Як у Луцьку відновлюють будинок з обвалом. ФОТО

Як у Луцьку відновлюють будинок з обвалом. ФОТО
Аварійно-відновлювальні роботи у п'ятиповерхівці на Рівненській, 109 планують завершити «до Миколая».

Про це пишуть Волинські Новини.

Про це розповів голова наглядової ради ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Віктор Чорнуха під час огляду будинку на Рівненській мером Луцька.

За словами Чорнухи, будівельники «Луцьксантехмонтажу» почали працювати у будинку з 26 вересня. «Це був етап відтворення будівельних робіт. Стіни, перегородки, ми повністю вирізали цю середню вставку. Ми працювали в дві зміни, а потім, коли вже пішли оздоблювальні роботи – працюєм продовжений день», - додав він.

Розповів Чорнуха і про деякі проблеми, які виникали під час ремонту. Зокрема, з його слів в одній з квартир знаходиться дуже хвора людина, яку не можна виселити, що ускладнює роботу будівельників.

Він додав, що всі квартири будуть «абсолютно нові». «Все штукатурилося, шпаклювалося і сьогодні вже на такій стадії, що тиждень, може, два і практично всі квартири вже будуть готові 100%. В тому числі ті, що живуть люди, і ті 8 квартир, що вивільнили», - зауважив будівельник.

Щодо цього, луцький міський голова Микола Романюк зазначив, що 4 квартири, які звільнилися у будинку, передадуть людям, які стоять на черзі на отримання житла. Мовляв, спочатку це можуть бути багатодітні сім'ї та діти-сироти.

Найважчими будівельними роботами, за словами Чорнухи, виявилося перекриття покрівлі, яке робили не лише над частиною будинку, яка постраждала внаслідок аварії, але й там, де живуть люди. Окрім того, будівельник зазначив, що в одному з під’їздів довелося «на ходу» ліквідовувати тріщини на стіні. Мовляв, приїздили експерти з проектного інституту і «на місці» приймали рішення щодо підсилення простінків між та під вікнами, яких загалом було приблизно десяток. Загалом же, Чорнуха переконаний що будинок на Рівненській «простоїть ще 50 років».

«Гарантія є, що ми до Нового року, може на честь нашого мера, до Миколая, ми повністю передамо його в руки жильців», - підсумував Чорнуха.

Читати про обвал багатоквартирного будинку у Луцьку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мовляв, приїздили експерти з проектного інституту і «на місці» приймали рішення щодо підсилення простінків між та під вікнами.

Ті самі простінки під вікнами без упину пиляються і вибиваються горе-забудовниками по всьому місту. Більше половини будинків з попиленими і побитими стінами. Повторення біди – справа часу.
На звернення мешканців до міськради та прокуратури ніякої реакції.
Мабуть самі щось "пиляють".
Відповісти
Останні новини
Як у Луцьку відновлюють будинок з обвалом. ФОТО
23 листопад, 2012, 17:50