Додати запис

«Свобода» намагається затьмарити пам'ять про подвиги фронтовиків

Народні депутати від фракції «ВО «Свобода»» вкотре спровокували суспільну напругу, зазіхнувши на святе – пам'ять про переможців у Другій світовій війні, про ратні подвиги і ріки пролитої крові наших ветеранів. Врешті – про мільйони загиблих українців від рук нацистів.

Дико чути, як ідеологи «Свободи» Ірина Фаріон та Юрій Михальчишин закликають вилучити з нормативно-правових документів, шкільних і студентських підручників термін «Велика Вітчизняна війна». Мовляв, ця назва є суто радянською, комуністичною, що досі вживається нібито на догоду ідеологічній концепції Росії.

Натомість, ідеологи націоналістичної партії хочуть втиснути Велику Перемогу в тісні рамки історичних підходів хронікерів Євросоюзу та Сполучених Штатів. Хоча не є таємницею, що тамтешні ідеологи, м’яко кажучи, применшують роль Радянського Союзу, зокрема й України, у перемозі над нацистською Німеччиною, вважаючи відкриття другого фронту чи не вирішальним фактом у всій війні.

Про викривлене європейське бачення свідчить і образ українця в голлівудських та європейських воєнних кінострічках, де зазвичай наших земляків зображають поліцаями, антисемітами та охоронцями концтаборів. Хіба такої слави заслуговують наші ветерани?

Мене дивують та обурюють недолугі аргументи «свободівців», які подали до парламенту проект постанови про відміну терміну «Велика Вітчизняна війна». Вони до банального нелогічні й надумані.

Наприклад, Ірина Фаріон закликає ліквідувати термін через те, що назва нібито «провокує непорозуміння і конфлікти в українському суспільстві». Однак навіть дитині зрозуміло, що саме таке втручання в історію, зазіхання на пам'ять про Перемогу спричинить суспільний неспокій.

Де логіка? Можливо, її поклали на поталу партійним популістським інтересам, перетворили на примітивний піар?

Заодно, хочу поцікавитися в народних обранців від «Свободи» - звідки впевненість, що термін «Велика Вітчизняна війна» дратує українців. Запитайте один одного, своїх батьків і дідів – хто і коли конфліктував через це, як нас у тому переконують «свободівці»? Це неправда, банальна брехня. Бо не можуть мільйони нащадків тих, хто поклав життя заради мирного неба, плюндрувати пам'ять про загиблих – не по-християнськи це, не по-людськи. Хоча… Виявляється, є й такі українці?

До речі, простих українців уже насторожує постійність, із якою ідеологи ВО «Свобода» оприлюднюють реакційні заяви. Нещодавно вони запропонували відмінити святкування Дня Перемоги, замінивши його Днем скорботи. То невже наші діди-прадіди в роки Великої Вітчизняної війни жертвували життям, щоб купка самозакоханих політиків розтоптала пам'ять про героїв-визволителів?!

Олександр Башкаленко
голова Волинської обласної організації Партії Регіонів,
депутат обласної ради
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 43
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Простих Українців, пане Башкаленко, цікавлять такі речі як робота, зарплата, сім*я, дороги, ціни. Та війна, яка скінчилась майже 70 років назад, очевидно цікавить лише Вас.
Відповісти
Ну треба ж створити видимість роботи і боротися з фашиствующімі банадеровцамі.
Відповісти
сталіна..пацани усталі..на..пусть вєрнєтся вся х..я пятілєтка за трі дня.пєсні флагі мавзолєй-демократам пі..лей.молодость згадали .пастроїм савєтскій саюз з вікна елітних тачок.
Відповісти
закиди Башкаленка свідчать про одне: основним і найнебезпечнішим ворогом для себе Партія регіонів вбачає не напівмертву розвалену "Батьківщину" і не слабкодухого толерастичниного контрольованого Кличка (проект Банкової Ющ-2), а саме "Свободу".
Відповісти
Я не симпатик партії регіонів, але Башкаленку респект і повага!
Відповісти
От цікаво: чим керуються стецьки, коли засвідчують башкаленку *респект і повага*?
Відповісти
керуються торою.
Відповісти
Фронтовиків "загадили" колись комуністи, а тепер ПР. Свободівці лише добивають добру память про цих людей.
Відповісти
в гуглі статистику гулагу зразу після війни.гулаг.вікіпедія.там детально описано куди кращі з кращих фронтовиків поїхали відбудовувати родіну..на жаль на парад вони не прийдуть вже..і для них він точно не був би парадом..а дєди які їх туда спровадили ваші кумири..гєнєрали та полковники які бодро марширують під прапором поки решту гнуться і гнулись в укр.реаліях які створили їм і тоді і зараз діти та самі "заслуженні"..шануй катів своїх.
Відповісти
Керуюсь тим, що Башкаленко - не бендерчук!
Відповісти
"Натомість, ідеологи націоналістичної партії хочуть втиснути Велику Перемогу в тісні рамки історичних підходів хронікерів Євросоюзу та Сполучених Штатів. Хоча не є таємницею, що тамтешні ідеологи, м’яко кажучи, применшують роль Радянського Союзу, зокрема й України, у перемозі над нацистською Німеччиною, вважаючи відкриття другого фронту чи не вирішальним фактом у всій війні".
Відповісти
стара школа.брєжнєвци.
Відповісти
тобі десь в сінегал..там тоже файно..
Відповісти
Я симпатик партії Свобода, але ніколи в житті не повірю, шо башкаленко таку статтю напише!!він 2 слова не зв****яже!а тому це не його думка, а думка партії ригионів, де він підпрацьовує лакеєм!
Відповісти
Зато я вірю всьому, що пише ващ вождь Вітів!Він як скаже, то завяже! Верховина зателепана...
Відповісти
А коли у нас дороги поремонтують, поремонтають водопровід, каналізацію?

