Обираючи житло: 5 причин купувати таунхауси

Обираючи житло: 5 причин купувати таунхауси
У багатьох країнах світу останнім часом стає популярним проживання за межами великих міст, а в Західній Європі є невеликі міста, практично вщерть заповнені таунхаусами. Нині й чимало українців хочуть жити у передмісті, адже таунхаус – гарна альтернатива міській квартирі чи громіздкому особняку.

Бо чи може бути щось краще, ніж, повернувшись після важкого робочого дня додому, вийти на терасу, вдихнути свіжого повітря на повні груди та відпочити на лоні природи.

Інформаційне агентство ВолиньPost підготувало для вас список переваг життя у помешканні такого типу.

1. Економія

Таунхауси є найоптимальнішим варіантом, якщо оцінювати кількість переваг та їхню вартість. Ціна такого житла значно менша, ніж окремо збудованого котеджу, адже для їх зведення потрібна земельна ділянка меншої площі, ніж для великих особняків. Якщо порівнювати вартість таунхауса із міською квартирою, то ціни на них знаходяться в одному діапазоні, та щасливий власник таунхауса відгороджений від перспективи мати сусідів зверху і знизу.

Є ще один аспект, який дозволяє мешканцям таунхаусів економити вже після придбання житла. Йдеться про автономне опалення, завдяки якому можна не хвилюватися, буде сьогодні в домі гаряча вода чи ні, а також не чекати початку/закінчення опалювального сезону, а грітися тоді, коли зручно.

Таке опалення дає можливість регулювати витрати і не змушує опалювати всю житлову площу, та й власник сам обирає температуру. Таким чином, вдається ще й економити на оплаті комунальних послуг.

ЖК Вишневе містечко, таунхауси під Києвом
ЖК Вишневе містечко, таунхауси під Києвом



2. Життя за містом

Чи не найголовнішим плюсом таунхаусів є близькість до природи. Адже міні-житлові масиви зводять у місцях із зеленими насадженнями та у тихих районах. Таунхауси вигідно виділяються тим, що поєднують всі плюси життя у великому місті, але фактично знаходяться за його межею. Тому власники такого житла можуть сповна насолодитися тишею, чистим повітрям та співом птахів.

Окрім того, на невеликій земельній ділянці, де розташований таунхаус, власник може спробувати себе у якості ландшафтного дизайнера чи садівника, облаштувавши клумбу чи альпійську гірку, або збудувати майданчик для дітей.

Живучи в такому місці, власник житла точно не забуде, якою зеленою буває трава, або як заспокійливо можуть шуміти дерева.

Разом із тим, зазвичай житло зводять поблизу міста, тому не виникає відчуття відірваності від світу, а мешканці не мають проблем із комунікацією чи доїздом.

Таунхауси під Києвом, село Софіївська Борщагівка
Таунхауси під Києвом, село Софіївська Борщагівка


3. Безпека

Мешканці комплексу таунхаусів можуть не хвилюватися за свою безпеку - територія перебуває під постійною охороно. Тому тут можна не боятися за дітей, які гуляють на вулиці, чи автомобіль, залишений біля будинку.

4. Сусіди

Жителями таунхаусів зазвичай є люди однакового рівня достатку з аналогічного соціального середовища. Невелика кількість сусідів дозволяє почувати себе безпечніше, адже усі тут знайомі, та підвищує майнову безпеку. Часто сусіди ведуть навіть схожий спосіб життя та мають подібні інтереси, тому тут, як ніде, почуваєш себе «у своїй тарілці» та можна завести друзів.

Оскільки життєвий простір організовано правильно, немає відчуття мурашника, перенасиченого людьми та автомобілями.

Таунхаси в Києві
Таунхаси в Києві


5. Комфорт

Живучи у межах комплексу таунхаусів можна забути про відсутність місць для парковки та тривалі пошуки місця, де ж можна залишити автівку. Тут у кожному будиночку передбачений персональний гараж, а на ніч автомобіль можна залишати просто біля будинку.

Власник також отримує значно більше житлового простору, ніж у випадку квартири. Завдяки цьому усі члени родини можуть відчувати себе спокійніше та вільніше. Для любителів колекціонувати речі тут є чимало додаткового простору, де можна їх зберігати.

містечко Садок Вишневий, Київ
містечко Садок Вишневий, Київ


***

Підсумовуючи, можна без вагань зробити висновок, що життя у таунхаусі має чимало плюсів. Адже за аналогічні гроші власник отримує змогу жити не в міській квартирі, а у власному поверховому просторому будинку.

Тому, обираючи житло, не варто боятися альтернативи багатоповерховим будинкам – нерухомість за містом дасть можливість не просто володіти квадратними метрами, а дійсно насолоджуватися життям.

*********

Сподіваємося, що наші поради допоможуть вам у виборі житла. Стежте за новими публікаціями рубрики "Обираючи житло" та будьте економними.

ТЕКСТ - Анатолій КОТЛЮК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.