«ЛедіЛегіон». Крок за кроком: як звільнитися від захвату

«ЛедіЛегіон». Крок за кроком: як звільнитися від захвату
Кожного року від домашнього насильства страждає до 165 тисяч жінок. Ще більше зіштовхуються із насиллям та нападами на вулицях, у під'їздах, громадському транспорті тощо. Ще гірша ситуація із щоденними примушуваннями, «лапаннями», погрозами та знущаннями.

Небагато жінок вміє постояти за себе та застосувати силу.

Інформаційне агентство ВолиньPost
в новому проекті доведе, що навіть худорляві жінки можуть дати відпір нападнику або нападникам.

Для цього заснували проект «ЛедіЛегіон», де дві дівчини протягом трьох місяців будуть навчатися елементам самооборони та рукопашного бою.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: «ЛедіЛегіон»: «бої без правил» для жінок

Участь у проекті беруть: керівник відділу продажів будівельної компанії «Інвестор» Вікторія Доманська та журналістка Ольга Валянік. Раніше дівчата не мали справи з бойовими мистецтвами, тому «бої без правил» будуть для них в новинку.

Варто зауважити, що вага дівчат не перевищує 60 кілограм.

ПЕРЕЙТИ НА СТОРІНКУ КЛУБУ В FACEBOOK


Минув місяць важких занять для легіонерок і тренер клубу бойових мистецтв «Легіон» Артур Столярук вирішив, що дівчата готові до перших занять із самооборони.

За місяць дівчата навчилися правильній техніці ударів руками та ногами, звикли тримати руки «в захисті», працювати в бойовій стійці та падати.

Зазвичай, навіть під час тренувань, важливо вміти правильно приземлитися, адже можна пошкодити свої кості та тіло. Тому протягом місяця Віка та Оля вчилися правильно падати.

До слова, такі навички можуть згодитися і щодня, адже зважаючи на стан доріг в місті та підбори - це життєво необхідні знання. Згодяться такі вміння і зимою - коли на слизькому вистояти практично не реально.



Що потрібно для володіння навичками самооборони та їх практичному застосуванні?

Зазвичай більшість занять бойовими мистецтвами не пристосовані до отримання навичок із самооборони в належній мірі. Головне правило подібних занять - посилені тренування, фізичні навантаження, які повинні зробити жінку сильною. Та й суперник, як правило, в таких заняттях універсальний та статичний.

Тому немає універсального покрокового списку навчання самозахисту, адже кожна жінка - індивідуальність і до неї потрібен спеціальний підхід.

Спробуємо виокремити декілька практичних порад, які підійдуть усім жінкам.

СИЛА

Перед кожним тренуванням Віка та Оля роблять силову розминку. Окрім того, що потрібно навчитися правильно «дати в носа» - необхідна сила, щоб удар був відчутний.



ШВИДКІСТЬ

Віка та Оля постійно бігають, бо як то кажуть «народжений бігати - не отримає на горіхи». Звичайно для дівчат важливо після нападу дати відпір, а потім, як то кажуть, накивати п'ятами.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: «ЛедіЛегіон»: тренування для ніг

ГНУЧКІСТЬ

На усіх тренуваннях дівчата розтягуються. Тренер вважає, що це необхідний елемент для правильної техніки ударів.



ВИТРИВАЛІСТЬ

Особливістю жіночого організму є те, що дівчата, зазвичай, менш витриваліші за чоловіків. Тому Столярук змішує дівчат-легіонерок пересилювати себе у вправах, які їм важко даються.



ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: «ЛедіЛегіон»: «тарганячі бої» і «п'ятнашки»

РЕАКЦІЯ

Діяти при нападі слід негайно.

Необхідно чинити опір агресору в найоптимальніший для цього момент, тоді, коли він не чекає від жінки активних дій. Потрібно постаратися зберігати стійке положення тіла і наносити удари в найбільш вразливі місця суперника.

Тому головний легіонер навчає Олю та Віку бути готовими до будь-яких ситуацій на вулиці, адже це, перш за все, їхня власна безпека.

ПРАКТИКА

Але самооборона для жінок це не тільки захист від нападів, а й мистецтво володіти собою в найскладніших ситуаціях. Основа самооборони для жінок - вивчення техніки протидії захоплень. Знання прийомів звільнення від захоплень допоможе зберегти життя і здоров'я в екстремальній ситуації.



ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: «ЛедіЛегіон»: як одночасно думати про удари і нігті

На тренуванні Оля та Віка вчилися звільнятися від захвату «за шкибарки» - скручування руки назовні та в середину.



Починається «прийом» із розсабляючого удару в найбільш вразливі та доступні місця - гомілка, пах, стопа, очі та горло. Для цього підійде будь-яка болюча точка.



Опісля необхідно застосувати больовий прийом на кисть руки та перевести суперника на вигідне для себе положення.



Коли супротивник опиниться на землі - його слід «добивати», - вважає Столярук.




Отож, легіонерки відпрацьовували здобуті навички одна на одній.


Спочатку у дівчат не виходило виконати завдання на п'ятірку, адже такі вправи для них в новинку.



В наступних публікаціях читайте, як легіонерки з тренером відпрацьовуватимуть інші вправи із самооборони та покрокові інструкції до них.

Висловлюємо подяку спортивному партнеру рубрики клубу бойових мистецтв «Legion». Контакти: телефони +38 (099) 379 36 66, +38 (098) 850 06 06, +38 (063) 681 06 60; адреса: м.Луцьк, вул. Рівненська, 54. Сайт: legion.lutsk.ua.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.