Додати запис

Сірі схеми міськвиконкому

Зіштовхнувся з цікавим рішенням на міськвиконкомі 06.08.2014.
Отже, на порядку денному проект Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 21.06.2012 № 430-1

І як то кажуть, «диявол ховається в деталях».
Деталі ж на сайті міськвиконкому ви не побачите, оскільки, пояснювальна записка і схеми свідомо або з халатності не подаються. Аргументація типу – у нас не можна завантажити малюнки, дивує, оскільки є сервіси, де можна завантажувати фото і достатньо перейти за лінком, щоб отримати зображення, тому буду вимагати в подальшому, щоб усі матеріали подавались на сайті, а не лише проекти рішень.
З зазначеного вище проекту, виявилось, що по вул. Соборності є комплексна схема розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, але де можна і де не можна розміщувати тимчасові споруди ніхто вказати на цій схемі не може. Тобто управління архітектури та містобудування виходить не знає будівельних норм? Чи вони різняться, в залежності хто з підприємців просить?
Задав питання начальнику управління Леоніду Герасимюку, що заважає вказати на схемі місця, хоча б маркером, де можуть бути тимчасові споруди, а де ні.
Виявляється нічого не заважає, але ніхто цього робити не хоче.
А на практиці виходить, коли один підприємець звертається в управління і йому кажуть «неззя» на цьому місці кіоск ставити, проходить, якийсь час і о чудо, виявляється іншому підприємцю можна.
Впевнений, що бюджет міста можна примножити в рази, якщо позбутися отакої «сірості схем», оскільки, бізнес та інвесторів це найбільше відлякує. Якщо ж влада не бореться з такими речами значить вона їх покриває.

P.S. В кінці ж засідання міськвиконкому заступник голови Тарас Яковлєв, спробував ініціювати переголосування по цьому проекту.
Хоча не були присутні уже ні ЗМІ, ні доповідач - начальник управління Герасимюк. А це вже зайвий раз підтверджує потребу в відеофіксації засідань міськвиконкому, щоб громада міста давала по кожному рішенню гідну оцінку, хто як голосував і в кого яка була аргументація.

Проект рішення додаю нижче. Стосовно самих тимчасових споруд є теж питання, але це інша історія.

РІШЕННЯ
від 04.08.2014
м.Луцьк
Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 21.06.2012 № 430-1
Враховуючи звернення суб’єктів господарювання про внесення змін до комплексної схеми розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на пр-ті Соборності, керуючись ст. 28 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ:

1. Внести зміни до рішення виконавчого комітету від 21.06.2012 № 430-1 «Про затвердження комплексних схем розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності», виклавши додатки 28, 29 в новій редакції згідно з додатками 1 та 2 до цього рішення відповідно.

2. Вважати такими, що втратили чинність, додатки 4, 5 до рішення виконавчого комітету від 03.07.2013 № 407-1 «Про внесення змін та доповнень до рішення виконавчого комітету міської ради від 21.06.2012 № 430-1».

3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Яковлева Т.В.



Міський голова Микола Романюк



Перший заступник
міського голови Святослав Кравчук



Герасимюк 777863
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пане Богдане, а яка кількість лучан Вас взагалі делагувала у той міськвиконком?... Чи маєте Ви луцьку прописку?... В який час Ви були на Майдані і в якій сотні?.. Ну, і чому Ви, як патріот нині не добровольцем на Сході в епіцентрі АТО...?...
Відповісти
Погугліть трохи...Із себе треба починати завжди претензії, із себе
Відповісти
Здогадуюсь, що "свідок" від захисників мера і Юліних депутатів-дерибанщиків земельних ділянок
у Луцьку. Вони найбільше нагрішили, тому і "бояться".
Відповісти
підтримую Богдана, все має бути прозоро і доступно.
Відповісти
Правильно. Запитаймо молодого і хитренького депутатика "Батьківщини", Сірого Григоренка.
Де він узяв авто "Хонда"? Продав від дерибану земельку?
Думає, що хтось недолугий, а він розумний...Сіреньки схемки!!!
Відповісти
богдан був дуже здивований і засмучений коли дізнався що в виконкомі немає дерибана і машини з шофером і окремого кабінета. живе на поддачках осіпова.
Відповісти
молодець Богдан.це важлива тема
Відповісти