Додати запис

Свято політичного марнотратства у Луцьку

Кандидати в депутати викидають сотні тисяч гривень на політичну рекламу, натомість українські солдати мерзнуть в окопах.

Нещодавно лідер волинського Правого сектору Павло Данильчук у мережі Facebook задався питанням: чи варто зараз політикам використовувати зовнішню рекламу? «Моя позиція категорично негативна!» - резюмував громадський активіст.



І справді, якщо поглянути на Луцьк, зараз він перетворився на ярмарок політичної реклами. «Проголосуй за мене!» - кричать з білбордів кандидатьські морди. «Проголосуй… Проголосуй…» - ехом відлунюють написи на сіті-лайтах та розтяжках. «Віддай мені свій голос!» - командирським тоном наказують банери на фасадах будинків.

І людина губиться на цьому святі політичного марнотратства. Адже її сприймають лише як виборця. Одна людина – одна галочка в бюлетені.

Ось наприклад, центр міста. На вершечку «бім-бома» висить «патріотичний, професійний і порядний» Пустовіт. Навпроти на шістнадцятиповерхівці в повен зріст – младоолігарх Роман Іванюк, рекламою якого всіяні луцькі білборди. Дзеркальним відображенням на нього споглядає такий же Іванюк, тільки на п’ятиповерхівці по проспекту Волі.





Звідки такі гроші? Адже місяць оренди на «шістнадцятці» обходиться в 45 тисяч гривень. А ще і друк банера, і робота альпіністів… Скільки можна було б закупити бронежилетів, касок, харчів чи медпрепаратів нашим бійцям на сході? Скільки теплих бушлатів та термобілизни гріли б наших солдат?

А скільки ще сотень тисяч політичних гривень мокне під дощем на вицвітає на сонці на рекламних площинах?

Кандидати, змагайтеся ідеями та програмами, а не білбордами!

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 30
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
у кожного є виборчий фонд + фонд партії, звідти і гроші
Якщо не помиляюсь законодавство зараз забороняє друкувати на "власному обладнанні"
Відповісти
Сама бачила "друк на власному обладнанні"
Відповісти
Aльо! Ціна на 15 поверхівці, авторе, висмоктана з пальця! Мяко кажучи.
Відповісти
Коли споглядаєш на таку зухвалу вакханалію "банкета під час чуми",то від таких "кандидатів",аж верне і відштовхує.Пустовіт і без реклами,вже давно своїм популізмом всім остогид.Скільки років він вже біля владного корита,і що путнього зробив за цей час?А той нікому невідомий ставленик порошенка іванюк,як чорт с табакеркі вискочив,хоч би побрилося чудо,бо виглядає бомж привокзальний.
Відповісти
Скажу по секрету 150 тисяч! і то кешом!
Відповісти
Ганьба таким кандидатам. Я думала, що час бігмордів вже пройшов. А ні...
Відповісти
приношу додому торбу "кандидатів". Буду розпалювати...
Відповісти
Пустовіт та Іванюк заплатили Андрію Лучику за приховану рекламу. А він і радий старатись. Хватить вже все перераховувати в бронежилетах і бушлатах. Хто знає скільки коштів ті два кандидата відправили на підтримку АТО? То іх особиста справа.
Відповісти
Куди за баблом зайти?
Відповісти
а ви, шановний, мабуть зацікавлена особа, якщо таку дурню пишете. мені теж не подобається сьогоднішнє розкидання мільйонів гривень вулицями міста і завжди не подобалося. А в школах і садках з нас щодня деруть гроші, то на те, то на інше. То може мені теж заплатили за мою позицію і я теж щодня когось рекламую? Вчора йшла з дитиною зі школи і саме агітатори Іванюка розкидають гори отого поліграфічного сміття (високої якості!). А скільки всього зробити можна було би? Пустовіт, Кривицький та вся інша купа кандидатів вже дістала. Вони мабуть пізніше почнуть Луцьк тим сміттям засівати. Прикро
Відповісти
Лучик, за баблом зайди до Палиці, якому ти зараз прислуговуєш, незалежний ти наш. Всім відомо, що ти працюєщ на Констанкевич і твій "висер" проти її головних конкурентів – це ще один доказ, що ти продажна ...., а не журналіст.
Відповісти
Може ви їх і розмістили, раз так зачепило? Тоді досвіду набирайтесь і висновки робіть. Ця реклама обурює тисячі людей і не лише в Луцьку. Цілком погоджуюсь з автором. Скромність в такий час не завадила б їм усім. Не гоже так робити.
Відповісти
Ага, люди гинуть, калічаться, не мають коштів на лікування, а вони свої мордяки повиставляли. А на Сході не хочуть на передовій повиставляти?
Відповісти
Шось цього року кампанія не така цікава, як 12-му
Відповісти
Теорія: Скромний кандидат скромно купив за кошти виборчої кампанії N-ну кількість бронежилетів і т.д. Скромно про це промовчав. Чи виграє він вибори?
Відповісти
Адмінресурс небезпечніший за "політичне марнотратство". Для Констанкевич Кравчуком Святославом (який давно стоїть в Палиці на "довольствії"), розроблений чіткий графік агітації в бюджетних закладах. Там престарілі вчителі і медики зустрічають її в білих одежах, з квітами, шепелявими старечими губами виголошують палкі промови. Вишколені і залякані, 26 жовтня вони з ціпками підійдуть до урн і проголосують за ту, яка обіцяє "провести зміни в охороні здоровя і в освіті". Плюс необмежені кошти олігарха, який за рахунок констанкевичів створить в ВР групу лакеїв з лобіюванням палицьо-коломойських інтересів. Інші кандидати залишені такої можливості: Пустовіт в міні Там-Тамі агітує дві старих прибиральниці. Лучик, вийми колоду з ока і роздивися наколо себе. І памятай, що тебе оточують люди, не такі вже й прості, як ти вважаєш.
Відповісти
Веселі і цинічні коментарі, в стилі претендентів. Як виграти вибори? Що краще? Адмінресурс чи марнотратство? І для чого ті броники і всяка інша військова дурня, адже народ цього не оцінить..., народ не любить скромності. Зрештою війна це проблема народу, то сам же й скинеться. А от рекламу всі побачать і це краще... Хочеться спитати, а ви в народу питали? То ви спитайте в нас для початку. Чи ми для вас усіх вишколене бидло з ціпками і шепелявими старечими губами? От палиці-коломойські погані, а ми хороші, бо з "повагою" про народ пишемо.
Сподіваюсь, що позиція "проти всіх" у бюлетені буде.
Відповісти
А чому так? На минулих президентських виборах Тимошенко повністю відмовилась від бігбордів. Всі гроші, що планувались на бігборди вона передала на АТО. Її ніхто не підтримав. І чим це для неї закінчилось? Тому кандидати діють по накатаній схемі. Тай бігборди зараз в рази дешевші ніж на минулих парламентських виборах.
Відповісти
Усі – на вибори

