Додати запис

VIVA, автодром!

Після понад 20-ти років хащ і руйнувань відновлює свою роботу «дитячий автодром» у Центральному парку міста Луцька. Тільки тепер все буде по-іншому та на сучасний лад. Замість старих, повільних, незручних автівок – сучасні та швидкі електричні квадроцикли та триколісні електросамокати, які в лічені секунди розвивають швидкість до 30 км за годину. А замість приставки «дитячий» буде більш привабливе означення «сімейний».

Ще пів року тому територія площею майже 2 гектари виглядала досить гнітюче: після санітарної вирубки парку монополію на присутність тут захопили кущі та бур’яни, між якими ледь-ледь проглядались доріжки давно забутого автодрому.

За справу відновлення території взялисm підприємці Сергій Школа та Сергій Ткач. Ідея активістів – створити і популяризувати дитячий, молодіжний та сімейний атракціони, пов’язані із засобами пересування, відпочинком на природі, туризмом та активним відпочинком. Для досягнення цієї мети запланували відновити інфраструктуру території автодрому (доріжки, освітлення, озеленення), а також забезпечити прокат необхідного обладнання та спорядження. Наразі площадку автодрому розчищено від зілля, кущів та сухостою, очищено покриття старих доріжок, закуплено перші зразки транспортних засобів.

Експериментальний запуск автодрому відбудеться 21 червня. Це буде пілотна версія очікуваного результату, якого планують досягти підприємці. На момент запуску відвідувачі зможуть покататись на дитячих електричних квадроциклах та електричних триколісних самокатах.

Наразі зроблено лише базові роботи із влаштування благоустрою майданчика. Фінансово затратні або делікатні роботи (вкладання додаткового шару асфальту, посадка декоративних дерев, встановлення ліхтарів та лавок) виконуватимуть впродовж літа-осені вже після початку роботи парку. Ніякого нового будівництва на території не заплановано, відбувається лише відновлення старих об’єктів. Споруда для зберігання транспорту (купол) буде легка, невелика та встановлена без улаштування фундаменту.

На відновлених доріжках вже сплановано кільцевий маршрут, який не перетинатиметься між собою. Таким чином, можна буде максимально безпечно і досить екстремально долати маршрут. Особливо на квадроциклах. Для електричних самокатів спектр застосування трохи ширший – їх можна буде брати на прокат і кататись територією всього центрального парку. Ці транспортні засоби мають приємні обмеження по віку (від 8 років), тому послугою може скористатись відразу ціла родина.

Організатори планують окрім звичайних послуг прокату транспортних засобів періодично проводити розважальні заходи. Крім того, планування доріжок парку передбачає можливість для вивчення дітьми правил дорожнього руху. Підприємці також висловлюють готовність до співпраці.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Треба Моклицю поставити в ньому начальником.
Відповісти
Молодці давайте пошвидче
Відповісти