Жовті кола на дверях: навіщо вони

Жовті кола на дверях: навіщо вони
Іноді прості на перший погляд речі можуть врятувати чиєсь життя. Чи часто ви задумувалися над тим, як живеться в світі людям з вадами зору? З якими труднощами та перешкодами їм доводиться стикатися? І над тим, чи пристосована міська інфраструктура обласного центру Волині для їхніх потреб?

На жаль, Луцьк поки лише стає на шлях міста, яке буде відкритим до людей з вадами зору. Серед першопрохідців у цій сфері є Центр хірургії ока професора Загурського. Тут до Міжнародного дня офтальмології, що відзначається щороку 8 серпня, на дверях Центру з’явилися круглі наліпки жовтого кольору.

Відомо, що для слабозорих людей жовтий колір – останній колір спектру, який вони можуть побачити.

Попереджувальні знаки у вигляді жовтого кола кріпляться на двері на рівні очей і служать для того, щоб запобігти зіткненню людини із дверима.



Це особливо потрібно для пацієнтів із низьким відсотком зору. Така практика досить поширена у відомих медичних клініках за кордоном і, на жаль, рідкість - в Україні.

Попереджувальні знаки безпеки у вигляді жовтого кола повинні бути встановлені на вхідних дверях усіх громадських установ. Для слабозорих людей вкрай необхідне безпечне маркування: жовті смуги на дорогах, тактильне покриття, звукові прилади та інше.



До слова, Центр хірургії ока професора Загурського бере активну участь у Всесвітній програмі по боротьбі зі сліпотою Vision 2020, а також підтримує проведення благодійних заходів з забезпечення доступності для незрячих і слабозорих людей.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.