«Нічна варта»: розтрощені автівки, масова бійка і Lexus, який «доїздився»

«Нічна варта»: розтрощені автівки, масова бійка і Lexus, який «доїздився»
УВАГА! ПЕРЕДРУК ЦІЄЇ ПУБЛІКАЦІЇ ЗАБОРОНЕНИЙ!

Сьогоднішня «Нічна варта» виїхала на вулиці міста у ніч з 18 на 19 листопада. Нічний спокій лучан оберігали патрульні із 1-ої роти патрульної поліції.

Вулиця Рівненська: подвійна ДТП із постраждалими

Патрульні отримали виклик про дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Рівненській. Тут у зоні ремонту дорожнього покриття стояли дві розтрощені автівки. На мості зіткнулиcя мікроавтобус Nіssan та позашляховик Doudgе, автомобіль ВАЗ дивом «проскочив».




ЧИТАТИ ТУТ: Аварія в Луцьку: дві розтрощені машини і постраждала

За словами водія автомобіля ВАЗ, який рухався попереду, його автомобіль спускався вниз мостом якраз у районі, де зараз відбувається ремонт. Позаду рухався позашляховик.

Раптом на зустріч «вискочив» мікроавтобус, проте водій ВАЗу встиг різко звернути та вскочити на ділянку ремонту. Проте мікроавтобус таки стикнувся із позашляховиком. Після цього машини в’їхали у бетонні блоки. За кермом позашляховика була дівчина, яка отримала травму, вдарившись лицем об кермо. На місце приїхали медики, які й забрали її до лікарні, дівчина була при свідомості.





За словами водія ВАЗу, водія та пасажир мікроавтобуса одразу ж після ДТП вибралися з автомобіля та покинули місце аварії.




Патрульні обгородили місце ДТП та викликали на місце слідчо-оперативну групу. Оскільки рух на мості був утруднений, самооборонівцям довелося кілька годин попрацювати регулювальниками, а водіям рекомендували об’їжджати ділянку моста.



Проспект Відродження: нічний шум і напад на поліцейського в «Мережі»

На проспекті Відродження, 11 пропри майже 12-ту годину ночі, і досі працює інтернет-кафе. Отримавши виклик від мешканця прилеглого будинку про шум, патрульні прибувають на місце, аби розібратися, чому в закладі порушують режим роботи.



Тож патрульні увійшли до закладу та почали спілкуватися із адміністратором. Журналістів не хотіли впускати всередину, мотивуючи це тим, що тут вже закрито і «нема чого знімати». Проте у нібито закритому закладі знаходилися сторонні особи та були увімкнені комп’ютери. Вимикати їх почали лише після візиту правоохоронців.



«До 22 години люди починали розходитися, я ж не можу вимкнути рубильник», - виправдовувалася адміністратор. Вона швиденько вийняла усю інформацію про заклад із куточка споживача.

Патрульні пояснювали жінці, що згідно з рішенням міськради заклад має працювати саме до 22 години, а не до останнього клієнта чи ще якось.



Усередині розгортався конфлікт, а відвідувачі й не думали виходити, навпаки – почали долучатися до з’ясування обставин. Тому патрульні зателефонували заступнику командира роти Олександру Оліферчуку та викликали його на допомогу.

Відтак працівникам азкладу ще раз пояснили, що є заборона Луцької міськради щодо обмеження режиму роботи закладів подібного типу. Через деякий час заклад почали покидати й відвідувачі. Проте підійшов новий «клієнт».

«А що там сталося? Я житель дома, я зайшов подивитися. Що там сталося? Що там сталося? Що там сталося? Що там сталося?» - безупину повторював чоловік. Патрульний пояснював, що нічого не сталося, тут складають протокол та просив хлопця вийти. Зрештою той штовхнув патрульного.



Тож до чоловіка застосували заходи фізичного впливу та одягнули на нього кайданки.



ЧИТАТИ ТУТ: У Луцьку чоловік побуянив в інтернет-клубі

«Підійшовши до нього, я спитав хто він і чи має стосунок до цього закладу. Він повідомив, що не має, але не зміг нічого зрозуміло пояснити. Я запропонував йому покинути, оскільки тут складують протокол. Останній відмовився та почав поводитися агресивно і накинувся на працівника поліції», - розповів Оліферчук.

Проте під дверима закладу не збиралися розходитися друзі і знайомі затриманого чоловіка. Останній натомість всіляко впирався та вимагав його відпустити.



