Пустовіта хочуть звільнити з тієї ж причини, що і Грицюка, - експерт

Пустовіта хочуть звільнити з тієї ж причини, що і Грицюка, - експерт
Спробу звільнити Григорія Пустовіта з посади секретаря Луцької міської ради голова Центру політичного аналізу і виборчого консалтингу Михайло Наход (на фото) називає політичним питанням, пов’язаним, зокрема, з результатами виборів до парламенту.

Нагадаємо, на найближчу сесію міськради винесуть проект рішення про звільнення з посади секретаря ради Григорія Пустовіта. Автори проекту рішення - депутати Рустам Дячук та Антон Сосновський - заявляють, що Пустовіт незадовільно виконує роботу секретаря, а також суміщає кілька посад. Серед іншого, депутати висловили незадоволення, що Пустовіт «не подбав про належне привітання депутатів із особистими та офіційними святами».

Натомість Пустовіт заявив, що що більшість депутатів ради його роботу оцінюють позитивно.

«Це питання політичне. Зараз обласна організація «Батківщини» переживає події, що передують обранню нового керівника після звільнення Анатолія Грицюка. Пустовіт є головою міської організації, зараз виконує обов’язки голови обласної організації. Окрім того, Пустовіт був керівником виборчого штабу «Батьківщини», і, очевидно, повинен понести відповідальність за результати виборів», - вважає голова Центру політичного аналізу і виборчого консалтингу Михайло Наход.

«А результати виборів нового обласного голови безпосередньо залежать від подальшого перебування Пустовіта як на партійних посадах, так і на посаді секретаря ради», - додав експерт.

Проект рішення про звільнення Пустовіта з’явився саме зараз тому, що «є бажання певної групи депутатів розхитати всі можливі стільці під Григорієм Пустовітом», - каже Михайло Наход.

«Окрім того, Пустовіт до певної міри загрався з групою депутатів, які близькі до міського голови Миколи Романюка. Це Юрій Корольчук, Володимир Никитюк, які вирішують свої питання, а якісь партійні і опозиційні інтереси відсувають на другий план», - вважає політолог.

«Важко буде назбирати необхідну кількість голосів, аби рішення про відставку Пуствіта пройшло. Невідомо, як себе поведе «Свобода», як поведуться інші фракції. Але це певний сигнал для Григорія Пустовіта, що потрібно спілкуватися із ширшим колом депутатів, що неможливо одночасно сидіти на декількох стільцях. Тому йому, очевидно, доведеться вибирати – чи сидіти в кріслі секретаря міської ради чи претендувати на керівництво в обласній організації «Батьківщина», - вважає Михайло Наход.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пустовіт просрав вибори разом з Грицюком
Ганьба йому зрадник
Підігравав Палиці жодного критичного слова не сказав проти олігарха
Живе подачками Нікитюка і Григоренка
Відповісти
В Пустовіта в сраці більше розуму, як в Сосновського в голові. Сосновський проти Пустовіта зі своїми курячими мізками - це моська проти слона.
Відповісти
Яка там політика? хіба Сосновський здатний бути політиком? недалеко від нього відійшли і патріоти ВОлині. не розвиваються депутати, звикли вони вважати усе бізнесом. тому і деградують. у протистоянні за крісло секретаря задіяні суто вузькі особисті амбіції.
Відповісти
Останні новини
Пустовіта хочуть звільнити з тієї ж причини, що і Грицюка, - експерт
12 грудень, 2012, 14:43