ТОП-5 невиконаних обіцянок Ігоря Палиці

ТОП-5 невиконаних обіцянок Ігоря Палиці
Політики люблять обіцяти. Проте засипаючи виборців пафосними і щедрими «зроблю», інколи забувають, що «лапшу на вуха» вішати – це завжди ризикувати. Як максимум – зазнати кар’єрне фіаско, як мінімум – стати героєм народного фольклору.

Приміром, усі лучани знають, що таке «міст Кривицького» – знаменитий довгобуд над залізничними коліями, названий іменем мера, який його так і не спромігся завершити. Наслідок непродуманих обіцянок мера Богдана Шиби (наприклад перенести Старий ринок чи збудувати аквапарк) ще сумніший: Шибі громада попросту сказала «арівідерчі».

Не обійшлася без гучних та невиконаних обіцянок і політична кар’єра голови Волинської обласної ради, а у минулому – народного депутата Ігоря Палиці.

На виборах до Верховної ради 2012 року програма Палиці рясніла словами типу «зроблено», «збудовано», «надано». Та попри таку впевненість у майбутньому реалізував Палиця лише два пункти із 32-х...

Ставши головою облради, Ігор Палиця не зменшив «обіцяльні» апетити. Із президії облради звучали обіцянки і про мільярдні прибутки до бюджету від видобутку бурштину, і про добудову перинатального центру до вересня 2017 року…

Пропонуємо пригадати найгучніші заяви-обіцянки нинішнього очільника облради, які так і залишилися на словах.



1. ЛУЦЬКА ШКОЛА № 27

Обіцянка: Добудувати школу № 27 у Луцьку
Реальність: Будівництво було «заморожене» протягом кількох років, роботу продовжили із суттєвими змінами в проекті

«Завершено будівництво навчально-виховного комплексу №27» – така теза містилася в офіційній програмі Ігоря Палиці напередодні парламентських виборів 2012 року. Неофіційно: у кабінетах волинських владців серйозно розраховували на підтримку Палиці.

Дитячий садок як частину навчально-виховного комплексу здали в експлуатацію наприкінці 2012 року, а зведення школи «зморозилося» на роки. Забудовнику боргували гроші, він позивався до суду, а у 2015 році з будмайданчика вивезли навіть техніку без надії, що проект знову оживе.

Фінансування будівництва відновили торік і за умови виділення з держбюджету повної суми обіцяють завершити до 2017-2018 навчального року. Щоправда, обговорюються суттєві зміни до проекту: спершу школу планували зі спортивною спеціалізацією, відтак – великим басейном, спортивною залою тощо, а наразі «спортивну складову» хочуть забрати.

До слова, у передвиборчій програмі Палиці були й інші амбітні плани в сфері освіти, записані як «збудовано студентське містечко», «створено та оснащено 4 науково-дослідні лабораторії в університетах», «реконструйовано учбово-лабораторний корпус №8 ЛНТУ», «вирішено питання покращення житлових умов працівників бюджетної сфери».



2. КОВЕЛЬСЬКА ВУЗЛОВА ЛІКАРНЯ

Обіцянка: На базі Ковельської вузлової лікарні відкрити госпіталь для атовців
Реальність: У закладі працює лише поліклініка та хоспіс на 50 ліжко-місць

Після того, як обласна рада забрала у залізниці Ковельську вузлову лікарню у комунальну власність, її доля була незрозумілою. Озвучувалося немало ідей, однією з яких стало відкриття на її базі госпіталю для атовців.

Таку обіцянку озвучив голова облради ігор Палиця під час візиту до закладу у березні 2016 року.

«Лікарня однозначно буде функціонувати. Потрібно зробити – якісний ремонт приміщень та закупити сучасне обладнання, бо те, яке сьогодні є в лікарні – морально застаріле. Переконаний, що тут треба зробити щось цікаве і потрібне для людей», – такі слова Ігоря Палиці опублікувала в офіційному повідомленні прес-служба УКРОПа.

Як розповів начальник управління охорони здоров’я волинської ОДА Ігор Ващенюк, наразі на базі колишньої вузлової лікарні працює лише поліклініка і в червні відкрили хоспіс для невиліковно хворих на 50 ліжко-місць (раніше тут було понад 90 ліжко-місць). «У нас є госпіталь, треба, щоб один був потужним, а не розпорошувати. Для атовців центральна районна лікарня має місця, забезпечують абсолютно цю категорію населення», – прокоментував головний медик озвучену Палицею ідею.



3. «БУРШТИНОВА» ФІРМА

Обіцянка: Початок роботи КП «Волиньприродресурс» – у квітні 2017 року
Реальність: Підприємство поки не видало жодного дозволу на видобуток бурштину

Ігор Палиця пообіцяв, що комунальне підприємство «Волиньприродресурс» розпочне свою роботу у квітні 2017 року. Про це він заявив у лютому в ефірі телеканалу «Нова Волинь» під час спілкування з журналістами.

За словами голови облради, на той час проводились технічні процедури та переговори із власниками землі й паїв, а початок роботи запланований на 1 квітня. Серед інших планів – отримання ліцензії на видобуток нафти і газу через 3-4 місяці (травень-червень).



