Додати запис

Вкрадена перемога?


1 серпня 2014 року президент Росії Владімір Путін у Москві на Поклонній горі відкрив пам'ятник героям Першої світової війни. Особисто у мене склалося враження, що автор скульптурної композиції Андрій Ковальчук помстився Росії за окупацію Криму.
Пам'ятник швидше відповідає канонам пригод Лемюеля Гуллівера у країні ліліпутів. Велетень солдат зі скаткою шинелі через плече, як би не підозрює, що позаду на тлі прапора Російської визвольної армії генерала Власова крадуться ліліпути: офіцер без шинелі і з шашкою "наголо" та група замерзлих солдат в шинелях з гвинтівками. Офіцер в образі «комісара, що підіймає особовий склад в атаку» чомусь із шашкою, хоча по штату всі піхотні офіцери були до початку Першої світової війни озброєні револьверами та пістолетами. Причому ще у 1907 році «Височайше схвалений» наказ № 74 дозволяв офіцерам замість штатних револьверів мати пістолети. А, збиті до купи солдати, більше нагадують червоноармійців, які підкрадаються до Зимового палацу аби раптово захопити царські хороми та зовсім не схожі на солдат діючої армії.
Одним словом, правим виявився Путін, який заявив, що росіяни про цю війну нічого не знають. А його промова – це вирок Росії! Протягом ста років, країні, що втратила більше мільйона солдат на полях Першої світової війни, було наплювати на ці жертви. Росія їх забула! І лише зараз Путін закликає, що «принципово важливо гідно увічнити пам'ять про російських бійців, знайти(!) і облаштувати поховання Першої світової війни, яких в Росії немало - їх сотні». Та ця війна, якщо вірити Путіну, не лише забута але й просто невідома: «Необхідна масштабна просвітницька робота, серйозні дослідження в архівах. Вони дозволять точно дізнатися і причини, і хід цієї війни».
Весь світ знає все про цю війну: і про причини, і про її хід, і про цілі воюючих країн, а Росія лише прокидається від історичного сну, встає з історичних колін. Та не всі росіяни такі неосвічені, а ось Владімір Владіміравіч знає, наприклад, що в Росії у Першій світовій війні «украли перемогу». Украсти перемогу – значить не дати реалізуватися поставленій цілі, меті, заради якої Росія і вплуталася у цю світову м’ясорубку. Що ж не вдалося Росії досягти в Першій світовій війні? Про що так шкодує її президент?
Метою Російської імперії в цій війні було захоплення нових територій. По крайній мірі саме про це неодноразово заявляли як імператор Нікалай ІІ, так і російські високопосадовці та представники громадськості. Про російські плани «переділу світу» багато писали ті ж французькі історик П.Ренувен та дипломат А.Пінго, англійський історик В.Готліб. Не мовчали і росіяни: «Константинополь та протоки по секретним документам бувшого міністерства закордонних справ». (Укладач Є.А. Адамов. Т. І, ІІ Литиздат НКИД. Москва, 1925), «Міжнародні відносини в епоху імперіалізму. Документи з архівів царського та тимчасового урядів 1878 – 1917рр.» (1935р.) та інші джерела дають можливість об’єктивно проаналізувати плани Росії.
Росіян у цій війні цікавила східна Галичина з її родовищами нафти, Буковина, район нижньої течії Немана. Ці території пізніше були приєднані вже, правда, до совєцької імперії. Та найбільше Росію цікавили протоки Босфор і Дарданелли з Константинополем та прилеглими територіями і островами. Ось ця імперська мрія так ніколи і не реалізувалася, ось ця «перемога» і виявилася «вкраденою», про що так щиро пошкодував президент Росії.
Консантинополь та протоки були предметом марення російської влади. У грудні 1913 року Сєргєй Дмітрієвіч Сазонов, російський міністр закордонних справ, повідомив царю: «Протоки в руках чужої держави означають підпорядкування всього півдня Росії цій державі». Через рік він знову заявив, що вони є «життєвим нервом у всьому нашому економічному житті».