«Група підтримки» із середини заявляла, що патрульні ледь не самі накинулися на ні в чому невинного чоловіка, який і в думках не мав нічого поганого. Тому, мовляв не варто, щоб «на нього 12 чіловєк нападало». Ще один хлопець із тусовки, тримаючи в руці пляшку пива, намагався з’ясувати, як то воно все було, бо «провтикав» час, коли події розгорталися всередині.

Згодом на місце події приїхав і брат порушника, який висловив бажання теж поїхати до диспансеру, аби побачити, як освідуватимуть затриманого. Тож він викликав таксі та разом із групою підтримки вирушили за патрульними. На місце події прибули слідчі, які й встановлять обставини нападу.

Вулиця Володимирська: масова бійка і погоня до річки

На вулиці Володимирській патрульні з’ясовують обставини масової бійки, яка тут відбулася дещо раніше. Поліцію на місце події викликав таксист, який паркувався поблизу.

За словами водія таксі Володимира, поблизу зупинки та магазину «Наш край» декілька хлопців бились між собою, а інші били… дівчат.

«Я не стримався, коли один з них почав зверху бити дівчину кулаком», - пригадує Володимир. Тож він «встряг» у конфлікт, аби розборонити місиво, та застосував балончик.

«Близько першої години ночі ми отримали виклик, що на вулиці Володимирській, 93 відбувається бійка. Прибувши на місце, ми виявили, що учасники бійки розбіглися у двори», - розповів інспектор 4-ої роти патрульної поліції Павло Сергіюк. Дівчата, які ще залишалися на місці події, вказали на одного з чоловіків, тож патрульні почали його переслідувати. Згодом виявилося, що чоловік був стороннім та вв’язався у бійку так само, аби розборонити її учасників. У кількох хлопців – скривавлені обличчя, у однієї із дівчат – відірване хутро на курточці, всі страшенно забризкані грязюкою.

Одна із дівчат, Олеся, заявила про крадіжку телефона. Олеся розповіла, що тут вони святкували день народження її племінника, проте це не сподобалося іншій місцевій компанії. У потасовці у дівчини відібрали телефон, коли вона намагалася викликати поліцію. Щоправда, чи вдалося їй це зробити вона не пригадувала.



«Я викликала поліцію, у мене вирвали телефон, куплений тиждень тому. Телефону тільки тиждень був, він новий», - повторила дівчина.

Поруч з нею стояв дуже побитий з вигляду хлопець, який аж ніяк не хотів зізнаватися, що сталося. Лише Олеся постійно повторювала: «На хрестини до похресника ти як маєш в такому вигляді їхати?».



Поруч не замовкав ні на хвилину ще один чоловік, який жалівся, що змерз у ноги. За словами Сергіюка, саме цього чоловіка зловили ледь не в річці Омелянівці після нетривалого переслідування.



«Я вас просто попросив, якщо у вас є транспортний засіб, то завезіть мене додому перезути, хоч під руки поведіть, хоч як», - казав чоловік. За його словами, він теж не бився, а пішов розбороняти – почув бійку, коли у магазинчику поруч пив каву.

«Я не знаю, хто побив, шум, гам, трах-бах, двоє хлопців почали мене бити. Там дві дівчини душили третю, я мусив розбороняти», - додав втікач до Омелянівки. На питання патрульних, чому почав втікати, каже – злякався.

«Ти мені ліпше розкажи, чого він мене запшикав балончиком», - апелював до патрульного чоловік, вказуючи на таксиста. На питання, чи дійсно він упевнений, що це був балончик, втікач додав - «та хай хоч дезодорантом».

До місця «розбірок» підійшли ще кілька потенційних учасників бійки. Тим часом одна з дівчат знайшла телефон Олесі.

Коли конфлікт вже нібито йшов на спад, аж тут втікач до Омелянівки заявив, що дуже побитий хлопець – «тряпка», і це мало не спровокувало нового конфлікту. На місце прибувають медики, які констатують у сильно побитого хлопця перелом носової перегородки. Проте той відмовляється від госпіталізації.

Натомість втікач та ще один «запшиканий» хлопець вже мають ряд претензій до таксиста: чому пшикав, чим пшикав, «ти хто такий і що тут робив?», «та я зараз тобі тим балончиком». Тепер вже всі дружно накинулися на таксиста, який всього-на-всього намагався розтягти бійку. Чоловік каже – застосував для самозахисту.



Зрештою після понад півторагодинних перепалок та з’ясовувань, хто кого бив, виявляється, що ні у кого немає претензій. Лише Олеся їде до міськвідділу, аби написати заяву на невідомих їй осіб.



