існуючих котелень та систем управління, встановлення системи моніторингу і диспетчеризації, встановлення індивідуальних теплових пунктів у багатоквартирних будинках, а також котла на біопаливі в мікрорайоні підшипникового заводу.

Метою проекту є значне підвищення енергоефективності, зменшення втрат енергії, скорочення обсягів споживання природного газу та електрики, а також підвищення якості послуг теплопостачання в місті.

Інвестиції в реконструкцію та модернізацію інфраструктури централізованого теплопостачання забезпечать позитивні екологічні та соціальні ефекти, пов’язані з загальним підвищенням якості послуг теплопостачання у місті, підвищенням енергоефективності, зменшення споживання пального, втрат тепла і води, а також викидів в атмосферу.

Крім того, реалізація проекту допоможе суттєво підвищити енергоефективність та дієвість енергетичного менеджменту в окремих будинках, створить стимули для збереження енергії кінцевими споживачами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Укроп" ні грама не винний в безгосподарності та небажанні вступитися від корита інших політичних сил, які де-факто є справжніми лузерами.
Відповісти
Потрусіть Палицю,він УКРОПом керує
Відповісти
Останні новини
Через політичні амбіції «Укропу» Луцьк не може отримати 1,5 мільйона євро
07 березень, 2017, 09:15