Додати запис

Масові «оргії» із розпивання алкоголю

Мене, як громадського активіста, турбує. Виношу на загал.
Територія, що прилягає до заводу "Кромберг енд Шуберт" (підприємства з 100% іноземними інвестиціями по виготовленню електричних бортових кабельних систем для автомобілів VW, BMW, Audi, Mercedes), у 50-100 метрах від прохідної заводу. Щодня тричі на добу о 06:00, 14:00 та 22:00 під час перезміни відбуваються масові "оргії" із розпивання алкоголю. Робітники пояснюють, що це вони так "розслабляються" після робочої зміни та важких умов праці. А також, відмічають події, н-д, святкування Дня Збройних Сил України (як на фото). Правда, ЦИНІЧНО?

Правоохоронці із райвідділку розводять руками, що, мовляв, ми не можемо тут нічого вдіяти, бо маємо дуже багато роботи і людей не вистачає. На другому фото красномовне свідчення того, як "працює" страж правопорядку, що перебуває за кермом службової автівки. Доречі, навіть не вийшов із авто, бо він, як міліціонер, виконує лише обов'язки водія. Знов ЦИНІЧНО?
Міліцію у нинішньому її вигляді не критикує лише лінивий. Питання в іншому, реформування патрульно-постової служби та органів ДАІ, як і всієї системи МВС, коли запускаємо, пане міністр Арсен Аваков? Чи проблема не у реформувані, а в у відношенні всієї вертикалі МВС до службових обов'язків?
Після розпиття таке "чудо" або повертається у сім'ю і, підігріте алкоголем, розпочинає "виховувати" рідних, або вирушає "в люди" шукати пригод для себе та оточуючих. Я ніколи не міг для себе зрозуміти: коли п'єш пиво з пляшки на морозі, у чому кайф?
Озвучена проблема є більш глобальною, ніж видається на перший погляд. Я не розповідатиму про аморальність поведінки, про громадянську байдужість, про засмічування довкілля. Не акцентуватиму увагу на тому, що, коли в країні війна, то кожен повинен максимально долучатися до перемоги. У бюджеті катастрофічна нестача грошей, у тому числі й на соціальні програми. То чому б його не наповнювати і за рахунок тих, у кого спосіб життя розходиться із загальноприйнятими моральними принципами? В усьому цивілізованому світі порушників громадського порядку карають відчутним штрафом, громадськими роботами та суспільним осудом. У нас же ні справедливого покарання, ні морального впливу. Зверніть увагу, які згідно норм КУпАПу "смішні" санкції за адміністративні правопорушення, що посягають на громадський порядок і громадську безпеку. І, більше того, аби оформити один протокол, необхідно витратити цілу купу часу та паперу. А на виході - пшик. Давайте ініціювати зміни до Кодексу у частині збільшення штрафних санкцій, щоб той же пияка чи дибошир зайвий раз задумався, чи потрібно публічно здійснювати свої ганебні вчинки, чи варто замислитися над сенсом власного життя, як "попадеш" на серйозні гроші. Чи, хоча б, щоб боявся покарання, якщо це вже до кінця закінчена людина. І знову ж таки, щодо складання протоколів - виписав правоохоронець чек на місці і віддав "у зуби". Не є проблемою одягнути на кожного патрульного якийсь відеореєстратор, який би стрімив у один центр обробки інформації. Мрії? Ні. Це реально втілити і є відносно не дорого у порівнянні із тим, наскільки неефективно працює паотрульно-постова служба та патрулі ДАІ у межах цілої країни. Була б лише добра воля започаткувати перші реальні кроки до змін.

Мене запитують щодо райвідділу міліції: як часто ви до них зверталися щодо описаного у матеріалі? Відповідаю: це за якихось метрів 700 від них відбувається прямо при дорозі і як мінімум із червня місяця, коли там такий собі інвалід другої групи Роман із поплічниками активно почав промишляти споюванням трудяг. Щодо вказаної особи було складено правоохоронцями більше двадцяти протоколів про порушення законодавства. Відбуваються судові розгляди. Наприклад,останнім рішенням судді Луцького міськрайонного суду Волинської області було у порядку ст.160 КУпАП оштрафувати правопорушника, що систематично порушує законодавство, застосувавши максимально передбачені штрафні санкції у межах семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (119 гривень) з конфіскацією предметів торгівлі (15-ти ящиків пива). Далі вилученим алкоголем опікуватиметься управління ДВС. Проте "віз і нині там", тобто Роман продовжує свою незаконну діяльність, регулярно продаючи алкоголь із багажника свого авто.
На замітку скептикам: громадські активісти "Самооборони Волині" доводять - правопорядок вставлювати можна. Потрібно бажання. І громаду просимо не бездіяти.
Звертаюся до "диванників": долучайтесь справами, а не коментарями. Моя позиція: міліціонерам потрібно допомогти боротися, якщо в них не вистачає власного ресурсу. А для реалізації поставленої мети потрібен, як мінімум, розголос. Що й роблю.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
відпочинок! Нехай дітки забавляються...
Відповісти
І я за то,
і до чого тут "оргії"? Там же ж не тойво. Тіко бухают.
Відповісти
мирно бухаючі...
Відповісти
Кромберг видушує всі соки з людей
Там без 100 гр працювати неможливо
Жахливі умови праці
Відповісти
на той кромберг вже возять людей із сіл сусідніх областей.
вони бухають, бо їм більше немає чого робити, далі чекають автобус і дорога в рідне село.
а в селі всі теж бухають. це - норма.
деградація - від бідності.
а міліція...їм це дійсно не цікаво, роботи-писанини багато, а покарання копійчане, результату не буде.
може там легальний генделик поставити, хоть податки платити будуть, а нелегали поруч працювати не зможуть - покалічать за таке)
Відповісти
До чого ця писанина!!!))) вiзьми участь в зробимо Луцьк чистим разом з Захаром ткачу ком)))))))))))
Відповісти
До чого ця писанина!!!))) беру участь в зробимо Луцьк чистим разом, тільки не раз на рік із Захаром, а щомісяця у своєму дворі)))))))))) А ти?
Відповісти
Допоки міліція буде, то й творитися таке буде!
Якщо прийде ПОЛІЦІЯ, то й буде захищати своїх громадян, як це роблять ЦЕНТУРІОНИ в Европейських країнах.
Відповісти