Вулиця Набережна: п’яна «турботлива» мама


На вулиці Набережній самооборнівці помітили жінку, яка йшла з двома дітьми просто по проїжджій частині.



ЧИТАТИ ТУТ: Луцьк: п’яна мати з двома дітьми «гуляла» по проїжджій частині

Жінка влаштовувала скандал та лаялася, патрульні ж натомість пропонували підвезти додому.


«Яка вам разніца, де я проживаю? Я сама собі поможу!» - кричала жінка правоохоронцям.

«Хочемо вам допомогти. Ви розумієте, що ви в стані алкогольного сп’яніння із маленькими дітьми йдете по дорозі?» - намагалися вмовити поліцейські.

«Собі сама помагаю», - кричала жінка. Дочка Аня, на вигляд років чотирьох, казала, що йдуть додому, а дім «там».

«Мене ще, ку*ва, покажуть по волинському (телебаченні, - ред.) і буде ху*ня», - лаялася жінка.



Зрештою, патрульним вдалося з’ясувати адресу, і вони повезли горе-матір і заплаканих дітей додому.

Вулиця Рівненська: Lexus, який «доїздився»

ЧИТАТИ ТУТ: У Луцьку затримали нетверезого водія на Lexus

«Ми отримали орієнтування, що чорний рухається п вулиці Рівненській, і водій, можливо, перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Ми зупинили транспортний засіб та виявили, що водій має явні ознаки алкогольного сп’янніння», - розповів інспектор 1 роти патрульної поліції Олескандр Рудь. Щоправда, після зупинки водій відійшов до іншого боку автомобіля і стверджував, що за кермом нікого не було і машина не їхала взагалі. Тим часом його нетверезий друг вже взявся доводити, що водій «тверезий, як стьоклишко».



«Чекайте, які поняття були, що він щось порушив?.. Вовчик не п’яний, хай Вовчик дихне, чого ви його чіпляєтеся? Я пив, а він мій колега, він не п’є вже багато років назад», - розповідав чоловік. На запевнення патрульних, що якщо тест дійсно покаже, що водій тверезий, чоловіки спокійненько собі поїдуть додому.



«Вовчик» тим часом співав своєї: «я за кермом не їхав». Він постійно намагався відійти від поліцейських та грубіянив. Зрештою на чоловіка одягли кайданки.



Тим часом пасажир вже багатенько розповів про себе: його звати Ігор і у нього впливовий брат-депутат від «Самопомочі» Олексій. Згодом він уточнив, що має на увазі депутата облради Олексія Панасюка.

«Добре, зараз подзвоню до брата»,- скаже чоловік і дійсно з кимось розмовляє. А потім додає: брат казав усім говорити «до побачення».



Чоловік заявляє - його оббрехали кажучи, що він намагався сам сісти за кермо. Самооборонівець Олександр Ніколайчук зазначає, що на власні очі бачив, як спочатку Ігор сідав на місце водія, проте не їхав, а помінявся ролями із «Вовчиком».

«Знімайте того патлатого чоловіка, він оббріхує»,– каже Ігор. Він просить усіх знімати його і хреститься: мовляв, ось вам хрест на пузі, що такого не було.



Через деякий час Ігор теж почав грубіянити патрульним, тож його посадили в поліцейське авто та повезли освідувати. Дорогою чоловік поскаржився на погане самопочуття та нібито втрачав свідомість. До наркодиспансеру прибули лікарі, які «відкачали» Ігоря.

У результаті він «надув» 1,52 проміле та поїхав до міськвідділу для складання протоколу, де цю процедуру саме проходив «Вовчик».

Текст - Василина БОРУЦЬКА, фото - Павло БЕРЕЗЮК.

Любий читачу! Якщо ти догортав-дочитав цю публікацію до цього місця, значить вона була тобі цікавою. Проект "Нічна варта" звертається з проханням про допомогу до тих, хто вперше прочитав "Нічну варту", і до регулярних читачів. Нам потрібна заправка для автомобіля. Наразі ми покриваємо її з особистих коштів, але будемо вдячні за допомогу у вигляді пального (дизельне паливо) або коштів (картка 4149497846386565 отримувач Анатолій Котлюк). А ми з свого боку гарантуємо щотижневу цікавезну статтю про нічне життя нашого Луцька. Звітність буде обов'язково

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Типу Володимирські мажори приїхали до оласті
Відповісти
Останні статті
«Нічна варта»: розтрощені автівки, масова бійка і Lexus, який «доїздився»
20 листопад, 2016, 14:00