«Модерн-Експо» - робота для тих, хто не хоче «стояти на місці»

«Модерн-Експо» - робота для тих, хто не хоче «стояти на місці»
У компанії «Модерн-Експо» працює понад дві тисячі людей. Усі вони різні за освітою, спеціальностями. Проте їх об’єднує одна мета – бажання бути успішними. Тут гуманітарії стають інженерами-технологами, а інженери вивчають мови. Маєш бажання – тобі завжди відкрита дорога.

Героями цієї розповіді є саме такі молоді люди, які завдяки своєму бажанню розвиватися швидко опанували напрямок роботи, їх помітили та підтримали.

Заступник директора департаменту торгового обладнання Євген Рубінов: ми ходимо на роботу із задоволенням

Для мене формула успіху - це віра в себе, не перейматися, якщо щось сталося, а просто рухатися далі, щоб досягти своєї мети. І – навчатись!
Для мене формула успіху - це віра в себе, не перейматися, якщо щось сталося, а просто рухатися далі, щоб досягти своєї мети. І – навчатись!


- Взагалі я потрапив на «Модерн-Експо» волею долі. Я навчався в ЛНТУ на інженера-механіка, спеціальність «Автомобілі та автомобільне господарство». Після політеху працював торговим агентом і диспетчером, і ким тільки не працював. Проте останній рік перед «Модерн-Експо» працював у Києві і продавав саме складські стелажі. Повернувся зі столиці до Луцька (це був 2008 рік), закинув резюме в Інтернет, і мені зателефонувала керівник відділу HR Наталія Йонік, і я приїхав на зустріч. Тоді «Модерн» цікавився саме розвитком складського стелажа. Зараз – це вже окремий департамент.

Сюди я прийшов на посаду молодшого фахівця відділу підтримки проектів. Працював у роздрібі: шукав клієнтів по складських стелажах і не тільки. Працював із «холодними» дзвінками – фактично те саме, що й робив у Києві. Одного разу вийшов на велику мережу «Billa», це підрозділ австрійської «REWE-GROUP» - один із найбільших рітейлерів у світі. Спочатку продав їм продукти, які в нас знаходяться в категорії «С»: камери схову, спецкаси. Вони зацікавилися. Ми поставили їм перший об’єкт. Мій керівник Ігор Мирончук їздив в Австрію, підписав контракт. Так налагодилися співпраця.

Це був один із перших важливих моїх проектів на «Модерн-Експо». Він дозволив себе проявити. У нас не було такого стелажа, який саме хотіли австрійці, тому разом з конструкторським відділом займались розробкою нових рішень. Ну і для вчасної реалізації проекту довелося побігати по всьому заводу. Це дало змогу швидше влитися в колектив. Дехто навіть казав: «О, Рубінов знову зі своєю Біллою прийшов».

- За сім років, що ви працюєте в компанії, що змінилося?

- За цей період змінилося багато не лише в компанії, а в цілому світі. А «Модерн-Експо» - дуже динамічна компанія. Тут треба постійно розвиватися, вчитися, вдосконалюватися, звичайно, якщо ти хочеш рости. Це можна порівняти із цитатою із «Аліси в Задзеркаллі». Для того, щоб стояти на місці, доводиться бігти, а щоб рухатися вперед – треба бігти удвічі швидше. Оце якраз про «Модерн-Експо». У нас генеральний директор Петро Пилипюк –дуже динамічна людина. Компанія дуже часто змінює підходи: немає якогось застою – ось так ми прийняли і все! Якщо бачимо, що щось можна покращити, відразу це робимо.

Пізніше назріла потреба у впроваджені нової посади - «продукт-менеджер». І я став продукт-менеджером по напрямку торгівельних стелажів.

Через те, що в мене технічна освіта і знаюся на кресленнях, мені легко було розібратися у цьому напрямку. У 2013 році ми переходили на новий тип стелажа. А це – переобладнання усієї лінії, яка коштує, до прикладу, до мільйону євро. Ну або, наприклад, штамп для кронштейну коштує 50 тисяч євро. І якщо ви сьогодні щось зробили, а завтра зрозуміли, що це – не те, і що треба проводити зміни, то це буде коштувати дуже великих грошей. Тобто помилки – дуже дорогі. І це був для мене великий виклик, який водночас допоміг мені професійно вирости.

- Одногрупники, друзі… комусь радили прийти працювати на «Модерн-Експо»?

- Тут працюють мої одногрупники. Один, Дмитро Гарматюк, я його запрошував, спочатку не хотів, а потім прийшов. Зараз він – продукт-менеджер по торговим стелажам. Ще один одногрупник працює конструктором. І однокласник працює юристом. Взагалі Луцьк - невелике місто, і в компанії, яка налічує більше 2000 співробітників, обов’язково знайдуться знайомі.

