У «рейдерське захоплення влади» в Луцьку втрутяться правоохоронці

У «рейдерське захоплення влади» в Луцьку втрутяться правоохоронці
Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик вважає події, які відбувалися у мерії Луцька учора, 15 березня, під час сесії, незаконними та вимагатиме реакції на них від правоохоронців.

Про це пише Волинський інформаційний портал.

Губернатор обіцяє оприлюднити на сайті ОДА офіційне звернення до депутатів всіх рівнів, керівництва Луцької міської ради і лучан.

«Я вважаю, що це незаконне, так зване рейдерське захоплення влади, яке провели з порушенням всіх норм, етики, моралі, законів. Не можуть 24 депутати сьогодні керувати містом і диктувати місту, яким чином діяти, тим більше роблячи це не законно», – прокоментував Гунчик процедуру учорашнього голосування за «зняття» секретаря Луцькради Юлії Вусенко та те, що підпис під відповідним рішенням поставила не уповноважена людина.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПОЗАЧЕРГОВА СЕСІЯ ЛУЦЬКОЇ МІСЬКРАДИ. ЯК ЦЕ БУЛО

«Найперше, я звернуся до правоохоронних органів, аби вони далі оцінку того, що відбулося, з точки зору закону. З іншого боку – я звернуся до громадськості. Бо якщо громадськість приходить в ОДА, вимагаючи дати оцінку тим чи іншим подіям, то так само громадськість може запитати і депутатів, які були вчора і підписували відповідні бюлетені, про те, як вони розуміють цей процес. Нехай вони відповідають теж перед громадою», – додав голова облдержадміністрації і резюмував, що громада міста Луцька не уповноважувала 24 депутатів діяти так, як це сталося учора, від імені всієї громади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я не підтримую ні одну ні іншу сторону,але не погоджуюся з Гунчиком в тому,що іншим 18-и депутатам дозволено керувати громадою,
Відповісти
Гунчик про закон заговорив?!)))Хааах .. .Та він перший мав б попасти під люстрацію чи декомунізацію...)) і взагалі, щоб давати хоч якісь оцінки ситуації,- треба вміти мислити, а це його слабка сторона!!!!
Відповісти
діє за принципом підкорення меншості більшості. Гунчик вважає, що такий принцип не є законним. Це не дивує, бо так він звик діяти на заводі і у владі.
Відповісти
п.1 ст 42 2. У разі звільнення з посади сільського, селищного, міського голови у зв'язку з достроковим припиненням його повноважень або його смерті, а також у разі неможливості здійснення ним своїх повноважень повноваження сільського, селищного, міського голови здійснює секретар
п.3 ст 42 :Не пізніш як на п'ятнадцятий день після звільнення з посади або смерті сільського, селищного, міського голови особа, яка на цей час відповідно до закону здійснює повноваження сільського, селищного, міського голови, звертається до Верховної Ради України з клопотанням щодо призначення позачергових виборів сільського, селищного, міського голови.
п 4.ст 42 Сільський, селищний, міський голова: 4) вносить на розгляд ради пропозицію щодо кандидатури на посаду секретаря ради;

Змінити секретаря має право тільки новообраний голова. А за узурпацію влади є окрема стаття.
Відповісти
Останні новини
У «рейдерське захоплення влади» в Луцьку втрутяться правоохоронці
16 березень, 2017, 13:30