Пізніше Ігор Палиця озвучив і конкретні фінансові плани щодо роботи «бурштинового» підприємства.

«До кінця цього року Волинський бюджет має додатково отримати мінімум міліард гривень від видобутку бурштину, і обов'язково отримає, як би і хто нам не заважав!» – написав 15 лютого на своїй сторінці у Фейсбуці, коментуючи обшуки Генпрокуратури в облраді. Нагадаємо, перевірка була пов’язана із підозрою в незаконності отримання дозволів на видобуток бурштину.



Сторінка Ігоря Палиці у ФБ – «підчищена»: видалені всі дописи, пізніші 14 вересня 2016 року. Проте заяву про «мільярдні прибутки» передрукували інтернет-видання


4. ФУТБОЛЬНИЙ КЛУБ «ВОЛИНЬ»

Обіцянка: Вивести ФК «Волинь» «впереді «Карпат» на 10 клубів»
Реальність: Клуб «вилетів» із прем’єр-ліги

У червні 2011 року багатолітній президент ФК «Волинь» Василь Столяр офіційно підтвердив, що Ігор Палиця став співвласником клубу.

«Ігор Палиця став генеральним спонсором клубу. У нас – 50/50. І умови – будівництво стадіону, бази. Завдання серйозні поставлено», – зазначив Столяр у коментарі ЗІКу.

Проте вже за рік ситуація кардинально змінилася і Столяр розповідав журналістам інші «історії»:

(фрагмент із інтерв’ю «4 владі», травень 2013 р.):

«– А як у клубі опинився Ігор Палиця?

– Як? Викликали мене із <тренером ФК Волинь Віталієм> Кварцяним, <мультимільйонер Ігор> Коломойський та <Ігор> Палиця. Запропонували – входите у вищу лігу, ми вступаємо у клуб, завдання такі-то. От ми і вийшли у вищу лігу. Була одна умова, що вони ставлять свого фінансового директора. А коли вони зайшли – все переграли. Поставили і віце-президента, генерального директора...

– А чому ви погодились на таку пропозицію?

– Тому що вибори. Вони обіцяли все, що хочете. Були вибори у Верховну Раду».

Згадані виборчі обіцянки Ігоря Палиці щодо розвитку футболу та ФК «Волинь» зафіксував телеканал «Аверс». Під час прямого ефіру напередодні виборів політик заявив: «Треба залучити фінансові кошти, тому що і моє бажання, і бачення – що на Західній Україні наша футбольна команда «Волинь» буде єдиною сильною командою – сильніше Львова, сильніше «Карпат», впереді «Карпат» мінімум на 10 міст».

Уже на початку 2013 року футболістам перестали платити зарплату, виникли інші фінансові проблеми, в результаті яких клуб «вилетів» із прем’єр-ліги.


5. СМОРІД У ЛУЦЬКУ

Обіцянка: Через тиждень після мітингу, що відбувся 22 травня, приїхати до мешканців Вересневого і прозвітуватися
Реальність: Нової зустрічі з Ігорем Палицею не відбулося, причини смороду у Луцьку досі не відомі

Під час протесту, який 22 травня УКРОП зібрав на подвір’ї Гнідавського цукрового заводу, Ігор Палиця перед кількома сотнями учасників пообіцяв через тиждень повернутися і надати чіткий звіт.

«З завтрашнього дня на базі екологічної комісії обласної ради буде створена техногенна комісія по цьому питанню. Всі, хто хоче, від масиву Вересневий – будь ласка, самоорганізуйтеся. П’ять-шість чоловік ми включимо в цю комісію (…) На протязі тижня комісія (…) приїде сюди, на завод і перед вами прозвітується», – сказав Ігор Палиця.

«На наступному тижні збираємося», – закінчив свій виступ голова облради.

Учасники мітингу просили відразу домовитися, на котру годину відбудеться наступна зустріч, проте Ігор Палиця відповів, що «ну, цього ж разу зібралися, і наступного зберемося».

Окрім того, що наступної зустрічі з Ігорем Палицею поки не відбулося, не було створено й обіцяної «техногенної комісії». Депутати облради засідали у форматі профільної екологічної комісії без залучення місцевих мешканців.



Людмила ЯВОРСЬКА

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Йому немає часу. Він до виборів зачищає електоральне поле - вийшов на стежку війни з мартиняком. Хоче коломойсиків там наплодити
Відповісти
А реконструкция стадиона на 25 тыс. человек с крытыми трибунами.Короче одни обещания.Главное надо сделать вывод лучанам,что бы не зарасти бурьяном и укропом,как Львов мусором.................
Відповісти
По суті, нічого не виконав. Бо футбольне поле з пластмасовою трвавичкою в дворі школи - це дрібниці.
Відповісти
Геть з Волинi i хай Рубльова забирае!
Відповісти
Не брешіть так відверто. Піднімайте зади з диванів і до роботи. Палиця за вас нічого не зробить. Ледарі.
http://volynrada.gov.ua/news/kp-volinprirodresurs-initsiyuye-gromadski-slukhannya-u-silskikh-radakh-na-teritoriyakh-yakikh-y
Відповісти
Останні статті
ТОП-5 невиконаних обіцянок Ігоря Палиці
26 червень, 2017, 11:36