Бачу партії і Башкаленко немає чим зайнятися.
Відповісти
Ага, чекайте. В країні повна zhopa, а вони неіснуючих фашистів шукають. Йшов 4-ий рік покращень...
Відповісти
Раніше Башкаленко старався ніколи не переходити на особисте... Видно, ДУЖЕ конкретне "цеу" отримав від своїх столичних шефів: мочити "Свободу" по повній - ПЕРСОНАЛЬНО !!
Відповісти
Велика Вітчизняна війна чим не подобається комусь? Причому День Скорботи? Чи таким як Тягнибок та інші все під себе підводити треба? Ми повинні в ноги вклонитися тим хто завоював мир,а не робити ледве не ворогами.Були виродки серед радянських партизан і серед бандерівців,які грабували і вбивали жорстоко за шматок хліба,але навіщо всіх на кучу гребсти.
Відповісти
Та війна і всі події з нею пов*язані - історія. Не пора жити теперішнім?
Відповісти
9травня у всіх церквах усіх конфесій служать молитву за убієнних на полі брані,Не розділяють на червоних білих коричневих.Родичі згадують і моляться за тих, хто загинув,хто помер від ран.Хто відійшов у вічність у поважному віці.Самі ветерани між собою згадують вбитих і померлих.І тільки у мікрофона 70 років звучить- Перемога! Гірка ця пемога,кровава. В процентному відношені найбільше загинуло саме українців.У комуністів весь прапор в крові. Совісті в них немає,таке полотнище в руки брати,не бояться ні Бога ні людей
Відповісти
Ветеранам пам'ять і шана, не залежно хто і в складі якої армії боровся за рідну землю! НКВДистам, мародерам, усім загарбникам - ганьба! Вітчизняна війна - війна проти загарбників! У 1918 році хлопці під Крутами вели бій проти загарбників! У 1939 році на західноукраїнські землі прийшла загарбницька армія! У 1941 році її змінила інша загарбництка армія, котра відступила з наших земель у 1944 році, але ж знову прийшли ЗАГАРБНИКИ! У 40-х та 50-х роках хлопці-українці з УПА гинули не на чужій територі! Башкаленко відпрацьовує посаду?! А ми всі терпимо те, як нами управляють політруки!
Відповісти
"Народні депутати від фракції «ВО «Свобода»» вкотре спровокували суспільну напругу, зазіхнувши на святе – пам'ять про переможців у Другій світовій війні" - це одна цитата. "Дико чути, як ідеологи «Свободи» Ірина Фаріон та Юрій Михальчишин закликають вилучити з нормативно-правових документів, шкільних і студентських підручників термін «Велика Вітчизняна війна»" - це друга цитата!
Пане Башкаленко, Ви ж самі використовуєте термін Друга світова війна! - де логіка!
Відповісти
Заяви ВО " СВОБОДИ " дійсно реакційні.Що ж виходить,коли День Перемоги 9 ТРАВНЯ зробити Днем Скорботи,що ж тоді 22 червня ми повинні радіти,що почалась війна? Виходить,що так! Вони хочуть перевернути все з ніг на голову.Своєю акцією толкають людей на безпорядки,а зараз вже проти тому,що люди святкують День Перемоги? Що ж пізніше придумають ще?
Відповісти
Ветеранів фактично не залишилось. Багато полягли на фронті, неменше померли від ран та віку. День скорботи - це реальна повага до тих ветеранів, які вже не з нами! Чи комусь хочеться свята на могилах? Може ще перейняти традицію етрусків і зорганізувати оргії?
А дії ВО "Свободи" є дійсно РЕАКЦІЙНИМИ, бо у всіх нормальних людей має викликати певну реакцію, реакцію невдоволення і заява Башкаленка, і святкові заходи на кладовищах!
Відповісти
Про мільйони загиблих серед мирного населення, про ветеранів, які зігнили після перемоги в сибірських таборах, про спалені хати та знівечені долі, про депортовані народи, про каральні загони НКВДистів, про трупи в криницях і багато іншого під грифом Велика Вітчизняна - говорити важко...
Відповісти
