Додати запис

Встановлення пам’ятників українським діячам - крок на шляху до самоідентифікації

В’ячеслав Липинський казав, що «ніхто нам не збудує держави, коли ми самі її не збудуємо, ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі не схочемо стати нацією».

Нація має символи. І не лише гімн та прапор, але й провідників. А провідникам треба встановлювати пам’ятники. Та на жаль, на Волині немає жодного пам’ятника ні Степану Бандері, ні Роману Шухевичу, ні Кирилу Осьмаку. Останній взагалі незаслужено забутий.

Здавалося б у цьому році на 25 році незалежності крига б мала скреснути і пам’ятник Степану Бандері постати. Але більшість депутатів Луцької міської ради з Самопомочі, Укропу та Народного контролю не хворіють націотворчістю. Те що вони зробили добре ілюструють ось ці слова Ліни Костенко:

Шакали знову ошукали,
тепер вони вже не шакали,
тепер вони: то «за», то « проти»,
то шахраї, то патріоти.

Найбільш дивують моральні злидні, які кажуть, що вже одні пам’ятники скидаємо, маючи на увазі демонтаж символів комунізму. І мало хто задумується для чого їх однотипних Ленінів, Щорсів ставили тоді по усіх 15-ти республіках? А щоб людина почувалася всюди як вдома - радянською. Не українцем, киргизом чи молдаванином. Всюди як вдома почуваються лише злодії та повії...

Більшість людей не розуміє, що не лише поваленням пам’ятників упирям та вбивцям треба проводити декомунізацію. Поруч з нею треба проводити дерусифікацію та деколонізацію.

Вивчення власної історії з підручників написаних не у Москві, підтримка української культури, українських митців, встановленням пам’ятників українським діячам і є кроками на шляху до відродження самоідентифікації. Або це буде зроблено, або як погано вилікуваний невроз вилізе рецидивом, що продовжить сповзання у прірву небуття всього українського.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А моральні злидні Махніцького в Свободі нікого не дивують? В нього була можливість не допустити сповзання у прірву.
Так що купіть на всю Свободу Чупа-Чупсів, смокчіть і не дуріть людям голови.
Відповісти
"Встановлення пам’ятників українським діячам - крок на шляху до самоідентифікації" - правильніше, - "....крок на шляху до національної та державної самоідентифікації". Тоді і почнеться помітне зменшення таких "800-тих".
Відповісти
Цей допис - суцільна брехня і маніпуляція. Насправді, історію України нам всім зараз викладають за підручниками, написаними в США і Канаді (по типу "підручника" Ореста Субтельного). Історію всієї України зараз намагаються підмінити історією її невеличкої частини - західної України (Галичини і Волині), а але західна Україна - це ще не вся Україна. Особливо потішила теза про те, що всюди дома почуваються лише повії і злодії! Апофеоз свідомості! Спробуйте розтлумачити це мешканцям багатонаціональної країни, як наприклад ті ж самі США, де одночасно почуваються як вдома громадяни США безлічі національностей! Одним словом, допис написаний або здуру, від неосвдченості, або з метою знову відвернути увагу суспільства від справді нагальних проблем, які нині є в Україні. Натомість нам знову намагаються підкинути тему "самоідентифікації, патріотизиу, націоналізму" і бла бла бла, аби ми тільки поменше звертали увагу на галопуючи темпи розкрадання країни постмайданівською владою.
Відповісти
Не бійся, тебе ніщо не візьме, бо тебе немає і тому тобі добре.
Відповісти
хоч зрозумів, що написав? :-)!
Відповісти
Не бійся, тобто не думай, що є загроза твоєму життю чи здоров'ю... тебе ніщо не візьме, тобто ти настільки вже переконаний, що переробленню чи зміні переконань не підлягаєш.... бо тебе немає і тому тобі добре, тобто живим, сущим є той, хто зданий сумніватись в будь-якій істині, долати сумніви пізнанням, але тобі цього вже не треба, як не треба працювати померлому. Мертві не посміхаються і не плачуть, вони все знають, бо більшого взнати не зможуть.
Відповісти
Бандера не герой.
Відповісти
Може воно і так - Бандера не герой. Але залежить яке значення вкладати в це слово. Якщо слідувати давньогрецькій міфології, то героєм є той, хто волею богів здобув безсмертя і тим до них наблизився. Інше значення це слово набуло відтоді, як люди самостійно взялись присвоювати звання - герой. Так, наприклад, з'явились Герої радянського Союзу, Герої соціалістичної праці. Перед тим були герої Шипки. Потім Герої Росії. Кучма запровадив звання - Герой України. Але є третє значення слова - герой, народне. Кого народ вважає героєм, той ним для них і є. В Україні та за її межами для когось Бандера є героєм, а для когось ні. Для когось героями є Сталін, енкеведісти, для когось космонавти, для когось науковці, Для когось Бандера, Шухевич... загиблі на Майдані, на російсько-українській війні. Кожний має своїх батьків, кожний має своїх героїв. Головне, щоб вони не були примусово нав'язані, а були відповідно власним переконанням.
Відповісти
Авторка родом із совка, думки, бачення і принципи також совкові. Хоч псевдопатріотам здається, що "жовто-блакитний" совок зовсім і не совок.
Дайте спокій з тими совковими пам'ятниками.
Відповісти
і гаплик нам гарантований!
Відповісти