У пам’ятній записці російський дипломат Нікалай Базілі у листопаді 1914 року висловлює свою думку, що вирішити цю проблему можна було б лише шляхом «повного підпорядкування всього морського шляху через протоки… нашій владі». Там же він розвиває власну думку, що контроль над виходами з Чорного моря не обмежується контролем над протоками. Безглуздо було розглядати Дарданелли без островів Імброс (турецька назва Гекчеада – авт.) та Тенедос (турецька назва Бозджаада – авт.), які панують над гирлом протоки, та Лемнос і Самофракія (нині Самотракі – авт.), які займають домінуюче положення над просторами попереду протоки. «Стратегічне завдання забезпечення нашого виходу у Середземне море не може бути вирішене безвідносно до долі цих островів».
Владі вторила громадськість. «Відкриття вільного виходу з Чорного моря, - заявляв всесвітньо відомий економіст, українець за походженням Михайло Туган-Барановський, - відкриє блискучі перспективи для економічного розвитку всього нашого півдня». Професор Трубецькой, який належав до ліберальної партії, заявляв, що питання про Константинополь – «це для нас питання про наш хліб насущний… про всю нашу політичну могутність та про нашу культурну місію, про найдуховніше «я» Росії».
Павло Мілюков, лідер партії конституційних демократів (кадетів), депутат Державної думи кількох скликань переконував, що підпорядкування Росії Босфору та Дарданелл «нічого не має спільного із завойовницькими тенденціями, яким на повній підставі прагнуть покласти край прибічники майбутнього організованого світу Європи… Володіння Константинополем та протоками є кінець, а не початок… Ліквідація питання про протоки дасть можливість урочисто віднести у святилище історії «Східне питання», яке так довго мучило Європу».
Лінії щодо окупації проток дотримувався й імператор Нікалай ІІ, який казав французькому послу в Російській імперії Морісу Палеологу: «…турки повинні бути вигнані з Європи…Константинополь має бути нейтралізованим. Західну Фракію до лінії Енос – Мідія варто передати Болгарії. Решта території по цій лінії до берегів Дарданелльської протоки мусить перейти до Росії…»
У Меморандумі, який передав Сєргєй Сазонов 4 березня 1915 р. послам Франції та Великобританії у Російській імперії Морісу Палеологу та Джорджу Б’юкенену вимагалося, щоб «місто Константинополь, західний берег Босфору, Мармурового моря та Дарданелл, а також південна Фракія до лінії Енос – Мідія… частина азійського узбережжя в межах між Босфором, річкою Сакарією та пунктом, що має бути визначеним, на березі Ісмідської затоки, острови Мармурового моря та острови Імброс і Тенедос» були «остаточно» включені у склад царської імперії.
Союзники Росії по Антанті підтримували інтервенціоністські наміри росіян. Коли президент Франції Раймон Пуанкаре в липні 1914р. відвідав Петербург, російському уряду були дані обіцянки та, можливо, не лише обіцянки, що французький уряд не буде заперечувати проти того, щоб Росія володіла Константинополем, а французький дипломат Теофіль Делькассе не раз обіцяв Росії підтримку відносно приєднання Константинополя та проток за допомогу Росії у справі повернення Франції Ельзасу та Лотарінгії.
Король Великобританії Георг V казав Алєксандру Бенкендорфу, послу Росії у Великобританії: «Константинополь… повинен бути вашим».
Отже, все йшло до «великої перемоги» Російської імперії. Нікалай ІІ тішився, що вже майже «забезпечив своєму народу у якості винагороди здійснення їх одвічної мрії. Я доб’юсь повного вирішення питання щодо Константинополя та проток…» Але цю перемогу у російської імперії «вкрали», про що з таким жалем прорік Владімір Путін. Чи може лідер цивілізованої країни у ХХІ столітті шкодувати про неокуповану 100 років тому територію іншої держави? Цивілізованої – ні, фашистської – так.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 91
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Григорію,скажіть бубь ласка навіщо нам волинякам,особливо простим людям оця галіматня про яку ви написали?Нехай кацапи страждають за цією війною,разом з Путіним.В нас зараз своя війна,яку розв'язав Путін,разом з нашими "помічниками".Потрібно "ламати"голову як чим скоріше закінчити цю бойню,щоб не гинули вояки і мирні люди.Ось про що потрібно писати розмірковуючи над її завершенням,а не в деталях описувати чому вкрали перемогу в кацапів в Першій світовій війні.