Гіпотеза,Ви молодець!"СВОБОДА"відстоюванням ПРАВДИ у всіх своїх закликах,діях і т. д.,поперек горла стоїть азаровим,башкаленкам,добкіним,єфремовим і....,які ще не дожерли Україну.Ви зверніть увагу не "Батьківщина",ні УДАР їм не мішають,а лише "СВОБОДА",яка і дальше буде послідовною своїми принципами втілювати свою ПРОГРАМУ ЗАХИСТУ УКРАХНЦІВ.КРАПКА!
Відповісти
при чому тут святкування дня початку війни? йдется мова про те що 9 травня день скорботи, бо люди гинули на полі бою за те щоб у таких як ти було мирне небо над головою, тому радіти в цей день ну я не бачу сенсу.. тут потрібно положити квіти на моморіалі і мовчки стояти, а не робити з цього дня цирк, парад і все таке.. це в ссср таке придумали щоб людей від буднів відволікамти..як казали в древньому Римі, хліба і видовищ людям.. а що до того кажите святкування 22 ..то це повний абсурд, такого не буде і не мути воду !!
Відповісти
9 травня перемогли у війні то чому ми не можемо посвяткувати в такий день і порадіти,що нарешті війна скінчилась,а 22 червня то дійсно день Скорботи і не треба все перекручувати.
Відповісти
башкаленко та патія регіонів це люди що до нестями люблять нашу історію та нашу краін-особливо те в ній що можна вигідно продати
Відповісти
люблять свою родіну,навіть не РОСІЮ.їх любов то -СССР.місце де вони народились та навчились розводити людей..та родіна їм багато дала та дає зараз..всім решту мінімум рабскій труд..максимум ще споглядання тверезою головою на їхні чуда економічні та суспільні..але це для тих кому крім їди та випивки ще щось треба..таких тут 25-30%.сумно.
Відповісти
наступні вибори знову за регіоналами))) вперед на вибори су*атка=))))
Відповісти
значить наступні пять років кожен подаруєм їм.хай в Польщах живуть..в нас свій путь."асобий,дєди ваєвалі"..
Відповісти
Национал-озабоченные уроды!!!!Вы к власти уже никогда не придёте!!! . . . давай до свидания. . .!!!
Відповісти
Брати - білоруси? Так ви теж - ніколи.
Відповісти
риторика.як у автора статті-українські буржуазні націоналісти..тоже працювали політруком..чи в самому органі?
Відповісти
привокзальний район - це,там де Су-24М стояли і де вони???, так і ви, своє відлітали, на "порізку" відпралять вас разом з регпаті
Відповісти
Нащо брехати. роль радянського народу,а не союзу,ніхто не применшує.А Путін,друг Янека,заявив, що Росія в війну обійшлася б і без українців.Вам такий - не плювок, а харк -видно дуже сподобався. Війна на Волині розпочалася 17.09.1939р.,а закінчилася не 09.05.45.За неповних 2роки(з вересня 1939 по червень 1941)населення Волині зменшилося майже на 10%.Це десятки тисяч волинян.Після війни - теж. До речі,слово Вітчизна - переклад із російського Отечество. Коренями цих слів є -вітчим і отєц.Для Башкаленка Україна є Вітчизною, яку можна поімєть, а для мене -рідною українською Батьківщиною. Піар на людських кістках-гріх,блюзнірство.
Відповісти
ребята любите вы немцев, фашистюков, встречали их хлебом-солью, им служили - поэтому 9 мая это и в самом деле не ваш праздник.
Відповісти
що забули уже - в 1939 хлібом-сіллю Червону армію зстрічали, а після сталінського людожерства зустрічали німців, думали, що менший людожер, як сталін, виявися таким самим
Відповісти
тому що западенці хитрожопі - і нашим, і вашим...а зараз от Янусу смокчете...ну і сволота!
Відповісти
після певних дій, пососав би і в НКВД, і в гестапо, і в МВС, і гавкав би, і лизав... фу, гидко від таких самовпевнених ідіотів, які не знають про незаконні методи впливу, і не здох би, бо тобі б не дали(((
Відповісти
до речі, подивись і про америкосів, як вони вираховували Бен Ладена,"Zero dark Thirty", там демонструють, що роблять з людьми(((і це думаю ще без методів нащадків НКВД
Відповісти