Додати запис

Півмільярда гривень Януковичу і Ахметову за повітря. Докази

Розповідають, минулого тижня Арсеній Яценюк на засіданні Кабміну звинувачував мене в спробі організувати політичну атаку на нього. Причина – викриття проплат, зроблених Україною за електроенергію, вироблену та спожиту на окупованих територіях.

Трохи передісторії. 13 лютого компанія Олександра Януковича "Донбасенерго" отримала на руки ухвалу Печерського суду, якою Україна мала перевести гроші на цю компанію. Для "Донбасенерго" робилося виключення – для неї зупинялася дія постанови Нацкомісії регулювання електроенергетики, якою заборонялися розрахунки за електроенергію, вироблену на потужностях в ЛНР-ДНР.

І в той же день, 13 лютого (!), не дочекавшись апеляції (!), державне підприємство "Енергоринок", підконтрольне Кабміну, перерахувало 200 мільйонів гривень "Донбасенерго". Враховуючи також, що 200 мільйонів для цього платежу треба було акумулювати, є всі підстави вважати, що існувала змова між позивачем – "Донбасенерго" Януковича – і державним підприємством "Енергоринок" в особі Юрія Гнатюка.

14 лютого аналогічне рішення про зупинку дії постанови НКРЕ отримала компанія Ахметова "Східенерго". Держпідприємство "Енергоринок" оперативно перерахувало Ахметову 380 млн грн (!) за електроенергію, вироблену на підконтрольних терористам з ЛНР-ДНР територіях. Підставою стала ухвала Донецького суду, що засідає тепер в Слов'янську, якою Ахметов також зупинив дію постанови Нацкомісії регулювання енергетики.

Зрештою, зчинився галас, обидві суми були заморожені фінансовою розвідкою – Держфінмоніторингом, а на підставі публікації в блогах "Української правди" Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею 364 пункт 2 – "зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".

А тепер найцікавіше – мною отримано докази відсутності перетоку електроенергії з зони ЛНР-ДНР на територію, контрольовану українською владою.

Це доповідна в.о. директора "Укренерго" Касіча на міністра енергетики Демчишина про те, що "від'єднання від Об'єднаної Енергетичної Системи України Старобешівської ТЕС (Донбасенерго, Янукович) та Зуївської ТЕС (Східенерго, Ахметов) суттєво не вплине на режим роботи Об'єднаної Енергетичної Системи України, оскільки весь виробіток ТЕС був спожитий в зоні АТО".

Знаю, що тепер керівництво "Енергоринку" ходить на допити до Генпрокуратури. Сподіваюся, воно розповість, хто дав команду перевести понад півмільярда гривень за продукцію, яка так і не дійшла до підконтрольних Києву територій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чи то журналісту, чи то нардепу. Ну розберіться ви з собою. Якщо ця інформація - звіт з приводу депутатської діяльності, то чому зупинились і не позиваєтесь до суду з приводу незаконних дій Яценюка? Чому не ставите питання про створення ТСК щодо дій уряду з зазначеного питання? Бо лише висновки такої комісії, тобто перевірену інформацію, а не ксерокопії, можна виносити на суспільне обговорення. Якщо ви журналіст, то повернувши мандат ЦВК, можете писати все, що вам хочеться, заодно готувати "путінській" майдан, такий собі третій, робота над яким активно ведеться в кремлі.
Відповісти
Повернути мандат не можна, стати повноцінним журналістом теж не можна. Такий наказ патрона - Порошенка.
Відповісти
Випущена з патрону куля має прицільний напрям. Якщо Лещенко куля, то явно не з порошенкова патрона, бо вціливши в Яценюка, рекошетить в бік Порошенка. Журналіст явно з іншого патрона. Найкращий спосіб брехати, це говорити напівправду.
Відповісти
Куля дійсно має ціль. У даному випадку ціллю є інше олігархічне угрупування, проти якого бореться клан Порошенка. А журналіст є інструментом у руках саме цього клану, як це доказують усі його попередні матеріали. Справа не втому, що він написав, а в тому, зякою метою він це зробив. Якби в матеріалі був зроблений висновок, що головною причиною таких оборудок є кланово-олігархічна система, то тоді б і не було б закидів в бік журналіста. Бо яка різниця який клан це зробить -ахметовський, коломойського чи Порошенка. Для нас, сірих, це цілком однаково. Для нас важливо знищити систему, зробити її прозорою для суспільства. Цей джінсовий хлопець явно працює не на таку мету.
Відповісти
Зустрів серед коментарів до попереднього опусу Лещенка таке, думаю коментатор має рацію: "Почувши слово "олігарх", українські журналісти, інтелектуали і просто блогери не спромоглись зрозуміти його значення. Олігархія - це з грецької, влада кількох над усіма. Олігархи - це не синонім слова "багатий", це ті, хто нехтує закони або нав’язує суспільству свої, вигідні їм закони, використовуючи можливості свого капіталу. Олігархія – це результат пасивності та політичної імпотентності середнього класу, в Україні, продажності і тупості інтелігенції. Крупний капітал є в усіх країнах Західної Європи, США, але в цих країнах діють закони на стримування та контроль за олігархами. В Україні є поки що «святі» Тимошенко , Ляшко, Ярош, Тягнибок і ще чимало, навіть кепеушник Сімоненко, які щодня на людях переймаються долею народу. При цьому вони, як і цей журналіст роблять чимало для збереження олігархічної системи в нашій державі".
Відповісти
Хлопці, не шукайте роялю в кущах, бо його там і не було. Відомо, що слова з плином часу набувають іншого значення, інколи далекого від початкового їх змісту.Так трапилося і словом олігарх, олігархат, олігархія. Те, що в Україні панує кланово-олігархічна система, вже давно є загальним місцем. Це поняття вже давно стало дискурсом для соціально-політичних наук.І не суть важливо усі представники великого бізнесу є олігархами, чи ні. Важливим є те, що існуюча система дає змогу багатим тотально маніпулювати суспільною свідомістю. І не має значення хто це робить і на якому рівні. Порошенко, Тимошенко, Коломойський і іже з ними роблять це на своєму рівні, Єремеєв і Івахів на своєму провенційно регіональному, а Діброва з Столяром на своєму примітивно-локальному. І усі ці рівні, сплітаючись, перемішуючись, об'єднуючись, до певної міри конкуруючи між собою доповнюють один одного підсилюють і зрештою і забезпечують успішне функціонування кланово-олігархічної системи.
Відповісти
Маємо оцю кланово-олігархічну систему, яка мутить нам мізки. Так! Але усувати треба не окремих олігархів, а систему, яка робить з людей олігархів. Бо інакше на місце кожного усунутого олігарха прийде інший олігарх і навіть з числа колишніх демократів. Лещенко працює за методикою Юлії Тимошенко - нападає на окремих олігархів і тому викликає підозру щодо щирості своїх дій.
Відповісти