Відповісти
Шановний пане. Все, що зв"язане з нашою історією, є не "галіматья"(до речі, російське слово, а ви ж так не любите кацапів:)І війну розв"язав не один Путін, а щоб зрозуміти і перемогти треба вміти аналізувати, що Григорій Олександрович і спробував зробити. Глибше вам треба мислити
Відповісти
Хочеш пізнати майбутнє, цікався минулим.
Відповісти
Шлак. Читацькій аудиторії цього видання такі речі не цікаві, або вона їх не розуміє. Подібні статті існували і будуть існувати хоч би тому, що існують і будуть існувати люди, які володіють генетично обумовленим нахилом до самовисловлювання у формі словоговоріння. Це один з примітивних прийомів підкреслити свою ерудицію.
Відповісти
,Шлак. Читацькій аудиторії цього видання такі речі не цікаві, або вона їх не розуміє^ Шановний пан живе за правилом ,, хліба і видовищ^?
Відповісти
пане Пустовіт, ваша багиня забила на всю армію з 2008 року, мовляв, мені краще пару-тройку класів для занять фізкультурою, аніж ці довбані ЗСУ, ця багиня слова не сказала, коли раша окупували Грузію, зараз багиня разом з дочкою гуляє в Берліні по дорогим бутікам ,якого милого ви тут нам казки розповідаєте про російську імперію, коли ваша юля палець о палець не вдарила, щоб посилити ЗСУ тільки через те, що міністра оборони призначав Ющенко!!! Ідіть нахер разом зі своєю Юлько...не кажу вже, про те, що вона хортіла розкачати Донбас в 20014,щоб отримати там підтримку, разом з Турчином і Авакою!!!
Відповісти
Цікаво, хто ваш Бог, 112, якщо ви навітб ніку нормального не спромоглись придумати? А біля Тимошенко всі були святі? І ще. Політики мусять бути від якоїсь політичної сили, а БЮТ, не найгірша. Чи клоуна Ляшка підтримувати?
Відповісти
Шановний. Читаючи Ваші коментарі, виникає питання - У Вас дійсно чорне піднебіння. Якщо вже так ненавидите Тимошенко, то доведіть що вона гірша за інших політиків. А з Ісусом порівняйте себе... Такі як Ви, і віконах ненедоліки шукатимуть,
Відповісти
вона не политик вона шахрайка
Відповісти
Цікава стаття. Звичайно не для людей з середнім інтелектом. Для знавців трьох букв дійсно заскладно.
Відповісти
Підтримую повністю твої слова про знавців із 3-ьох букв!!! А Пустовіт - МОЛОДЕЦЬ!!!!!ТАК ТРИМАТИ,ПАНЕ ГРИГОРІЮ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Наче вірно написано. Але у автора легко виявляється почерк руки замполіта. А останні хвалькуваті коментарі від Сергія "Григоренка" -
це почерк партії "Батьківщина", яка сама себе вихваляє.
Волинян щоразу дурити не вийде. Запитання: "Чому замполіт не веде свою агітацію там де зараз необхідно? В Донецькому регіоні."
Не треба нас дурити, Все й так зрозуміло!!!
Відповісти
Поясніть будь ласка, чому коли людина пише те що її зацікавило чи турбує на сьогоднішній день, то її обовязково треба обкритикувати, тож гарно він написав, ще треба щоб це молодь почитала!!!1
Відповісти
Замполіти є в кожній НОРМАЛЬНІЙ армії світу, просто носять різні назви їх посади. І такі статті потрібні.І ще, це - не агітація, а спроба усвідомити і передбачити подальший хід подій.Якщо у вас, Григорій є інші методи, на зразок бити в бубон шамана, то запропонуйте.
Відповісти
воно і є пустозвонство.
Відповісти
Та їм, плебеям, які тільки засвоїли природні рефлекси, хапальні, жувальні і трахальні - треба ще до Гріши дотягнутись. Вони живуть не в тій орбіті, не на тій висоті.
Відповісти
Згідна з Григорієм, але не Пустовітом. В Україні зараз патріоти на передовій, вони відстоюють Україну ціною власних життів, а не пишуть статті у ВП!
