Додати запис

В установах виконання покарань Волині вшанували жертв Чорнобильської аварії

26 квітня 1986 року сталася найбільша техногенна аварія в історії людства – за декілька секунд відбулось два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС, в результаті яких загинуло багато людей, і ще більше було госпіталізовано.
У результаті аварії у 30-кілометровій зоні склалася надзвичайна екологічна обстановка: в довкілля потрапив широкий спектр радіонуклідів. З водою, їжею та повітрям вони постійно потрапляли в організм людей.
Цього року, 26 квітня уся Україна відзначає 30-ті роковини Чорнобильської катастрофи. Не залишились осторонь і особи, що перебувають в місцях несвободи.
Тому, з метою гідного вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на АЕС, формування національної свідомості і піднесення значення української історії у вихованні засуджених та осіб, узятих під варту, в установах виконання покарань та СІЗО управління ДПтС України у Волинській області проведено ряд інформаційно-просвітницьких заходів, присвячених Міжнародному Дню пам’яті Чорнобиля.
В усіх установах області був організований конкурс малюнків на дану тематику. Проведені інформаційні години та лекційні заняття на теми: «День Чорнобильської трагедії», «30-ті роковини Чорнобильської катастрофи».
Зокрема, в Ковельській виховній колонії відбувся тематичний захід під назвою «Чорний біль Прип’яті». Директор загальноосвітньої школи установи Володимир Кавюк коротко охарактеризував страшну подію ХХ століття та закликав пам’ятати тих, хто став на бій з «мирним атомом». Учитель історії Леонід Никитюк детальніше розповів про причини, перебіг подій та наслідки аварії.
Вихованці колонії доповнили розповідь вчителя поетичними виступами. На завершення заходу учні разом з учителями переглянули документальний фільм – «Чорнобильська зона».
Варто відзначити, що серед персоналу Ковельської виховної колонії є працівник, який був учасником ліквідації наслідків аварії – лікар-стоматолог медичної частини установи Лев Кралюк. За його словами Чорнобиль – це не лише техногенна катастрофа, це катастрофа людей, наслідки якої відчутні і сьогодні.
Враховуючи весь трагізм та наслідки Чорнобиля, обов’язок кожної людини пам’ятати та вшановувати подвиг учасників ліквідації аварії. Бо навіть після найбільшої катастрофи життя не змінилось – народжуються діти та вирощується хліб.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Захід проведено, крижик поставлено, звіт написано. А наскільки це вплинуло на свідомість в'язнів, досліджено? Бо ж мабуть щороку такі заходи проводяться.
Відповісти