Додати запис

Імітація люстрації

Чому в наймоднішого серед політиків та вже добре знаного в народі терміна так багато трактувань? З точки зору права, звісно, поняття про люстрацію чітке та зрозуміле,навіть закон «Про очищення влади» маємо, та чомусь принципи, за котрими її провадять, деколи – суб’єктивні, інколи – незрозумілі, ба більше: навіть протизаконні…
У нашому розумінні першочергово мають бути звільнені посадовці, котрі працювали під час режиму Януковича (не просто трудилися на благо краю – і такі, як не дивно, тоді були – а брали активну участь у злочинах проти держави й народу за наказами «зверху», або ж відзначилися за цим пунктом самодіяльністю). То – основний аргумент. Однак люстраційна мітла має зачепити і весь зайвий (у функціональному сенсі) контингент зокрема чиновницького апарату й до єдиного вимести всіх непрофесійних кадрів. Як відзвітувався Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, не так давно знову звільнили більше півтисячі чиновників. Шкода, що в судовій сфері прикладів вдалого очищення влади лише одиниці, а історії про те, як одіозні судді й далі продовжують вершити долі людей, наводять на думки, що щось не так в роботі пропіареної люстраційної машини в особі Мін’юсту ...
Що стосується відповідного громадського комітету, то він справді має працювати як дорадчий та контролюючий орган, аби жоден покидьок за сприяння такого ж (тільки при посаді) не зумів вислизнути із рук закону, і щоби один і другий були покарані. Інша річ – символічна народна люстрація: хтось плескає в долоні, коли чергового регіонала закидають у сміттєвий бак, однак такі дії виглядають якось по-варваськи… Хороша картинка для втіхи розгніваного народу, для Кремлівських ЗМІ, та не для цивілізованого світу. Маємо залишити в минулому силові методи боротьби (вони, звісно, за часів Майдану зіграли свою роль, але то була протидія), якщо асоціюємо себе з Європою, а не країнами Третього світу. Зокрема – й навчитися чинити на нечесних можновладців психологічний тиск викривальними фактами та акціями протесту. Може, мої слова схожі на демагогію, та запитайте: що змінилося після того, як котрийсь «папірєднік» побував у смітнику? Так, окремі отримали моральне задоволення ,та й по всьому…
Що стосується Волині, то найбільш знаковою люстрацією було звільнення Президентом начальника УСБУ Володимира Мельниковича. Не дивно, що таке рішення Гаранта на теренах області викликало жваве обговорення та неоднозначні оцінки. Адже попередньо пана Мельниковича вже звільняв Янукович після зимових подій 2014 р., потім знову призначав в.о. Президента Олександр Турчинов… Причім, у громадськості явних претензій до головного силовика управління безпеки краю не було, і відомство за всі часи його керівництва за будь-якої влади працювало нормально. Тож за яким принципом здійснена люстрація? Інший очільник-силовик часів Януковича – екс-начальник УМВСУ в нашій області Олександр Терещук навпаки ж вдало піднявся кар’єрною драбиною й нині очолює столичну міліцію (до переведення на Волинь керував управлінням з боротьби із незаконним обігом наркотиків МВС України). Ось такі посадові гірки…
І наостанок. Не виключено, що за давньою традицією люстрація не перетвориться на одну із корупційних схем. Принаймні, маю приклад того. Звісно, інформація – не здобуті внаслідок журналістського розслідування й підтвердженні документально факти, а чутки, так би мовити, від першоджерела. Один мій знайомий працює на Ягодинській митниці. Не обіймаючи високої посади, заробляє непогано, їздить на «Тойоті Кемрі». Так у розмові бідолаха жалівся, що люстраційний монстр дістався і до них, тож аби не втрати роботу, потрібно вкинути в його пащеку кілька «штук зелених». Та це так, місцеві монстрики, а риба гниє з голови…
Ірина ВОРОБЕЙ, журналіст
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 36
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Звільняти потрібно не через перебування на посаді, а через вчинення протиправних дій на цій на посаді і навіть поза нею. Як наприклада давно вже треба було звільнити суддю Рожищенського районного суду, який в нетверезому стані спричинився до ДТП. Ідеального державного чи громадського контролю ніколи не було і не буде, тому потрібно встановити дуже чітки ознаки протиправності для всіх категорій так званих бюджетників, за якими відбувається звільнення. Не може суддя вживати в робочий час, не може сідати під градусом за кермо, не має права хамити навіть під час відпустки. Порушив - звільнити.
Відповісти
і готуйтеся самі до такого...
Відповісти
Перепрошую. Каструйте - це суддя з рожищенського суду?
Відповісти
Ну а хто ж іще це може бути ..., адже його самовпевнену та п’яну пику видно навіть під новорічною маскою ...!!! На думку приходить лише влучний вислів Саакашвілі на останній передачі у Шустера : «Товарищи, да они просто над вами издеваются !» !!!!
До речі Шустера таки закрили ….
Відповісти
про люстрацію,вона в нас уже вмерла,так і не народившись.
Відповісти
Памятаю Тимошенківську імітацію "Українського прориву". Тепер імітація люстрації від Влади олігархів:
http://lady.mail.ru/article/484550-podrobnosti-shikarnoj-svadby-docheri-timoshenko-foto
Відповісти
А Юличка то бедненькая у нее в декларации 900 грн на книжечке а в Днепропетровске квартирка маленькая Вот всех их нутро спасибо майданутым за их заботу о бедненьких депутатиках и правителях богатого нородишка-биомассы и страны що ще не вмерла!
Відповісти
Лидия, вдячні вам за комент проти Юлі. Ніщо так не додаэ рейтингу політика, як бруд від недолугої антиукраїнки
Відповісти
тьотю, купіть собі портрет юлі, повісьте у хаті і моліться зранку, в обід та ввечері.