Відповісти
Вкрадена перемога? Згоджуюсь: партія "Батьківщина" вкрала перемогу у Майдану. Скрізь, де могри наставили своїх "кадрів".
Відповісти
О, це ТОЧНО! І при чому тупих і лякливих. Москалі - це перші вороги, а вони - другі, які не дають нам поступу вперед.
Відповісти
Я не буду приховувати толерантність до Батьківщини, але дайте, шановна лучанко, факти і цифри по районах про керівні посади. І чи теперішній президент не буде ставити своїх людей? Ви- слабенько розбираєтесь в політиці. Це - ЗАКОН, ставити своїх людей ТАК БУЛО завжди і буде завжди. І в цивілізованих країнах.
Відповісти
Дешева заздрість як жаба тисне на деяких коментаторів. Ненавидять Батьківщину, ненавидять розумніших за себе, ненавидять все, що не сіре як вони. Бридко, панове.
Відповісти
Ненавидять не тільки Батьківщину,а всіх жидів,які є не тільки в Батьківщині,а в Україні.А жиди від Батьківщини продали,саме продали Крим і розв'язали війну на Донбасі.Відповідати прийдеться ще до кінця року і Качанівка вже не буде,а Вінницька,-довічників."Патріоти" від Батьківщини тільки на це заслуговують.Люди вже розібралися хто є хто.Таких цинічних брехунів і злодіяк,як ваша Тимошенко світ напевно не бачив.А ми українці "плоди її праці"пожинаємо уже вісімнадцять років.Хватиь!Терпіння закінчилось. Комусь на свалку Історії,а комусь в тюрму-довічно!
Відповісти
Я дивлюсь регіонали вже стали такими патріотами України. Ворог №1 регіоналів та Януковича зокрема - це Юлія Тимошенко. Тому вони не можуть їй пробачити власну поразку і приписують їй всі гріхи. Їм сьогодні не Порошенко заважає, не Яценюк, а саме Юля. Юля - це майбутнє України, і не потрібно їй приписувати всього того, що вона не робила. Як би ви її не оббріхували - Юля і Україна переможуть. Просто регіонали та їх прибічники ще й досі бояться Тимошенко
Відповісти
...Хто виноватий - невістка!
Відповісти
Тут ще забули додати що і Царя- Батюшку розстріляли за дорученням Тимошенко. І Москву Наполеону віддала, татаро - монгольське іго привела, і т.д.
Відповісти
Г.Пустовіт напишіть краще статтю за які заслуги і на якій підставі ви присвоїли звання підполковника товаріщу меру романюку,особі яка навіть не була в армії!
Відповісти
Пустовіт не міг присвоювати військових звань нікому тому, що згідно Указу Президента України "Про положення про проходження військової служби
відповідними категоріями військовослужбовців" Стаття 19: Чергові військові звання молодшого та старшого офіцерського складу у мирний та воєнний час присвоюються:
в) до підполковника (капітана 2 рангу) включно - першими заступниками, заступниками Міністра оборони України, начальником
Генерального штабу Збройних Сил України, командувачами видів Збройних Сил України, командиром військової частини А 0515;
(Підпункт "в" пункту 19 в редакції Указу Президента N 1474/2004 ( 1474/2004 )від 13.12.2004)
Відповісти
не розказуйте нам байок,про присвоєння звання підполковника товаріщу меру романюку клопотав особисто пустовіт,як голова охфіцерської організації,отож і хочемо його послухати на якій підставі це все робилося
Відповісти
Де набрали цих безграмотних тролів?
Відповісти
там де і тих тролів,які вважають себе найграмотнішими)
Відповісти
Спочатку ази грамотності осягніть і навчіться писати нормально, а то вас важко зрозуміти ...та ви й самі себе не розумієте.
Відповісти
якщо вважаєте себе найграмотнішим,то поясніть всім нам на якій підставі романюк,який ніколи не був військовослужбовцем, отримав звання підполковника)))
Відповісти
Романюк отримав звання генерал-майора. І скоро отримає генерал-полковника, а не якогось там підполковника
Відповісти
все на що заслуговує кАмсАмолець-корупціонер романюк разом зі своєю корупційною командую це на нагрудний номер в тюремній камері)
Відповісти
Невдахам та розумово обмеженим людям, щоб хоч якось піднятись в своїх очах (тому, шо оточуючі вже мають про них власну думку) необхідно облаяти, покритикувати сильнішого, розумнішого. Крім ще більшої зневаги та жалю до цих чоловічків нічого не виникає. А це взагалі прімітив:"Не треба дурити".
