Додати запис

Луцький міський голова тисне на депутатів

(Текст мого виступу на сесії Луцької міської ради 2 липня)

1. Питання про виділення землі чи майна депутатам ради чи її чиновникам повинно відбуватись максимально прозоро і чесно. Піклування про інтереси громади і одночасне збагачення за рахунок лучан – це несумісні речі. Це зрада довіри мешканців міста. Так само і депутати, які «прикривають очі» на незаконні дії – є лише співучасниками, посібниками протиправних дій.

1.1. На 35 сесії розглядалось декілька питань про надання земельних ділянок Олександру Ткачуку та Богдану Линнику. Тоді в залі знаходився 21 депутат. Для прийняття рішення потрібно щонайменше 26 депутатів. Якщо депутату зі свого місця важко оцінити кількість присутніх, то відсутність кворуму не міг не помітити Микола Романюк, який і сам проголосував «за» і надав таку можливість депутатам-кнопкодавам, і невідкладно підписав згадані рішення, надавши їм чинності.

1.2. На 42 сесії розглядалось два питання про надання земельних ділянок Євгенію Ткачуку, Олександру Ткачуку та Богдану Линнику. Правомірність таких рішень викликає обґрунтовані підозри. В цих питаннях Микола Романюк сам голосував «за» і невідкладно підписав ці рішення, надавши їм чинності.

Я звертаюсь до Луцького міського голови із проханням більш ретельно виконувати свої обов’язки головуючого, вживати заходів до унеможливлення використання депутатами свого становища в особистих корисливих інтересах чи корисливих інтересах членів їх сімей. Також прошу Луцького міського голову при голосуванні в підтримку проектів рішень і при їх підписанні не ухилятись від перевірки законності рішень.

2. На 42 сесії відбувався прямий тиск із боку Миколи Романюка на депутатів щодо їх позиції при голосуванні з певних питань. Мовляв, якщо не будете (депутати) голосувати за ті рішення, які хоче, щоб були ухвалені міський голова, тоді міський голова буде відмовляти у задоволенні і розгляді ваших депутатських запитів. Це для міського голови є неприпустимо і ганебно.

3. На 42 сесії з залу пролунала пропозиція натиснути на депутата у зв’язку із обійманням ним посади в комунальному підприємстві. Зі слів Юрія Корольчука можна було зробити висновок, що депутат, який працює у комунальному підприємстві – повинен або голосувати, так як треба міському голові, або у владі міського голови вплинути на звільнення депутата з посади. Такі вислови – це ганьба місцевого самоврядування. Це не чувано. Це заклик до порушення закону.

В Луцькій міській раді є 9 депутатів, які є працівниками комунальних установ, підприємств чи виконавчих органів міськради, щодо яких за певних умов може проявитись прямий або опосередкований вплив з боку міського голови. Це депутати Іван Корчук, Юрій Вега, Сергій Сівак, Тетяна Дементьєва, Любов Серба, Тарас Бас, Наталія Бунда, Артур Василевський, Ганна Кравчук. Я прошу цих депутатів бути стійкими та принциповими.

Я звертаюсь особисто до Луцького міського голови Миколи Романюка з проханням утриматись від використання свого владного становища та за будь-яких підстав не чинити тиск на депутатів. Звертаюсь до прокурора м. Луцька розглянути події та вислови на 42 сесії Луцької міської ради на предмет наявності порушень вимог ст. 30 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» та ст. 351 КК України.

Андрій Осіпов
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 18
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Собака лает - караван идет". Пане Осіпов, Ви своїми безглуздими викриками тільки збурюєте народ
Відповісти
В тій міській раді багатьом хочеться щоб було тихіше і можна булоб спокійно красти луцьку землю. Треба більше їх ганити. усіх вивести на чисту воду. Осіпов ризикує своїм діловим статусом і дійсно борется за людей. Молодец
Відповісти
Цей Осіпов просто ... ну принаймні в мене склалось таке враження!!!
Відповісти
Прекрасний виступ. Чітко, зважено, переконливо. Сміливо.
Відповісти
Молодець Романюк. Де ви бачили такого вовка , щоб його цікавило , що про нього говорять вівці. !!! Правильно !!!
Відповісти
Ви праві бо майже усі луцькі депутати вівці. тільки вовк це бородатий борис, а Романюк прислужник разом із своїми замами
Відповісти
Піаритись це класно, але яким би "редискою" не був Романюк, не варто його переоцінювати, особливо щодо впливу на свободівців, і, особливо на Вегу, котрий значно більше виступає й протистоїть політиці влади, ніж всі колишні колеги Осіпова по фракції разом взяті! ПіСі. Ні Сівак, ні серба не працюють у підконтрольних романюку комуналльних закладах!
Відповісти
Нічого доброго в житті не зробив тільки порядних людей пробує брудом облити
Відповісти
Радує, що в нас є хоч один депутат, який не боїться публічно озвучувати свою позицію...
Відповісти
Ося хватить собі оди строчити
Відповісти
А Тетяна Дементьєва що очолює?
Відповісти
Всі позитивні коменти написані особисто Осіповим та його помічницями. І цей вискочка буде закликати Тараса Баса який воював у Грузії бути стійким та принциповим.
Відповісти
Я не зрозумів - а що закликати бути стійкими і принциповими - це погано ччи образливо. При чому тут Грузія і Бас. Чи усіх хто був у Грузії не можна просити бути принциповими. Мені здається у статті Осіпова усе логічно. Я не прочитав там жодного слова, через яке його варто ображати. Осіпов написав речі, які не напевне несподобались меру і його депутатам, що під прикриттям мера прихоплюють землю. Але і Романюк повинен визнати, що депутат Осіпов хоч і написав неприємні сслова, але залишився по діловому коректним. Можна було б більше написати. Наприклад де ті земельні ділянки, якого розміру, обставини
Відповісти
Намагайтесь оцінити суть висловленого, а не зводити все до "сам дурак"! Романюка звинуватили в конкретних речах. Хто-небудь з коментуючих може сказали, що депутатів в дійсності було 26, і підтвердити це?!
Відповісти
Задай питання оські чи він ніколи не голосував за Бондарука
Відповісти
Що за бред існуючі магазини оформлюють оренду друге продовження оренди , не ховаються за підставними фірмами і призвищами більше 20 років займаютсья бізнесом випускають якісну прдукцію потріно дякувати таким людям ,мабуть Осіпову проплатили конкуренти проснувся !!!!!!!!
Відповісти
а нас рать))) у мене є 10 млн, хочу більше)))
Відповісти
Все частіше проявляється і вилазить наверх "людяність" Романюка. Впреться рогом і не відступить. Головний прояв "людяності" цього селюка з рівненського хутірця - використати і викинути на смітник, як видушений лимон.
Відповісти