Як зустріти Новий рік на Волині: п’ять оригінальних варіантів

Як зустріти Новий рік на Волині: п’ять оригінальних варіантів
Питання «Де ти будеш святкувати Новий Рік?» у найближчі кілька днів чути від багатьох. Навіть жарт давно гуляє інтернетом: "До Нового року ще далеко, але ми з друзями уже зараз плануємо не знати, де його святкувати".

Найобачливіші заздалегідь придбали путівки у теплі краї чи зайнялись організацією туру в Західну Європу. Найконсервативніші запаслись свіжениною, консервацією та подарунковими шкарпетками для чоловіків. Найоптимістичніші будуть вирішувати це питання ввечері 31 грудня.

Для тих, хто ще шукає варіанти зустрічі 2013-го, ВолиньPost рекомендує кілька оригінальних варіантів святкового сценарію, який дозволяє зробити свято оригінальним, не виїжджаючи навіть за межі Волинської області.

Варіант 1. Домашній.

Можна вкластися у 1500 гривень. 900 (святковий стіл)+500 гривень(Снігурка) + вартість подарунків

У традиційний варіант зустрічі Нового року за домашнім столом ВолиньPost пропонує додати «родзинку» - запросити Снігуроньку у вікно.

Луцькі екстремали за 500 гривень готові залізти у вікно будь-якого поверху і вручити подарунки вам і вашим дітям. Доставкою презентів займаються Дід мороз і Снігуронька із команди «Земля стрибків, Луцьк», розповідає головний організатор місцевих роупджамперів Вікторія Семенюк. Перед новим роком попит на «скелелазів» в новорічних костюмах зі спорядженням зростає, тому про дату візиту у вікно доведеться домовлятись заздалегідь.



Після таких гостей настрій у колі сім’ї одразу покращиться, обіцяють роупджампери, тому навіть традиційне телевізійне вітання Президента за святковою вечерею сприйматиметься по-особливому.

Як підрахували ЗМІ, в Україні скромний новорічний стіл для невеликої компанії обійдеться у суму близько 900 гривень. Сюди включено: дві пляшки шампанського та вина, по пляшці коньяку і горілки. А також торт, фрукти, олів’є, м’ясо, курка, ікра, тощо.

Експерти, хоч і не прогнозують різкого цінового підйому перед 31 грудня, все ж радять закуповувати продукти для зустрічі Нового року заздалегідь. У першу чергу, радять придбати продукти, які можуть постояти в холодильнику: ікру, цукерки, консервацію, спиртне.

Але при всьому бажанні зекономити, робити «контрольну» закупку доведеться в старому році. У цей період, традиційно, підуть вгору ціни на м’ясо, цитрусові (вони можуть подорожчати на 10-20%), ту ж ікру. За цей час можуть зрости в ціні і яйця, але тут більше впливатиме сезонний фактор, ніж підвищений попит. Аналогічна історія і з молочними продуктами, хоча вони і так уже встигли додати в ціні.

При цьому експерти ринку рекламують супермаркети – радячи робити покупки саме в них. Мовляв, тут і акційні розпродажі, і ціни підвищуються не так суттєво як на базарах.

http://20minut.ua
http://20minut.ua
http://20minut.ua
http://20minut.ua


Втім, тут усе залежить від конкретного святкового меню. Лише викресливши із списку, наприклад, ікру та «Київський» торт, можна зекономити майже 200 гривень. Аналогічно зі спиртним.

Талісман року – Чорна Водяна Змія, любителька розкоші і делікатесів, а це значить, що новорічний стіл 2013 повинен вгинатися від вишуканих, оригінальних закусок, святкових маленьких бутербродів і канапе. Наприклад, це можуть бути гарно оформлені: фаршировані помідори, рулетики з баклажанів, грецький салат, млинцевий пиріг з грибами. На гаряче замість качки з яблуками або фаршированої щуки гостям можна подати гарбуз з медом і горіхами, запечений в духовці. «Задобрити» змію можна і оригінальним напоєм: чаєм з імбирю, кориці, чорного перцю і кардамона.

Варіант 2. Студентський.

Запросто вистачить сотні гривень. 10(екскурсія в печери) +35 (катання на ковзанах) + 0 гривень (проїзд в тролейбусі)+50 гривень(шампанське, мандаринки і шоколад під головною ялинкою)

Для тих, у кого на туристичні поїздки немає грошей, а на домашнє святкування – бажання, ВолиньPost дає «студентський» рецепт зустрічі Нового Року в Луцьку.

Почати святкування можна заздалегідь, проводжаючи старий рік біля ялинки у луцькому підземеллі. Також тут на трьох рівнях підземного міста можна оглянути сакральні об’єкти, трапезну, в’язницю, гробниці. Особливо вражає їх висота, яка в окремих місцях сягає майже 6 метрів.

До речі, підземний комплекс під луцьким костелом Петра і Павла очолив п’ятірку найзагадковіших підземель України за версією сайту проекту ILoveUkraine.

Хранитель підземелля фотографуватись не любить
Хранитель підземелля фотографуватись не любить


Хранитель підземних таємниць Олег Виноградов всього за 10 гривень розповість про історію незвичайної ялинки, яка, не осипаючись, стоїть тут більше чотирьох років. За цю ж ціну, при доброму гуморі Виноградова, можна почути історії про привидів підземелля і навіть стати «штатною» русалонькою печери. Однак, про такий жарт підземного стража, варто попередити молодих дівчат, а то при вимкнутому світлі в темній печері навіть новорічні вогні ялинки не допоможуть.



Працюватиме підземелля у суботу і неділю, 29-30 грудня

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Найліпші варіанти:
а) в колі сімї;
б) 30 грудня посваритися з тещею і поїхати до рідної мами на картоплю в "мундирах" зі шкварками і самогоном (але цей варіант лише для приймаків).
Відповісти
Хороші варіанти)))
Відповісти