- Які плани, перспективи?

- У цьому плані легко на «Модерні». Якщо ти приходиш в компанію, яка повільно розвивається, то можеш працювати на одній посаді десять років, поки піднімешся на наступну кар’єрну сходинку. Не кажучи вже про державні підприємства. В нас дуже легко проявити себе і зайняти хороше місце в компанії, або ж, до прикладу, поїхати за кордон, де компанія має свої представництва, і працювати там. Ми лише торік відкрили два нових офіси в Лондоні та Парижі. Загалом ми продаємо обладнання в 57 країн світу. Взагалі, я представляю Back office (підтримка та розвиток продажів) і для мене дуже важливо, щоб зокрема по напрямку торгівельного обладнання ми активно продовжували працювати з існуючими клієнтами, а також розвивали продажі на всіх основних ринках. От і доводиться для одного ринку шукати варіанти здешевлення продукції, а для іншого - допомагати у продажах.

Сьогодні дуже потрібно знати іноземні мови. Англійська – в першу чергу. Краще знати дві й більше. Я знав англійську зі школи, хоча тоді її ненавидів, але знав, завдяки вчительці з 18 школи Лілії
Володимирівна Смірновій
. Тут є можливість вчити мови (є спеціальні курси), поїхати в різні країни, поспілкуватися з людьми, отримати міжнародний досвід. Рік тому ми шукали конструкторів у департамент торгівельного обладнання. Я і декілька моїх колег їздили в політех, щоб заохотити молодь прийти до нас після четвертого чи п’ятого курсів. Я вважаю, що це унікально для України, коли роботодавець приїжджає і шукає людей з вузів. У студентів відтепер є можливість не лише працевлаштуватися після навчання, а прийти на роботу в міжнародну компанію з безмежними перспективами. Сьогодні у нас в компанії багато директорів, які прийшли працювати в цехи і виросли.

Немає такого, що кум, брат, сват, хтось підштовхнув. Вітається ініціатива, життя розставляє усе на свої місця, результати оцінюються.

Хочу сказати людям, які хочуть чогось досягнути, а не відсиджуватися, що «Модерн-Експо» - це робота для них!


Олег Яцик: конструювати любив змалку

«Модерн-Експо» для мене це - драйв, відчуття змагань, можливість довести, що ти – кращий.
«Модерн-Експо» для мене це - драйв, відчуття змагань, можливість довести, що ти – кращий.


- Ще змалку я любив створювати з картону моделі літаків, кораблів та ін. Тому мені батьки і подарували металевий конструктор. Можливо, з того все і почалося. У проектуванні та кресленні я був завжди першим і в школі, і у вузі.

Після політеху працював кілька місяців на одній фірмі по геодезії - це була одноманітна та нецікава робота. Я хотів піти одразу на конструктора на «Модерн-Експо», але через відсутність досвіду на виробництві не пройшов співбесіду. Тоді я спробував шукати інші шляхи – пішов працювати на виробництво «Модерн-Експо». Пропрацював декілька місяців помічником оператора верстата з ЧПУ, щоправда, до цього навіть не знав, як він виглядає. Дізнався про курси конструкторів, пішов та закінчив найкраще зі всіх. Зазвичай після них стають просто конструкторами. Мені відразу дали третю категорію. Зараз я вже конструктор першої категорії. Загалом вже працюю чотири роки.

- Чим можете похвалитися?

- Я проектував хлібний стелаж преміум-класу на виставку «Єврошоп» в Дюссельдорфі, Німеччина. Ця виставка проводиться раз на три роки. На наступну виставку, що буде через рік, теж буду проектувати, вже стелаж для овочів. Туди з простим обладнанням не їдуть, там потрібно дивувати.

Цей овочевий стелаж я сам захотів розробити, адже це буде цікавий проект, нестандартний. Є вже дизайнерське рішення.

- Для того, щоб бути конструктором, потрібен талант?

- Так, талант відіграє неабияку роль. Проте потрібно також вчити конструкторів правильно проектувати. Для тих, хто «ловить» все на льоту, немає жодних труднощів у компанії. Зараз дуже багато нюансів проектування, можливостей. Буквально за останні два роки «Модерн-Експо» дуже розвинувся: багато нових технологій, верстатів, обладнання, ліній для будь-яких потреб та матеріалів: пластик, метал, дерево, оракал, дріт. Одні компанії спеціалізуються на металевих виробах, інші роблять з дроту, а «Модерн-Експо» спеціалізується на всьому і постійно розширює коло своїх можливостей. Тобто ми можемо створювати комплексні рішення для будь-яких форматів торгівлі: від складських комплексів - до магазину біля дому тощо.

