Додати запис

У Луцьку концерт Лами закінчився скандалом

У Палаці культури міста Луцька ввечері 18 лютого було людно. Одна частина відвідувачів закладу поспішно збирала амуніцію і провіант на Київ, інша зібралася на гламурний концерт української співачки Лами.

Одна публіка іншій не заважала, бо одним до других діла нема. Одні хочуть гарно жити, інші хочуть гарно провести час.

Концерт розпочався без перешкод. Навіть Лама на початку оголосила, що їй шкода загиблих і цей концерт вона дає …в їхню честь. Люди спокійно слухали.

Неспокійно було тільки директору закладу Юрію Войнаровському. Чоловік помітно нервував, адже загроза осоромитися була немала.

Реальна загроза навіть швидко з’явилася: прийшла з Майдану пенсіонерка і стала грюкати в двері концетної зали. Директор особисто вгамував даму поважного віку, після чого вона покинула заклад КУЛЬТУРИ.

Далі Войнаровський підійшов до трьох журналісток (серед них була і я), які спостерігали за «бесідою» директора і пенсіонерки. Була довга «розмова» з перервами на тему моралі і культури.

Свої слова Войнаровський попросив не записувати на диктофон, а уже наявні (і, варто визнати, підпільні записи) Войнаровський попросив витерти.

Директору дуже хотілося довести свою непричетність до концерту. Мовляв, у нього не було можливості скасувати концерт.

Важко не погодитися з ним: люди самі при бажанні могли би здати квитки. А глядачів було не менше двох сотень.

Журналістки відверто сказали: літня пані права, бо негоже проводити концерти в час, коли гинуть люди. На це пан Войнаровський запропонував вийти на сцену і закликати припинити концерт. Ми ж сказали, директор має найбільше можливостей зупинити проведення заходу.

На це культурний чиновник все більше підвищував голос на дівчат. Мовляв, ніякі ви не журналісти, та ще й молоді дуже, і всі троє разом не зробили стільки для України, скільки він один за своє життя.

Серед таких заслуг він назвав фестиваль «Поліське літо з фольклором». Саме тому, мовляв, ми не маємо ніякого права дорікати комусь, крім організаторів, за проведення концерту.

Організатор теж відмовився коментувати ситуацію. Загалом ні з ким порозумітися не вдалося, бо у кожного своя правда.

В кінці-кінців довелося піти з теплого холу Палацу культури. А що робити? Адже пан Войнаровський нервово оголосив, що так як ми його «вивели», ще ніхто його «не виводив».

Далі було найцікавіше. На концерт таки завітали майданівці. Зокрема, Володимир Пащенко звернувся до публіки, що не час для розваг і концертів.

Лама зі сцени втекла, без прохань виступити на біс. Зате дехто з глядачів заявив, що … «люди вмирають щодня».

Не посперечаєшся.

Довелося також бачити як втікала сім’я організаторів: чоловік і його дружина з синочком дошкільного віку…

