«ЛедіЛегіон»: противника потрібно добивати

«ЛедіЛегіон»: противника потрібно добивати
Кожного року від домашнього насильства страждає до 165 тисяч жінок. Ще більше зіштовхуються із насиллям та нападами на вулицях, у під'їздах, громадському транспорті тощо. Ще гірша ситуація із щоденними примушуваннями, «лапаннями», погрозами та знущаннями.

Небагато жінок вміє постояти за себе та застосувати силу.

Інформаційне агентство ВолиньPost в новому проекті доведе, що навіть худорляві жінки можуть дати відпір нападнику або нападникам.

Для цього заснували проект «ЛедіЛегіон», де дві дівчини протягом трьох місяців будуть навчатися елементам самооборони та рукопашного бою.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: «ЛедіЛегіон»: «бої без правил» для жінок

Участь у проекті беруть: керівник відділу продажів будівельної компанії «Інвестор» Вікторія Доманська та журналістка Ольга Валянік. Раніше дівчата не мали справи з бойовими мистецтвами, тому «бої без правил» будуть для них в новинку.

Варто зауважити, що вага дівчат не перевищує 60 кілограм.

ПЕРЕЙТИ НА СТОРІНКУ КЛУБУ В FACEBOOK

Героїні рубрики продовжують навчатися прийомам самозахисту та відточувати навички самооборони. З кожним заняттям у клубі «Legion» дівчата стають сильнішими, гнучкішими та впевненіше почувають себе на вулиці.


Коли читаєш практичні поради в інтернеті про основні принципи самооборони, то мимоволі задумаєшся, що усе це досить легко та просто. Адже є нападник, а ви просто відбиваєтеся. Часто-густо можна зустріти поради користуватися підручними засобами, зокрема газовий балончик, ніж, пістолет, електрошокер тощо. Можна зустріти пораду відразу тікати, кричати та взагалі не наражатися на небезпеку.

На практиці все ж виглядає значно складніше. Адже жінка зазвичай фізично слабша від чоловіка. Ми не маємо на увазі, жінок, які усе життя займаються бойовими мистецтвами чи іншими силовими видами спорту (вони і так можуть на лопатки половину міста вкласти).

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ:«ЛедіЛегіон»: тренування для ніг

Не завжди у критичній ситуації можна дістати засоби захисту, адже, зазвичай, при нападі супротивник, перш за все, намагатиметься знерухомити «жертву». Тікати у такій ситуації не вихід, адже для цього спочатку необхідно вирватися.

Крик - це найкраща зброя для жінки, але бувають ситуації, коли Вам закривають рот рукою, чи напад стався на зовсім безлюдній вулиці і, може, навіть за декілька кілометрів немає жодної живої душі.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: «ЛедіЛегіон»: «тарганячі бої» і «п'ятнашки»

Що ж робити у таких випадках?

Звичайно, правила поводження у критичній ситуації індивідуальні. Ніхто не може спрогнозувати, як Ви поведете себе в тій чи іншій ситуації. Та, навіть, досвідчений тренер не може виокремити загальні правила для всіх.

Головний «легіонер» Артур Столярук розповідає, що завжди потрібно тримати себе в руках, не панікувати та не боятися. Часто густо при нападі, жінки впадають у так званий «ступор», але постійні тренування не дозволять «легіонеркам» цього зробити. Зокрема під час постійних занять та вивчення нових прийомів, основна «база» яких складається з простих елементів, тіло дівчат саме знатиме, що робити у критичній ситуації. Для такого ефекту необхідні постійні тренування.



На вулиці діє принцип «або ти - або тебе», тому тренер радить після застосування прийому самозахисту, зокрема, больового, відволікаючого удару та звільнення від захвату, добивати противника.

«Легіонер» наполягає на тому, щоб дівчат діяли в критичних ситуаціях нестандартно, адже від жінки ніхто не чекає опору. Стандартними для нанесення ударів залишаються вразливі зони: гомілка, пах, шия, очі та стопа.



ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: «ЛедіЛегіон»: як одночасно думати про удари і нігті

Після місяця перших тренувань, відпрацювань ударів, фізичної підготовки Віка та Оля перейшли до навчань елементам самооборони. Дівчата уже вміють вивільняти руки, ламати кисті рук, відволікти супротивника та знешкоджувати його стандратними прийомами. З кожним тренуванням Артур ускладнює завдання та показує все цікавіші, але важчі у виконанні прийоми.



ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: «ЛедіЛегіон». Крок за кроком: як звільнитися від захвату


«Легіонерки» тренувалися як позбавитися від захвату зі спини та за шию.

Тренер Артур показав покроково, як звільнитися, коли тебе хапають за шию та знешкодити супротивника.



Опісля дівчата відпрацьовували прийом, поки не довели його до стабільності. Вікторія досить швидко освоїла на практиці, що і за чим потрібно робити. Учасниці проекту розіграли різні ситуації нападів та виходів із них.



Наступний прийом - звільнення від захвату зі спини. Тут також важливим елементом є застосування в комплексі із ударом механізм викручування кисті руки.



Завжди важливо застосувати больовий, відволікаючий удар, а опісля переходити до звільнення від захвату.



Оля та Вікторія задоволені заняттями в клубі. Їм усе легше даються елементи самооборони, з кожним тренуванням вони відточують удари та вчаться оборонятися.

На наступних тренуваннях Артур обіцяв розповісти «легіонерками» секрети застосування захватів за різні частини тіла та звільнення від них. Опісля ж дівчат чекають прийоми оборони із застосуванням зброї противником.

Висловлюємо подяку спортивному партнеру рубрики клубу бойових мистецтв «Legion». Контакти: телефони +38 (099) 379 36 66, +38 (098) 850 06 06, +38 (063) 681 06 60; адреса: м.Луцьк, вул. Рівненська, 54. Сайт: legion.lutsk.ua.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.