БАНДЕРШТАТ. Наживо. День другий. ФОТО

БАНДЕРШТАТ. Наживо. День другий. ФОТО
Другий день фестивалю Бандерштат - ВолиньPost продовжує онлайн-репортаж.

Сьогодні побаченим ділиться журналіст видання Олександр Котис.

12:04 Фестивальний другий день уже триває. На територію фесту починають сходитися відвідувачі. Мешканці наметового містечка ще сонні, більшість із них тусуються біля наметів. Хтось палить вогонь, хтось щось жує.

Розпочалася гутірка з режисером Тарасом Чолієм. Слухачі цікавляться проблемами сучасного украінського кіноматографу. "Якби кожен народний депутат продав свій джип, можна було б зняти 450 документальних фільмів", - впевнений Чолій.

До слова, Чолій - режисер документальних фільмів "Золотий вересень" і "Срібна земля". Ці стрічки показуватимуть і на "Бандерштаті". Власне "Золотий вересень" показували у перший фестивальний день опісля завершення концертної програми. Організатори кажуть: на кіноперегляді було близько трьох сотень людей. "Срібну землю" дивитимуться 4 серпня, тобто сьогодні.

Директор фестивалю, депутат Луцької міської ради Павло Данильчук розповів, що у суботу на фест підтягнулося значно більше людей, ніж було вчора. Перший фестивальний день був робочим, відтак у вихідні на фестивалі чекають більше відвідувачів.

За дійством наглядає і перший заступник міського голови Луцька Святослав Кравчук. Він особливо турбується, аби організатори не затягували із концертною програмою, тобто щоб після 23.00 музика уже не лунала. До речі, в перший день фестивалю концерт закінчився рівно о 23.00. Організатори мерію не підводять.

Із самого ранку гурти налаштовуються. От і львівські музиканти з гурту "Оратанія" проводять "саунд-чек".

А ось і білоруський гурт Akute. Музиканти зізналися, що уперше в Луцьку, хоча в Україні виступають досить часто. Кажуть, що Луцьк їм дуже сподобався.

Цікаво, що на фестиваль приїхали і білоруси, у прес-центрі акредитувалося кілька білоруських і навіть польських журналістів. Білоруси розгорнули свої національні біло-червоні стяги, які свідчать про те, що на фест прибули далеко не прихильники "бацьки" (президента Олександра Лукашенка).

13:13 Дмитро Павличко розпочав гутірки. 82-річний письменник згадує про непростий шлях побудови українськоі державності. Він, зокрема, згадав, що в першому складі Верховної Ради було 10 письменників. "А зараз що? Я дивлюся список і цього не бачу."

Проте Павличко зазначив, що інтелігенція таки є у списках політичних сил. Це списики Обєднаної опозиції, "Свободи", "УДАРу". Тому за ці політичні сили можна голосувати, каже письменник.

Він вважає, що національні меншини в Україні не можуть вивчати українську мову, бо ім важко через русифікацію. Їм простіше вивчати російську, зазначив письменник.

Опісля свого емоційного виступу Павличко читав молоді вірші, відповідає на їхні запитання. "Я - націоналіст! Але я таких націоналіст, як у Європі. Я за єдиний собор", - виголосив він.

14:08 Розпочалася гутірка із вояком-упівцем Василем Кушніром, очільником волинського братства ветеренів ОУН-УПА розповів, що багато людей, які знають українську мову, часто в спілкуванні переходять на російську. А він вважає це негідним вчинком. Вояк агітував присутніх голосувати за ВО "Свобода".

"Я не знаю, скільки там розумних людей, але саме "Свобода" видається найбільш здалою політичною силою", - зазначив він.

Кушнір дивується, чому в Україні так багато російськомовних шкіл, а натомість у Росії дуже мало украінських.

13.45 Довго репетирував колектив Ореста Лютого, тобто Антіна Мухарського. На "Бандерштаті" відомий актор презентуватиме свій музичний проект «Лагідна українізація». Суть проекту - українізація російських шансону та попси.

14:27 На літературній сцені розпочали читати поезію. На "Бандерштаті" тусується близько двох десятків молодих літераторів. Літературна сцена у перший фестивальний день не діяла, її запланували на суботу і неділю. Поезію читають навіть під музичний супровід.

14.30 Організатори розповіли, що на фесті присутні більше 3 000 осіб та більше 600 наметів.

Опісля Павличка про патріотизм говорили упівці. Сотенний УПА, політвязень Мирослав Симчич (псевдо "Кривоніс") розповідав про повстанський рух на Коломийщині, звідки він родом.

15.00 Розпочалась гутірка у із Ростиславом Кушніруком, заслуженим працівником культури України, творцем і керівником Народної аматорської хорової капели «Посвіт».

Мабуть, через розпечене сонцем повітря відвідувачі не дуже поспішають потрапити на фестиваль. Та й концерт розпочнеться ближче до пятої години. Дехто грає у футбол, дехто тусується у наметовому містечку, решта ж ховаться від спеки у затінках на гутірках та біля літературної сцени.

15.00 На "Бандерштаті" є цікава розвага - молодь стріляє з лука у "ворогів українського народу", як тут кажуть. Це Янукович, Азаров, Табачник, Сталін.

16:35 Закінчилися гутірки. Літературна сцена ще триває, але виступають останні автори другого дня фестивалю. Завершили "чекатися" Kozak System. Фестиваль в очікуванні виступів музичних гуртів, які мають розпочатися о 17 годині.