Яке відношення має до цієї статті ЮЛЯ? Пустовіт розумна, різносторонньо розвинена людина, написав цікаву статтю, світ повинен знати наміри московських безумців.Якщо путін окупує Україну, це буде плацдарм для подальшої окупації Європи і не тільки східної. Дякую Вам Григорію Олександровичу за послідовну українську, державницьку,проєвропейську позицію, за Вашу людяність. На мою думку Ви були б достойним представником Лучан у Верховній Раді України.
Відповісти
Пусовіт та Грицюк належать до таких людей,яких називають вишиванко-ватніками. Клімчук єхидно потирає руки, коли вишиванковатніки приходять до влади.
Відповісти
Навпаки, Клімчук саме зараз єхидно потирає руки, коли при владі Гунчик. Пустовіт же його здивував. Клімчук не раз в тісному колі заявляв, що не чекав, що Пустовіт покаже такий високий менеджерський рівень і не наробить помилок. Грицюка, при всіх його мінусах, Клімчук боявся. Тому він його просто купив допомігши отримати 2гу групу і пенсію голови облради.
Відповісти
Ваш Гунчик - це Войтович 2. Такі,як Грицюк та Пустовіт привели Януковича , Клімчука до влади та розчистили дорогу для Путлєра.БЮТ потрібно заборонити нарівні з комуняками.ригами та литвинівцями.
Відповісти
Дідо, ну ти й радиКал!
Відповісти
Порошенку потрібно по хі-хікати з Путлєром та вночі якийсь кантракт підписати.
Відповісти
Прийде зимонька і розкаже, який Сєня грамотєй...
Відповісти
Не Сєня, а Арсеній Петрович. Пора вже навчитися поважати свою країну та її керманичів.
Відповісти
Ця статейка Пустовіта, ніщо інше, як прихована агітація партії Юлі-скоро ж вибори.
Справжні патріоти пусто-вітством не займаються, а ділом доводять свій патріотизм.
А тут одне БЛА_БЛА_БЛА.
Відповісти
Це не прихована агітація, а відкрита агітація за Тимошенко. Бо все що проти Путіна - це за Тимошенко!
Відповісти
За статтю дякую.Вибачте коментаторам,перед якими за біблійним висловом : перли не варто розсипати.
Відповісти
що штунди з партії "Батьківщина" цитують православну біблію ))а ще в біблії є такий вислів:
не обмани ближнього свого...
Відповісти
В тексті-"...червоноармійців, які підкрадаються до Зимового палацу..." Історік хр--ов! В жовтні 1917 року були "червоногвардійці". Червона армія створене 23 лютого 18 року, себто на 4 міс. пізніше. Хоча, колишньому офіцеру "политработнику" Радяньської арміі, потім Россійської, потім Української, таки речи можна і сплутати.
Відповісти
Пане Григорію! Все Ви цікаво і мудро написали! А всі ці коментатори - це проплачені партією регіонів запроданці! Не звертайте на них уваги! Ваше слово дуже разюче, тому й такий гвалт вони підняли.
Відповісти
Грановський?
Відповісти
БЮТ=ПР
Відповісти
Якби БЮТ дорівнював би ПР, то Тимошенко не посадили б. Тимошенко найбільший ворог Януковича. Вона була єдина, кого Яник боявся. А зараз її боїться той же Порошенко, бо вона швидко врозбереться чому Порох запросив в Україну російський гуманітарний конвой.
Відповісти
Ваша варовка не ворог Януковичу ,а конкурент.Скоро вона почне обріхувати порошенка.
Відповісти
Якщо ти не можеш розібрати зерно від полови, то сиди на горшку, а не пашталякай про високу політику. Якби бухгалтер не зрадив Майдан і Юлю, то не було такого бардака і війни і ми б давно уже були в Євросоюзі, в НАТО і не мали сепаратистів-бандитів.
