Почався суд за заявою Вусенко

Почався суд за заявою Вусенко
Судове засідання для розгляду заяви про забезпечення позову у справі Юлія Вусенко проти Григорія Пустовіта розпочалося.

22 березня воно почалося з того, що представник Пустовіта Віктор Веремчук прокоментував відео з заявою нардепа Олега Березюка, який заявив: на суддю, яка веде справу тиснуть.

"Якщо це правда, то ми повинні зясувати, чи це правда, щоб знати чи довіряти суді", - сказав юрист.

Вусенко заявила, що їй нічого невідомо і їй судді не дзвонили.

На це предстаник Пустовіта сказав, що довіряє судді.

Представник Вусенко Оксана Комарницька теж заявила, що довіряє судді.

Приблизно о 12:20 в засіданні огосили перерву на 30 хвилин, бо сторона Юлії Вусенко подала до суду дві заяви про забезпечення позову. Натомість представники Пустовіта вивчили лише одну. Тож попросили про час, аби вивчити другу заяву.

Нагадаємо, 24 депутати Луцької міської ради прийняли рішення про усунення Юлії Вусенко із посади секретаря ради. Через смерть міського голови Миколи Романюка вона також могла виконувати і його обов'язки. Проте рішення про усунення Вусенко підписав звичайний депутат Григорій Пустовіт, який, відповідно до її позиції, не утовноважений підписувати такі рішення.

Саме суперечка через право такого підпису лежить в основі судового процесу «Вусенко проти Пустовіта та міської ради». Проте на наступній сесії 21 березня 23 депутати поголосували за обрання нового секретаря Ігоря Поліщука. Відповідно до позиції Юлії Вусенко всі наступні рішення ради, зокрема і щодо Поліщука, можуть бути оскаржені прокуратурою, тому таких дій частини деуптатів постражадають лучани.

Натомість представники Григорія Пустовіта та начальник юридичного відділу міськради Олександр Рачков наполягають, що Юлію Вусенко усунули із посади правомірно.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.