17:18 Триває виступ барда із Рівненщини Володимира Пастушка. Він співає пісні про боротьбу українців із "давніми поневолювачами - ляхами та москалями".

Перед тим хор Братства вояків ОУН-УПА Подільського краю виконав пісні про боротьбу українців як ХХ століття, так і козацьких часів.

До сцени почав сходитися натовп.


17:26 Ведуча Вікторія Жуковська видала секрет, що Kozak System готують слухачам сюрприз.

17:28 Гурт "Залізний Хрест" зі Львова розпочав свій виступ із привітання "Слава Україні".


18:01 Попід сценою зібралися сміливі хлопці для слему. Вони почали слемитися буквально під кожну пісню львівського гурта.

18:14 Завершив виступ тернопільський гурт "Алоїзі Карамболь". Вони не співали патріотичних пісень. Натомість виконували веселі пісні з жартівливими текстами на кшталт "ти придурок, я придурок". Поряд із ними на сцені танцювали ПіДжейки.

18:22 На сцені з'явилися лучанки "Ріплей". До речі, це єдиний жіночий вокал на "Бандерштаті".

18:50 До сцени підтягується все більше людей. Хтось продовжує грати у футбол. Більшість слухають музику.

19:08 Чергова зміна гуртів на сцені - виступають "Acute" з Білорусі. Багато глядачів впізнають пісні та підспівують музикантам. Червоно-білі білоруські прапори майорять на вітрі поряд із червоно-чорними українськими націоналістичними.

Після пісень білорусів публіка скандує "Живе Беларусь!".


20:08 На сцену вийшов київський гурт "Орест Лютий". Вони почали із переспіву українською відомої радянської пісні "Вставай страна огромная".

Всі пісні "Ореста Лютого" - це відомі радянські пісні, переспівані в українському перекладі та адаптації. Наприклад, у радянській пісні замість слів "а нам всё равно" хлопці співали "а я не москаль".

20:30 Київських виконавців змінив луцький гурт "Фіолет". Під час їх виступу фани розтягнули плакат із написом "Колос - няшка" (Колос - псевдо лідера гурту - ред.) і голосно кричали.

"Фіолет" виконав 8 пісень і подякував глядачам за теплий прийом.

21:13 На сцені грає рівненський гурт "Оратанія".

Починає вечоріти, але роботи охоронцям на вході до території фестивалю не зменшується. На фестиваль іде чималий потік людей.

На фестиваль завітав бізнесмен, депутат Луцької міської ради Олег Чернецький. Він зазначив, що приємно здивований організацією фесту та чистотою території.


21:33 Стався невеликий інцидент. Над територією фестивалю пролітав пароплан, з якого викинули кілька десятків агітаційних листівок від волинських комуністів. На них портрет Шухевича був розміщений поряд із портретом Гітлера.

21:49 На сцені з'явився довгоочікуваний гурт Kozak System. Ведуча Вікторія Жуковська пожартувала, що коли вона чує їхню музику, то в неї стається одразу 30 оргазмів.

Хлопці запалили публіку своєю жвавою музикою.





































































































































Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Фак тваринам комунякам!
Відповісти
страна непуганых идиотов
Відповісти
ТА не там на тих листівках Шухевича!! Ці комуністи настількі тупі шо навіть Шухевича не можуть відрізнити від якогось мужика!!!
Відповісти
Цікаво,і кому потрібне таке убожество???Таке враження,що на цей фестиваль зїхалися дебіли зі всієї України!:)
Відповісти
Орися, піди встрелься під музику Квест Пістолс, наприклад!
Відповісти
Побільше таких патріотичних заходів. Може, тоді молодь нарешті зрозуміє, якої вона країни нація.
Відповісти
Павличко уважаю!
Відповісти
"Стався невеликий інцидент. Над територією фестивалю пролітав пароплан, з якого викинули кілька десятків агітаційних листівок від волинських комуністів"

А чому б не спалити офіс комуняк???
Я бачу вони в вас в Луцьку як в "совку" -навіть офіс бачив,як їхали додому,а місцнві я гадаю знають 100% краще ніж я проїздом(десь в 20:00). В нас у Львові такого не побачиш... :)
Відповісти
СПАЛИТИ ОФІС КОМУНЯК!!!!
Відповісти
Орися Карпук ходи в версаль нюхай вітамін, бухай вадяру, смали честер, слухай ПОПсУ і ти крутая))) і розумна))
Відповісти
і шо за сюрприз від козак систем? 300 оргазмів чувіхі чи як розуміти цей текст?
Відповісти
сюрпризом був Положинський, вони зіграли з ним одну пісню.
Відповісти
дяку. цікаво чи тепер на гайдамаків, як і на положинського, поляки анафему накладуть :)
Відповісти
eone, не ты ли часом стены луцка своими каляками портиш?
Відповісти
Класний фестиваль!!!))) тільки трохи забагато націоналізму! потрібно поважати й інші нації!!! до того ж не лише під владою Росії ми були!!!!!!!!!!! А взагалі це був ДУЖЕ СУПЕРОВИЙ ВІДПОЧИНОК!!!!:))))))
Відповісти
Останні статті
БАНДЕРШТАТ. Наживо. День другий. ФОТО
04 серпень, 2012, 12:15