Відповісти
Юля може воювати лише з Ющенко, а Янукович Пороха любить. Він його навіть міністром був призначив. І зараз чомусь не критикує. Хоча чому чомусь. Єдиний хто заслужив повагу - це Гриценко. Якщо суспільство дозріло до чесних політиків, то у Гриценка є шанс.
Відповісти
Пустовіт Григорій Олександрович
Із автобіографії
Народився в м. Дубно, Рівненської області. З 1975 по 1977 рік навчався в Калінінському (Тверському) суворовському військовому училищі.
Конфеденційно-
Літом 1976 року однокурсники під час проходження літніх Сувроровських таборів влаштували кандидату в члени КПРС Г.Пустовіту «темну» за «стукачество». Врятували особисти. В жовтні 1976 року став позаштатним співробітником КДБ. Цю інформацію було озвучено під час зустрічи випускників 29 випуска (1977 рік) в червні 2012 року. Свідчення сина Віктора Поніна-Сергія, який був на зустрічи замість батька. Віктор Понін-однокурсник Г.Пустовіта. Загинув в Афганістані.
Із автобіографії
З 1977 по 1981 рік навчався в Ленінградському вищому загальновійськовому командному училищі.
Спеціальність: командна тактика мотострілкових військ.
Кваліфікація: інженер з експлуатації гусеничних та колісних машин.
Конфеденційно- Весь випуск (29, 1977 року) служив в Афганістані. Окрім Г.Пустовіта. Загинули- капитан ПРОКОПЧУК Константин ,
ст.лейтенант КАРАЙМАН Игорь ,лейтенант ПОНИН Виктор.
Із автобіографії
Служба в Збройних Силах:
1981-1988 рр. - командир взводу;
1988-1992 рр. - командир роти;
Конфеденційно-
Після розвалу СРСР залишився на посаді ротного командира, хоча претендував на батальонний рівень (в числі перших присягав Россії в жовтні 1991 року). Після відмови в отриманні житла дезертирував з Російської армії.
Із автобіографії
Служба в Україні
1992-1993 рр. - помічник командира військової частини по службі військ;
1993-1994 рр. - офіцер-психолог авіаційно-технічної бази;
1994-2001 рр. - заступник командира авіаційно-технічної бази з виховної роботи;
2001-2004 рр. заступник командира авіаційної бази з виховної роботи;
З 2004 року звільнений з лав Збройних Сил України у відставку.
В 2004 році працював вчителем допризовної підготовки ЗОШ № 23 м.Луцька.
З 2006 року –політична кар*єра.
Конфеденційно-
Обіцянки і клятви Г.Пустовіта
Жовтень 1973 року-заява про вступ до ВЛКСМ- «устав ВЛКСМ поддерживаю, обязуюсь выполнять»,
Вересень 1975 року-Воинская Присяга СРСР,
Січень 1975 року- заява про прийом кандидатом в члени КПРС «…устав КПСС клянусь защищать с оружием в руках до последней капли крови»,
Лютий 1976 року- прийом в члени КПРС. «Клянусь защищать идеалы строителей Коммунизма».
Жовтень 1976- заява про вступ до «кадрового резерва КГБ». Текст в архівах. (інформація однокурсників Г.Пустовіта),
Жовтень 1991 року –Воінська Присяга Россії,
Осінь 1992 року- Воінська Присяга Україні.

Якщо є помилки-звиняйте. У Севастополі рівень знань української мови не дуже...
Відповісти
Якщо він агент КДБ, то чому не мав квартири і так довго просувався по службі? Заказнік... За помилки звиняєм, бо за ними реальних фактів мало. Лише висновки автора.Цікаво, кому присягав і що робив автор в жовтні 1991 році?:)
Відповісти
Ні яких висновків. В тексті жодного слова оцінки. Щодо житлового питання. В 1991 році молодшій офіцерський склад в СРСР був забезпечений житлом на 7-8%. Решта гуртожитки.
Г.Пустовіт не був, як Ви кажете-"агент КДБ". Офіційно це звалось "внештатный сотрудник". Не плутайте з "секретным сотрудником"(сексотом). Про те що Г.Пустовіт є "внештатным сотрудником" він сам розповідав своїм однокурсникам. До речи, за Совєтів це і не приховувалось.