рейтинг довіри до юлі показали вибори.
досить вже відроджувати політичних покійників, треба робити майбутнє, а не сльзами за юлею вмиватись.
Відповісти
Рано ще Юлю ховати. Саме Юля зуміє навести в країні лад.
Відповісти
Соньку, "золоту ручку", теж важко було колись зупинити.
Сьогодні вже людей не обдурите! Сонька, як і Юля, яка вилізла з своїми мільйонами з "ГАЗОВОЇ ТРУБИ", теж буде в історії.
А ти і тобі подібні, в цей час, як відомо, можете поки що жити на подачки з її таємних рахунків, але недовго. З цікавістю подивилася http://www.youtube.com/watch?v=wGA2zrXPblc її незадекларовані маєтки з охоронцями. Саме Юля зуміє навести в країні лад...
Відповісти
Поважати Юлю = не поважати себе
Відповісти
Доки Юля не стане Президентом України - толку не буде!
Відповісти
Юля не стане, толк спочатку треба встановити в своїй свідомості, а не бачити месію в тій, хто значною мірою спричинилась до економічного розвалу України, до політичної корупції.
Відповісти
Доки ваш Янукович розвалював та розкрадав країну, Юля сиділа у тюрмі. А економічний розвал країни закінчиться, коли Юля очолить країну.
Відповісти
Ірина, Ви молодець! Мочіть і далі Пороха та Арсенія, бо так знущаться над людьми не можна. Хіба це бюджет виживання? Це бюджет убивання країни.
Відповісти
мачіть усєх! вани гади развалівають усьо!

як то кажуть, п-діти - не мішки тягати. бюджет такий, що його реально нема, і скільки би ірина не писала - його більше не стане.
а займатись треба розкриттям схем минулої і сучасної влади, щоб з того бюджету не крали, бо реально по сьогодні навіть "папєрєднікі" отримують гроші за тендери.
Відповісти
Відкрийте підручник з економіки та спробуйте розібратись, що таке бюджет і з чого віе робиться.
Відповісти
Тимошенко єдина хто ще може боротися з олігархами і витягнути країну з прірви. Тому її і бояться грошові мішки.
Відповісти
да ви шо?! єдина і неповторима юля!
вона може?! нічого вона не може. країну з прірви може витягнути довічне увязнення за корупцію, хоча, розстріл надійніше.
Відповісти
Міра, час регіоналів минув, так що заспокойтесь, а Юля ще буде Президентом України. Ну не ваш же улюблений вічно п'яний Бойко.
Відповісти
Наскільки близько ви знаєте Тимошенко і як довго ви вивчали її життєвий шлях, я не відкидаю вашу думку про порятунок України Юлією, просто цікаво на основі чого ви зробили такий висновок
Відповісти
Ю́лія Володи́мирівна Тимоше́нко (нар. 27 листопада 1960, Дніпропетровськ, Українська РСР, СРСР) — український політик, 10-й та 13-й Прем'єр-міністр України (2005, 2007–2010); Віце-прем'єр-міністр України з питань паливно-енергетичного комплексу (1999–2001); одна з лідерів «Помаранчевої революції» 2004; лідер партії «Всеукраїнське об'єднання „Батьківщина“» та блоку Юлії Тимошенко. Перша жінка-Прем'єр-міністр в історії незалежної України. Кандидат економічних наук. За версією журналу «Форбс» була визнана третьою за впливовістю жінкою світу у 2005 році. З 5 серпня 2011 до 22 лютого 2014 була політв'язнем режиму Віктора Януковича. Реабілітована Верховним Судом України за відсутністю події злочину.
Відповісти
коли це було? 2005 рік? 10 років пройшло, прокинтесь, зомбі))
Відповісти
Що було? Головне що буде. А буде те що вас бісить - Юля наведе в каїні порядок.
Відповісти
Ну скільки можна БРЕХАТИ цій брехливій Юлі і її партії "Батьківщина", а нам "втирати" і вірити?!!
Її представники це гидкі дерибанщики посад, землі і преференцій! Сиділа в тюрмі, а її величезний орендований маєток обслуговували 4 чоловіки БЮТівці! Яка ж вона бідна і тільки вона може боротися з олігархами!! Люстрація не для неї.
Відповісти
Цікаво, що ще можна висмоктати з пальця. Хоч би факт якийсь, хоч би що. Все лише шизоїдні фантазії. Її маєток бачте обслуговували 4 БЮТівці (?). Хоч це і брехня, але хай би й так. Ваш маєток обслуговують члени Партії Регіонів, а її підтримують БЮТівці. Все логічно.
Відповісти
Дякуємо всім, хто накінець прозрів, що лише Юлія Володимирівна може врятувати Україну! А недоброзичливці як гавкали на неї так і будуть гавкати, бо так хочеться показати себе на фоні великого політика та прекрасної людини!
Відповісти
Знаємо цих волинян і брехливих партійних прихвостнів, які в неї на щомісячній зарплаті. На, читай, брехло:
http://advocat-cons.info/index.php?newsid=363#.VKq04rcfrwc
У Юлии Тимошенко счета в 85 банках, — The Independent
Британское издание The Independent заявляет, что владеет результатами отчета юридической фирмы Lawrence Graham в отношении сбережений Юлии Тимошенко и ее родственников. Согласно документу, в 85 банках обнаружены принадлежащие семье экс-премьера счета, которые содержат миллионы фунтов стерлингов. В прошлом мае тогдашний министр доходов и сборов Александр Клименко поручил Lawrence Graham провести эту глобальную [...]