Для того, щоб бути конструктором, треба, найперше, бути зацікавленим у цьому, любити пізнавати нове, технології, можливості і вміти робити це кращим – новішим, технологічнішим, функціональнішим.

- Що особисто Вам дала компанія за цих чотири роки?

- Розвиток! Я дуже багато знаю різних технологій. І продовжую вчитися. Зараз вдосконалюю англійську мову, щоб легше було спілкуватися з клієнтами, зокрема на виставках нового обладнання та фурнітури, вивчати краще нові ідеї, які втілюватимуться в подальшому на «Модерн-Експо».


За два роки роботи на «Модерн-Експо» проект-менеджер Андрій Гут відвідав вісім країн світу

Для мене «Модерн-Експо» - це сім’я. Я йду на роботу з радістю, бо тут мої друзі, цікава робота та мій шлях вперед.
Для мене «Модерн-Експо» - це сім’я. Я йду на роботу з радістю, бо тут мої друзі, цікава робота та мій шлях вперед.


- До «Модерн-Експо» працював адміністратором готелю «Срібні лелеки». І так склалось, що саме я отримував відзнаку «Ревізора». Після цього два роки працював у візовому центрі, потім пробував себе у торгівлі - працював торговим представником компанії «Henkel». Тоді й подав заявку на «Модерн» і зовсім не шкодую про своє рішення працювати тут. Прийшов, як і всі, простим фахівцем.

Тут головне, що ти розвиваєшся, ростеш у повсякденному житті, у своїй роботі, з колективом. Коли тільки почав працювати, завдання були не надто складними: наповнити інформацією внутрішній ресурс «My Modern», зробити таблички в Excelі… До речі, до компанії я практично не використовував цієї програми. Зараз – взагалі не уявляю, як можна без неї працювати. І так, помаленьку, освоював різні програми.

Тепер, коли став продукт-менеджером, практично щодня спілкуюся із іноземцями. Немає такого дня, щоб я не розмовляв із поляками, дубайським офісом чи іншими фронт-офісами. Мовна практика дуже сильна.

- Скільки мов знаєте?


- Англійську (не вважаю, що вільно володію, бо треба знати усі тематики, але в своїй сфері добре розмовляю), також розмовляю польською.

Класно те, що в компанії є можливість навчатися: от найближчим часом будуть курси іноземних мов, зокрема французької. Зважаючи на те, що я працюю на французькому ринку, піду вчити ще й цю мову.

Раніше мовні курси були за власний рахунок. Тепер зробили дуже цікаво: якщо викладач тобою задоволений, то компанія платить за тебе; якщо рівень середній - то 50 на 50; якщо ж не опанував –

платиш сам повну вартість (для чого ж ти записувався на ці курси?) Я вважаю, що це справедливий підхід і доволі класна мотивація. «Модерн-Експо» розуміє, що в людей потрібно вкладати ресурси, щоб отримати потім хороші результати.

- Чим саме зараз займаєшся? Які прямі обов’язки?

- Якщо раніше я формував таблички, то зараз кардинально змінилися обов’язки. Я вже практично не спускаюся на випробування стелажів (лише коли мені це дуже потрібно). Проте стелаж я сам скласти можу повністю, бо цим довгий час займався.

Коли компанія бере участь в якомусь тендері, потрібно взяти технічне завдання, зрозуміти, з якої сторони нам підходити: чи ми можемо фантазувати і пропонувати свої рішення; чи клієнт хоче зробити конкретно так, як він собі намалював. Є таке, що їду за кордон, спілкуюся із клієнтом або нашим дилером, беру технічне завдання і вже тут з командою конструкторів працюємо над цим проектом. Робимо все для того, щоб поставити перші тестові зразки, побачити реакцію клієнта – чи задоволений, чи готовий з нами співпрацювати, укладати тривалі контракти. Я не кажу, що це повсякденна робота, але саме це і є коротенький опис і суть проекту. Це і є моя робота, робота продукт-менеджера, - зробити все, щоб клієнт був задоволений нашою продукцією. Усі роблять свою справу: конструктори – малюють, технологи – обраховують норми, і треба все це комусь контролювати. І саме продукт-менеджер має знати все про продукт: надавати інформацію що і з чого складається, з чим поєднується і т. д.

