Україна потрапила в ТОП-10 туристично привабливих країн світу

Україна потрапила в ТОП-10 туристично привабливих країн світу
Україна опинилася в десятці найбільш привабливих для відвідування країн в 2013 році.

Відповідний рейтинг склав міжнародний портал подорожей Globe Spots, пише ТСН з посиланням на "Сегодня".

Україна випередила за популярністю Малаві (Східна Африка) і Канаду. Першими в рейтингу виявилися Португалія, Мозамбік і Киргизстан. Як зазначає сам портал, Україна приваблива тим, що до цих пір залишається загадкою для туристів: "Україна пропонує велике різноманіття туристичних пакетів. І навіть незважаючи на це, значна частина країни досі залишається невідомою для туристів".

В Асоціації лідерів турбізнесу України не здивовані цим. "У нас, без перебільшення, неймовірний туристичний потенціал: є відмінні можливості для оздоровлення, гірськолижного, пляжного, культурно-пізнавального відпочинку і багато чого іншого", - розповіла віце-президент Асоціації Галина Ротова. Вона зазначила, що зростання популярності країни в іноземних мандрівників сприяє і проведення музичних, реконструкторских і спортивних фестивалів.

"Природно, вплинуло на приплив туристів і проведення у нас Євро-2012, і, швидше за все, цей приплив буде збільшуватися протягом ще декількох років після чемпіонату, тому що на Заході люди планують свої поїздки за рік, а то і два", - говорить Ротова.

Іноземці на форумах захоплено відгукуються про поїздки в Україну: "Ми їхали в Україну і боялися, що, оскільки люди тут живуть небагаті, нас спробують обікрасти. Але виявилося, що тут абсолютно відкриті і доброзичливі люди, які, до того ж, ще й смачно готують різні екзотичні страви, зокрема борщ", - написав швед Рісто Клінсманн після поїздки в Київ на Євро.

За даними Держприкордонслужби, найчастіше в Україну приїжджають туристи з Росії, Польщі, Білорусі, Німеччини, США, Італії, Румунії, Туреччини, Великобританії, Ізраїлю, Словаччини і Угорщини.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Все ніби так, тільки варто зауважити, що це рейтинг не просто туристично привабливих країн (самі розумієте - Рауанда, Мозамбік, Киргизстан, Малаві, Панама), а країн, де на туриста чекає та чи інша порція екстриму. Десятка країн там поділена на 3 категорії екстримальності, Україна попала у середню ("для тих, хто любить виходити за рамки")
Окрім того, сам сайт звертає увагу, що рейтинг складений на підставі сумнівних чуток, божевільних спекуляцій та крапельки досвіду. Зайдіть на сайт Globe Spots.
Чудова журналістська спекуляція!
Відповісти
Останні новини
Україна потрапила в ТОП-10 туристично привабливих країн світу
20 грудень, 2012, 09:19