Додати запис

Ковельського мера суд визнав винним!

Резонансний «сюрприз» відносно ковельського міського голови Олега Кіндера постановив вчора, в День юриста України, Львівський апеляційний адміністративний суд. Розглядалася апеляційна скарга ковельчанина Миколи Силюка на постанову судді Ковельського міськрайонного суду Ірини Логвинюк.

Про багаторічні митарства Миколи Володимировича із місцевими чинодралами докладно йшлося у моїй критичній публікації «Виконком забув, що розглядав?» (Як допитували… покійника, щоб захистити… живих чиновників!), яка з’явилася на шпальтах «Волинської газети» 6 лютого 2014 року. Зрештою, я писав за цю «нашумілу» в нашому місті історію для «Волині-нової», але головний редактор Олександр Згоранець відмовився її друкувати, а поява гострої розповіді у виданні, яке очолює заслужений журналіст України Володимир Данилюк, тоді мало не закінчилося для мене доганою.

Вже після газетної статті Микола Силюк звернувся із судовим позовом до міського голови Олега Кіндера: просив визнати його дії протиправними. Ну, не кожен день мера 70-ти тисячного міста звинувачують у фальсифікації офіційного документу – рішення виконкому! Ірина Логвинюк у позові відмовила…

В апеляційній скарзі позивач зазначив, що головуюча «свідомо перекручує факти, встановлені в суді, викладаючи їх в постанові неправдиво… не дала правової оцінки даним фактам… обмежившись фразою: «непереконливість доводів позивача про прийняте рішення на засіданні виконкому». Натомість чинний Кодекс адміністративного судочинства України передбачає, що відповідач має довести свої дії у відповідності до законодавства. Були ще суттєві нюанси, на які обґрунтовано посилався скаржник.

Колегія суддів Львівського апеляційного адміністративного суду скаргу Миколи Силюка задовольнила і постановила: рішення суду першої інстанції «скасувати та постановити нове, яким визнати протиправними дії ковельського міського голови Кіндера щодо непідписання та невидачі прийнятого на засіданні виконкому 8 листопада 2012 року рішення «Про оформлення права власності на господарську споруду», поданого виконавцем – юрисконсультом Волинської БТІ та визнати відсутність компетенції ковельського міського голови щодо повернення проекту рішення «Про оформлення права власності на господарську споруду» Волинському БТІ без підпису, як такого, що не розглядалось на засіданні виконкому». Постанова набрала законної сили з моменту проголошення.

Оце так «зальот» для одіозного градоначальника, який у ЗМІ «скромно» нарікав сам себе місцевим «гарантом Конституції»! Пригадується, як весною 2012 року суд оштрафував Олега Кіндера за те, що він надав слідству довідку з інформацією, що не відповідає дійсності. Тоді розслідувалася «гучна» кримінальна справа за фактом перевищення влади та службових повноважень працівниками відділу по управлінню майном комунальної власності Ковельської міськради, що спричинили тяжкі наслідки при використанні коштів, які надходили від приватних підприємців за оренду комунальної власності. Оголошена постанова про штраф у розмірі 425 гривень у визначений законом термін Олегом Кіндером оскаржена не була.

Паралельно з розглядом адміністративного позову Миколи Силюка впродовж уже двох років його заяву про вчинення кримінального правопорушення ковельськими високопосадовцями розглядає, як мокре горить, й місцева міліція. За цей час змінилося уже двоє слідчих. Суди раз по раз скасовували регулярні «відмовні» постанови декотрих з них. Нині – справа вже в руках третього за рахунком слідчого СВ Ковельського МВ УМВС України у Волинській області – капітана міліції В.Супрунюка, який перейняв естафету і розглядає матеріали досудового розслідування, що внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42012020110000018 від 14 грудня 2012 року.

Місцеві «пінкертони», напевно, бояться прийняти небезпечне для мера Кіндера процесуальне рішення, й чекають легалізації Силюкових доказів судовим рішенням іменем України? Ну, так рішення вже є! Докази, що свідчать про очевидну підміну проголосованого виконкомом волевиявлення – очевидні! Чи закінчиться черговий судовий скандал для ковельського міського голови тепер уже криміналом?

На знімках: Микола Силюк живе практично у нетрях історичного центру Ковеля, але не впадає у відчай. Він бореться і перемагає! За себе. За нас. За Україну!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
мій тато)
Відповісти
Знали би Ви люди що то за людина СИЛЮК?????
Да його ненавидить половина Ковеля. А за статтю він добре заплатив......
Відповісти
не вимірюйте все грошима, не всі ж такі як ви що готові добре платити . може і не навидять силюка півковля але ж він жлоб,шоб платити, а в статі правду написано і ви то знаете!
Відповісти