Відповісти
Я пішов у другий класс. В "жовтенятах" не був. Я Вовочка. Пагано себе вів.
Відповісти
Пустовіт 1960 року народження, порахуйте, скількі років було кандидату в члени КПРС (16років? ха-ха-ха)
Відповісти
Да, і в 15 років прийняв військову присягу. Це ж яким дебілом потрібно бути щоб так бездарно видумати брехню.
Відповісти
Я здогадувалась, що Пустовіт дуже темна особа. Але останній коментар перевершив мої здогадки. Мерзотник типовий.
Відповісти
Це серйозний допис. Треба перевірити.
А в тім, виживати всі хочуть. Правда, одні йшли в буцегарні, як Чорновіл, Горині, Лукяненко, Стус та багато інших, а інші писали заяви в кпСС.
Відповісти
О, накінець-то почали обгажувати Пустовіта. При чому представники славного рашистського міста Севастополь. Параша рулить!
Відповісти
Здається мені, що під паганялом Понін ховається товариш Кононович. Комуністи - вперед.
Відповісти
Звідки ві взялі, що я Кононович, може я нізавісімій журналіст із Сєвастополя. Вібачаюсь за памілкі в украінскай мові
Відповісти
Нік "Понін" я взяв як повага до мого друга Сергія Поніна. Він живе у Севастополі. Два роки тому ми разом з ним їздили до Твері (колись Калінін). Я за компанію. Він замість загиблого в Афгані батька. В Твері я і почув про Пустовіта. Я журналіст і така неперевершена здатність до мімікрії не могла не превернути уваги. Я збираю метеріал про політиків-перевертнів. І не тільки України. Підлість, підступність не має національних ознак. Вибачте за кострубату Українську мову. Фактично я її вивчим самотужки.
Відповісти
Вчи ариХметику, Понін
Відповісти
Пустовіт витратив народні кошти на купівлю нового автобуса для Філармонії. Тепер Філармонія зобовязана піарити БЮТ на перевиборах до Верховної Ради.
Відповісти
Це ж наскільки треба любити мистецтво, щоб слово Філармонія писати з великої букви:)
Відповісти
Вони тільки по весіллях їздять. Це ж велике мистецтво))))
Відповісти
А якби автобус купив представник політичної сили, яка вам платить, кого б ви обкакували?
Відповісти
Пустовіту потрібно бути готовим, що його звинуватять не лише у зв'язках з КДБ, а й у гомосексуалізмі, скотоложстві, вуайєризмі, нерозбірливих статевих зв'язках, що він гермафродит, ж...д пархатий, прихований єврей та москаль, масон, бандерівець недобитий. Скоро він взнає, що його коханками були Шиба, Клімчук, Осіпов, Григоренко, Бунда, Єлова, Соколовська і ще половина міської радт, що у нього є позашлюбні діти, при чому семеро як мінімум чорношкірі, що він симпатик партії регіонів, партії радикалів, свободи, нашої України, комуніст недобитий, злодій, варюга, откатчик, схемщик, рейдер і взагалі редиска. А чого б і ні: такі вже нас чекають толерантні вибори до Верховної Ради. При чому це стосується не лише його, а всіх цих недобитків, негідників і т.д., які рвуться до влади.
Відповісти
БЮТівці! Очищуйтесь через каяття. Окозамилювач Пустовіт вже "приїхав". Дякуємо патріотам "Правого сектору",
що нарешті зірвали маску з ще одного Юліного лицеміра. А в Юліній партії були і Лазаренко, і Лозінський, і Губський, і т.д. (злодюги, вбивці, брехуни), а тепер Пустовіт. І усіх їх свого часу захищали...
Відповісти
Коли вже партіці-регіонали заспокоються. Вже і бога вашого Яника шапколюба нема, а ви все тявкаєте.
Відповісти
Назви хоч одну політичну силу, де не було сволочів.
Відповісти
бютоголові готові зараз хтоб-то не був перегризти горло аби не на їхню адресу "сипали" коментарі правди про їхню діяльність,разом з їхньою "Ж дАрк"."Все таємне, стає явним", сказав Господь наш Іісус Христос.Крім як на свлку Історії,дороги в БЮТівців
н е м а є!