На диво, я гуманітарій, а зараз працюю з технічної сторони – надаю консультації, сприяю продажам, але сам їх не здійснюю. Продукт-менеджер – це людина, до якої перш за все звертаються менеджери, які продають. І під час ведення проекту ми всі – команда. Менеджер формує ціну з фінансовим відділом. Я хоч ціни не формую, але є продукти, яких ми ще не розробляли. В такому випадку я обраховую орієнтовну собівартість цього виробу, можу прорахувати роботу лазера, листозгина, матеріали, інше. І як результат, ми разом формуємо комерційну пропозицію для клієнта.

Працюю лише два роки. Спочатку було дуже важко. Інколи доводилося затримуватися, щоб більше зрозуміти, прочитати, вивчити. Зараз усі задачі даються значно легше - навчився оптимізувати свій час.

- Друзям про роботу розповідав?

- Друзі запитують, радив їм. Але головне те, що коли їм розповідав, вони розуміли, що робота мені дійсно подобається. Казали: «…ти з таким захопленням розказуєш, певно, у вас там дійсно класно».

Мені трішки жаль приватних підприємців, бо в них немає того корпоративного духу, який є у нас. Немає великої команди, з якою разом можна не тільки працювати, а й проводити корпоративні заходи, відпочинок, ділити відчуття успіху після вдалих проектів.

Дуже приємно приїжджати в інші країни, заходити в супермаркети і бачити наше обладнання. З’являється гордість, що це наше, українське. У Франції, в Німеччині, у Москві на кожному кроці – і в

великих супермаркетах, і в маленьких магазинах - можна побачити стелажі та касові бокси «Модер-Експо». І навіть подорожуючи, в українському селі Осмолоди зайшли в маленький магазинчик води купити і побачили наші стелажі КМ.

Загалом люблю подорожувати. Навіть після важкого робочого дня в Парижі знаходив сили піти і побачити Ейфелеву вежу, міст Олександра. За два роки в компанії я вже відвідав вісім країн світу. А до того був лише один раз на екскурсії в Польщі. Це теж своєрідний досвід. Ти спілкуєшся, відчуваєш різницю в мовних акцентах, в ментальності людей - це дуже класно.

- Які людські якості вдалося розвинути в собі за ці два роки?

- Компанія додала впевненості. Не лише в тому, що особисто я можу розвиватися, а в тому, що й наша країна це теж може і робить. Демократія і толерантність до працівників молодших як за віком, стажем, так і за посадою в нашій компанії теж додала мені поштовх відчути, що я все зможу і досягну поставлених цілей. У нас всі дуже лояльні, будь-хто прийде на допомогу. Ми одна команда і одна велика сім’я «Модерн-Експо».

Костянтин Яворський (ВолиньPost)

Департамент роботи з персоналом «Модерн-Експо»
[email protected]
https://modern-expo.com/jobs/
050 377 95 67

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Запитайте краще на виробництві, у простих, як то кажуть чорноробів, які у них враження
Відповісти
На "Модерн-Експо" кожен "чорнороб" має можливість кар’єрного росту. Практично весь ІТР-персонал виріс із простих працівників.
Відповісти
За два роки роботи на «Модерн-Експо» проект-менеджер Андрій Гут відвідав вісім країн світу....... І купив Ланос)
Відповісти
Як гарно Волиньпост підчищає коменти! Тоді закрийте взагалі можливітсь їх писати! Щиро дайте цим знати шо у вас недопустимі неприхильні думки і нелесні коментарі.
Відповісти
як гарно пишете.на справді на виробництві все по іншому.дійсно варто запитати в негрів які там працюють в 3 зміни.
Відповісти
Якщо ті "негри" приходять на роботу, щоб день відбути, то їм і в Microsoft буде погано
Відповісти
Для чого видаляти коментарі???
Правда в очі ріже???
Чи в проплаченій статті неможе бути зайвих і негативних коментарів???
Відповісти
але той Олег і нескромний:"я був завжди першим і в школі, і у вузі."
Відповісти
Скажите какая зарплата у персонала?
Відповісти
3000 $ ставка, а дальше премии...
Відповісти
3000 $ Це у кого? Не слухайте, нема там такоъ пересічної ЗП
Відповісти
Можна в вас робити за альтернативною службою?
Відповісти
Заголовок абсолютно правильный. У нас не только рабочие, а и оборудование никак не может «стояти на місці». Носишь круглое/катишь квадратное - ты занят работой. Тех. перерыв - бросай на ходу, если не донес. Не нарушай производственную дисциплину!
Відповісти
Шановні, а скільки отримують "на руки" конструктори (хоч приблизно)
Відповісти
Останні статті
«Модерн-Експо» - робота для тих, хто не хоче «стояти на місці»
26 травень, 2016, 14:23