Або ще: http://40a.tv/?p=3456#

і т.д. і т.п.

Ви не даремно проти люстрації, але за зарплату в Юліних конвертах.
Відповісти
Прихвостні, дивіться.
Маєток Тимошенко і Царьова:
http://www.youtube.com/watch?v=wGA2zrXPblc
Праюють четверо:
http://www.youtube.com/watch?v=wPLnf7Pcn0g
Люстрація: http://www.youtube.com/watch?v=bxMUOJOSwYM

Відповісти
юююлляя...ююллЯЯЯ...ююЛЛЯЯ...ЮЮЛЛЯЯ!!!
кончіл...
Відповісти
По тому як у Юлиних антагоністів викликає ідіосинкразію лише згадка про неї, відчувається протверезіння нормальних людей. Це безумовно бісить її опонентів, яким нічого не залишається як поливати Юлю брудом. Поливайте, але памятайте - Юлю вашою брехнею вже не спинити. А авторці дякую за позицію. Відкривайте і далі людям очі!
Відповісти
Ніколи не повірю в люстрацію, поки з верхніх ешолонів влади Волині когось не посадять з конфіскацією, українці гнилуватий нарід.
Відповісти
Люстрація в умовах панування кланово-олігархічної системи на чолі з одним з провідних олігархів України Порошенком, є не чим іншим, як вдалим способом каналіщувати увагу і емоції людей з метою забезпечення подальшого безпечного існування вказаної системи влади. Для реальних змін в суспільстві і державі слід насамперед змінити систему влади. Як показали останні вибори президента і до Верховної влади, наше суспільство до такої зміни системи влади ще не готове. Воно, як і раніше, ведеться на відволікаючі маневри влади на кшталт люстрації. А тим часом Порох домовляється з Путлєром про безпечне процвітання свого бізнесу в Росії і Криму, на тлі загального занепаду банківської сфери в Україні банк Порошенка тихенько подвоює капітал. І ми лише можемо догадуватися скільки заробив Порох завдяки своїй ставдениці Гонтарєвої на рефінансуванні банків. Відомо, що за часів Юща і Стельмаха відкат при рефінансуванні становив 3%, така ж ставка була і за Янука. Відомо також, що після кризи 2008 Стельмах купив собі досить пристойний Укрінбанк. Які зараз ставки відкату при рефінансуванні можна лише догадуватись, бо за війною і іншими негараздами людям не до цього. А головна причина такого стану у незрілості громадянського суспільства, як би банально це не звучало.
Відповісти
Згідна з Іриною, що "люстраційна мітла має зачепити і весь зайвий (у функціональному сенсі) контингент зокрема чиновницького апарату й до єдиного вимести всіх непрофесійних кадрів" + лицемірних олігархів і їх компанію.
Відповісти
Путин во всём виноват ))
Відповісти