Готуймося! Гряде велике «ТО*»!
Шановні депутати й депутатки
Сумлінно нині їздять у АТО,
Рятуючи свої мільйонні статки.

І фото їх попереду солдат
В зеленому плямистім камуфляжі,
Напевно ж, прикрашатиме плакат
На кожнім розі, дереві і пляжі.

Бо ж треба, щоб зріднився кожен з ним,
З таким славетним, щирим депутатом,
Народу прав захисником палким,
Його найкращим другом, майже братом.

Він не шкодує ж свого БМВ,
По бездоріжжі гонить, по грязюці.
Він для народу трудиться й живе…
Хоч у самого жижки вже трясуться:

«А раптом, тьху, не стане голосів,
Недоторканність вже для інших буде?
Податки змусять заплатити всі.
Та, не дай Бог, за рейдерство засудять.

Не допусти, Господь, не допусти!
Я ж жертвую церквам на огорожу,
А батюшкам то й навіть на хати.
Без розкоші я жити вже не зможу!

На конефермі вимруть рисаки.
Моя красуня-яхта заржавіє…
Віддайте голоси мені, людки,
Бо ще не всі мої здійснились мрії!

Нема в Парижі ще особняка,
На Кіпрі дача поки що лиш в планах…
Ой депутатська доленька гірка!
Усе життя – в обіцянках й обманах…

Та насобачивсь вже, не пропаду.
Запам’ятайте, людоньки хороші:
Нехай лише в парламент не пройду –
Усе зруйную, в що вкладав я гроші!»

ТО* - театр обману
Відповісти
Хоч одне симпатичне обличчя
Відповісти
Короче, всем нахес. А самое интересное,аз ох эн вэй, что я со всем даже согласен с автором, дай Бог ему много лет здоровья, но это при том,что он с явными признаками шлимазла. Нет, он будет шлимазлом не для своей мамы, и даже не для своей Волыни, он останется щлимазлом для всех,кто его читал. А все потому,а дрэк мэт фефер, что этот поц не умеет спросить а лох ин коп, про гельт. А этот гельт очень даже ничего. В мае "Нафтогаз" перечислил российскому ОАО "Газпром" 786 млн долларов долга за газ. В октябре- Украина погасила долг "Нафтогаза" по евробондам в 1 млрд и 670 млн долларов. Итого -загальный гешефт-2 млрд. 456 млн долларов. А это шмусер все про-война-выборы,выборы-война! Какая там агрессия-все делают гельт. А хиц ин паравоз!
Відповісти
Найкраща фрпма відповіді цим красунчикам на бордах - це не голосувати за них. Вони добре "довели", які з них будуть депутати.
Відповісти
Гена Кожевников, ну ти і жучара хитра. Все-рівно за тебе не проголосують. Всі решта мають свої білборди
Відповісти
невже хтось вірить у те, що Тимошенко програла вибори через відмову від бігбордів? Насмішили
Відповісти
Лучик, ти себе дискредитуав, як зрадив Столяра і продався Палиці! Ти не журналст-а товар! Може ти забув хто вісів пере Іванюком на 16-ти поверхівціі дулю тримав в кишені??? Це ж твій власник. Совість в тебе там де не пахне грошима!
Відповісти
У вас неповна інформація. Я друзів не зраджую.
Відповісти
Нет. Это называется очень просто-шмусер. «Кто не скачет, тот – нигер!», аф алэ сойним гезукт!
Відповісти
Недарма кажуть, що під час виборів не кандидати змагаються, а ті, хто на них працює. Але часом вже аж занадто. Цікава ситуація. Оце сіли чесні журналісти-найманці правдолюби, які нині працюють на тих, кого тут зачепило, і чесно-совісно "працюють" у коментарях. Ні-ні, вони не шмусери, чи не так Изя? Шмусери ті, хто щось про їхніх хазяїв написали. А наступного разу буде все навпаки, ролями обміняються. І так завжди було, є і буде... під час виборів особливо.
Відповісти
та то звична практика брудом поливати у коментарях, чи ж хіба ви того не знали?
Відповісти
Кожна гра має свої правила. На жаль. І в ній у нас є один вибір - обрати того, хто зумів не спокуситись на владу чи гроші.
Відповісти