Додати запис

НЕ ЗАБУВАЙМО НАШИХ ГЕРОЇВ!

У мальовничому селі Гуща Любомльського району, що на Волині, в рамках традиційного фольклорного свята «Купальські наспіви», цього року було зроблено акцент на вшануванні проявленого Героїзму наших синів та дочок, котрі присвятили себе справі відданої боротьби за рідну землю. На вказане свято запросили демобілізованих учасників Антитерористичної операції, які проживають на території району, а також членів сімей військовослужбовців, які віддали свої життя в ім'я незалежної Неньки України.

Сьогодні ми з вами на власні очі можемо спостерігати народження цілої плеяди сучасних Героїв, які з холодним розумом та гарячим серцем оберігають рідну землю у важких польових умовах Донбасу та Луганщини. До когорти Героїв нашого Волинського легіону долучилися і мешканці Любомльщини, зокрема: Чебірак Сергій Миколайович, Хвас Олександр Олександрович, Гайдин Володимир Павлович, Климов Володимир Едуардович, Мелюх Олександр Олександрович, Галенза Сергій Васильович та багато інших чоловіків, які своїми грудьми захищали український Донбас.

Дійство розпочалося акцією «Запали свічку». Цю почесну місію було доручено учаснику АТО Віктору Дзенику і учениці Гущанського НВК Тетяні Світюк. Не оминуло святкування і трагічного відлуння війни, адже не усім долею було визначено безхмарне повернення до рідної домівки. Тих, хто назавжди закарбував своє ім'я у боротьбі за Україну та український народ, присутніми на заході було вшановано хвилиною мовчання. Згодом, до відома присутніх доведено короткі історії про Героїзм наших військовослужбовців з числа мешканців району, проявлені ними відвагу, честь та відданість Батьківщині, що має бути прикладом для молодого покоління.

Не обійшлося і без святкових заходів, зокрема відбулись виступи пісенних колективів з патріотичним репертуаром та проведено виставку патріотичних художніх творів, присвячених військовим подіям на Донбасі. Запрошені Герої слухали насичену музичну програму, в тому числі у виконанні військовослужбовців, котрі приймали участь у бойових діях.

Під час виступу керівництва Любомльської районної ради озвучувалась усіляка підтримка Героїв, сприяння їм у забезпеченні земельними ділянками та надання у повній мірі пільг, передбачених законодавством України.

Також, в рамках урочистостей гостям випала можливість взяти участь у різноманітних спортивних іграх: волейболу, футболу та риболовлі. Переможців змагань нагороджено дипломами і кубками від імені Любомльської районної ради. Для найменших учасників заходу поблизу озера встановили атракціони, де малюки мали змогу урізноманітнити своє дозвілля.

Безумовно, пам'ять про доблесть та звитягу наших військових повинна жити вічно в серцях мільйонів українців, за спокійне та мирне життя яких була сплачена така величезна ціна – загублені душі кращих з нас! Їх справа завжди залишатиметься в історії нашої Неньки, а подвиг кожного солдата переходитиме до наступних поколінь, як приклад сучасного Героїзму та Любові до України.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.