Відповісти
А у мене складається враження, що це БЮТівцям їхні опоненти готові горло перегризти. Щоб вони не робили. Навіть коли попускають Хутіна, то й то вони мерзотники. Коли це робить Канонович і компані під виглядом безграмотного севастопольського журналіста, тут не дивно, але коли це роблять прибічники Порошенка та наближених до нього - то невже вони не розуміють, що цим тільки приносять шкоду країні та своєму Президенту.
Відповісти
тут немає аргументованих доказів. Розумна і принципова людина спробувала написати нормальну статтю, в якій не те, що не розібрались, добра половина навіть не читали її. але команда "Фас" дана. І треба пана Пустовіта тролити. Жаль, що такі українці. Нам треба об"єднуватись, а не гризтись
Відповісти
БЮТ - це агенти Путлєра.
Відповісти
Дідо - це лизун путлєра
Відповісти
Поки шо брехуха тимошенко лизала Путлєру та Януковічу.
Відповісти
Поки що дідо веде себе як відданий путлеровець і провокатор.
Відповісти
Дідо, а ти за кого?
Відповісти
добровольчі батальйони на передовій,обіцяні кульгавою "Ж дАрк" на підборах з кульбою в руках ще весною? ))
Відповісти
Коли в людини немає аргументів .- переходять на фізичні вади. Гріх це.
Відповісти
Коли політична артистка "Ж дАрк" заслужино пролетіла зі свистом в трубу на останніх виборах,після того,як здала Крим путлеру,потреба у формуванні її добровольчих батальйонів на схід відпала сама собою,сама ж вона чкурнула в Європу,куди подалі.Зрадниця! На яку ще чикає суд!А про гріхи уєбютовців,то то можна томами писати...
Відповісти
Тимошенко - єдиний справжній опозиціонер в країні. Її бояться і тому обгажують, приписуючи те до чого вона не причетна. Тимошенко ще відродиться як фенікс з попелу і поведе за собою країну
Відповісти
"Тимошенко - єдиний справжній опозиціонер в країні". До кого? До свого народу? . Опозиціонерка на відкатах від Путіна 50дол. з 1000м3. Дивитися "Путин и Миллер покупают предателей":
https://www.youtube.com/watch?v=X_f-hAYhPWA
Відповісти
Конфлікт між Турчиновим та Тимошенко виник ще під час президентської кампанії. Олександр Турчинов радив Тимошенко пропустити ці перегони вибори, аби не нарікати всю партію на поразку перед майбутніми парламентськими виборами. Тимошенко, в свою чергу, звинуватила Турчинова у грі на користь Петра Порошенка.

Джерела розповідають, що останньою краплею стала відмова Турчинова почати розслідування щодо Петра Порошенка в розпал кампанії. Тимошенко вимагала порушити кримінальну справу проти свого опонента, обвинувачуючи його у співпраці з сепаратистами аж до його арешту. Турчинов відмовився і був зарахований до лав зрадників.

Що стосується порозуміння між Юлією Тимошенко та Арсенієм Яценюком, то його ставало тим менше, чим впевненіше почував себе останній у кріслі голови уряду.

Яценюк усвідомлює, що поки Тимошенко керує "Батьківщиною", першим номером може бути лише вона. Контакт між сторонам зіпсувався відтоді, як з’ясувалось, що Арсеній Яценюк веде паралельні переговори про спільну участь у парламентських виборах з Петром Порошенком.
Відповісти
Тимошенко не боїться російської брехні, якою так захоплюються москалики-НеФакти і інші масковські лизоблюди. Тимошенко вистоїть і разом з нею вистоїть Україна. Ми переможемо всю московську та януковичівську нечисть, яка підтявкує на Тимошенко.
Відповісти
Г.Москаль: "зателефонували з центрального офісу партії «Батьківщина» і повідомили, що я виключений з партії і всіх її керівних органів. На прохання пояснити, за що, сказали, що засідання було закритим, і пояснень ніхто давати не буде". Москаль перший (і, здається, єдиний) з депутатів Батьківщини, хто сміливо голосно виступив проти мародерства та розбійництва після Майдану. Тепер у їх "монолітному болоті", залишились одні щурі і сірі миші.
Відповісти