Паралельно з цим перед входом у заклад чоловіки дуже швидко і метушливо сідали по машинах – вони рушали на Київ. Знову одним до других не було діла.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Лама не втікла, а достойно пішла,доспівавши композицію, та попрощавшись.
А Пащенко ваш - клоун.
Слава Україні і слава Героям,які ризикують життям в столиці,а не цирк влаштовують
Відповісти
Ганьба публіці Лами!!! а вона більше не достойна називатися українською співачкою! Ганьба!!!
Відповісти
Якщо ви настільки піддіаєтесь емоціян то ви не можете бути обєктивною. Ви аматор!
Щодо виступу він був гідний. І ніхто ні від кого не тікав. Усі сторони повелись стримано та з розумінням як активні представники протесту (що щиро та правильно роблять своє діло) так і професіонали виконавці (що закінчили композицію - закінчувати свої виступи до кінця пори усе це вияв професіоналізму "бо оркестри на полі бою - не відступають"), і глядач що переважно був з дітьми 9і у своїй переважній більшості оцінив виконавців та з розумінням поставився до вимог часу). Я особисто сам кілька разів цікавився чи часом концерт не скасували але є кілька правил культури це завжди підтримувати виконавця своєю присутністю і були готовим до скасування виступів. І усі там присутні були готові до скасування виступу але з поваги до виконавця прийшли щоб виявити свою підтримку і йому!
Відповісти
Дык а чего ж Вы сами то на концерте делали? Чего дома вещи не паковали чтобы в Киев ехать? Поскандалить пришли? Попиариться? Едьте, участвуйте, защищайте людей на майдане! Нет? Очко не резиновое? Засветились и потом пошли по теплым домам спать и смотреть ТВ? Печально. печально и мерзко. Эту власть мало кто приветствует, но не дай Бог, если к власти придут такие революционеры. Этой стране будет еще хуже.
Відповісти
Хочу звернутися до пані Наталки Пахайчук.
Навіщо писати такі статті? Навіщо писати про Войнаровського з таким скритиим негативним акцентом і підтекстом? Зірвали чи зупинили концерт - добре зробили, молодці. Навіщо мужика обливати брудом? За собою слідкуйтЕ!
Відповісти
навіщо було в цей день співати??? чому не відмінили концерт??? ось головне питання, а не глядачі, Пащенко чи ще щось. а про вашого "мужика", то вже помовчіть, він не гідний цього названня, повірте, після вчорашньої своєї поведінки. ну, і журналістку в непрофесіоналізмі звинувачувати - це, м'яко кажучи, неправильно.
Відповісти
авторці:ви неадекватна людина.не смійте називати себе журналістом.
Відповісти
Тобто ви підримуєте проведення концертів в містах, жителів яких вбивають в той же час в Киеві?
Відповісти
Виступила б в Києві на Майдані для підтримку духу протестуючих та заспівала б разом з ЛЮДЬМИ Гімн!
Відповісти
Коли помер мій дядько, це було вже давненько, на похоронах я спілкувалася з його дітьми. Вони на той час були ще не дорослими, я розповідала своїм кузенам різні історії, в тому числі веселі. Вони трошки почали відволікатися від жаху втрати найріднішої людини. Мене в коридор вивели старші жінки та звинуватили в цинізмі та блюзнірстві. Ці діти переживали розслідування і медекспертизи уже тиждень на той момент, і кожен з ким вони розмовляли нагнітали страждальність ситуації. Звісно вони були нещасні, звісно їм з цим жити все життя, але про смерть не варто думати кожну хвилину. Так от, до чого я веду, ви пані Наталка - ті тьотки, що ревуть на похоронах, щоб всім ставало ще гірше.
Відповісти
Мудра думка. І справедлива.
Відповісти
Йой! Які наші чиновники тендітношкірі! Не приведи Господи журналістці (треба визнати - молодій і сміливій) зачепити їх "внесок в українську культуру"! Шановні, ще вчора України взагалі могло не стати - разом з вашими колективними внесками... Люди ціною власного життя рятували на Майдані і наше майбутнє, і ваші "нетлінні" внески. І взагалі:пан Войнаровський усе життя на роботі в культурі, йому держава платить за його діяльність у цій сфері. Робити внесок у культуру - його обов"язок, а не заслуга. При усій повазі до його дійсно креативних проектів... Так, пане Войнаровський, ви можете ними дійсно пишатись, але ж не впадайте в гординю!
Відповісти
Йой! Які наші чиновники тендітношкірі! Не приведи Господи журналістці (треба визнати - молодій і сміливій) зачепити їх "внесок в українську культуру"! Шановні, ще вчора України взагалі могло не стати - разом з вашими колективними внесками... Люди ціною власного життя рятували на Майдані і наше майбутнє, і ваші "нетлінні" внески. І взагалі:пан Войнаровський усе життя на роботі в культурі, йому держава платить за його діяльність у цій сфері. Робити внесок у культуру - його обов"язок, а не заслуга. При усій повазі до його дійсно креативних проектів... Так, пане Войнаровський, ви можете ними дійсно пишатись, але ж не впадайте в гординю!
Відповісти
руслана+втікла+з+майдану коли там мочили людей.........виєбемо її гуртом..........
Відповісти