Додати запис

«Холодна війна», або Чому я став боятися за свою безпеку

Мене звати Олексанр Жданов, я підприємець. В пятницю 16 серпня мене пограбували. Було б це банальне пограбування, який, я певен, немало стається у теперішній час – я б не оприлюднював цієї інформації. Але цьому пограбуванню передували певні події. І якщо припустити, що вони пов’язані з цим пограбуванням, то я маю усі підстави думати, що насильство проти мене може повторюватися й надалі…

Але про все по порядку.

Я реалізую морозиво. Донедавна я співпрацював з приватним підприємством «Кінг Айс», яким керує Златослава Романівна Сімонова. У цього підприємства я брав товар з відтермінуванням платежу, а також брав в оренду морозильне обладнання.

Пограбували мене у п’ятницю, 16 серпня приблизно між 22:00 і 22:30 біля будинку на пр.Перемоги 1а. У мене відібрали 8 тисяч 200 грн, банківські карти, мобільний телефон, ключі. А заодно – документи та накладні на товар, реалізацією якого я займався, і банківські договори.

Саме в той день, коли мене пограбували, приблизно між 14:00 та 15:00 я спілкувався по телефону з Сімоновою. В телефонній розмові вона нагадувала мені про мій борг перед її підприємством, вимагала сказати, коли я поверну гроші.

Наприкінці нашої розмови вона сказала приблизно таку фразу: «Ви змушуєте мене застосувати до вас жорсткі міри… Я це зроблю легко… Мені це буде легко… Вам це буде важко… До завтра».

Після цієї телефонної розмови я вирішив якомога швидше розплатитись з боргами, аби уникнути неприємностей. Звернувся до свого близького друга за допомогою. Він погодився мені допомогти, І у той же день я зібрав необхідну суму для погашення боргу.

Зняв гроші з банкомату, який знаходиться за адресою пр.Волі 6. Далі я просто сів на маршрутку на зупинці біля ВНУ ім.Лесі Українки і поїхав додому.

Віддати гроші планував наступного ж дня...

Вийшовши з маршрутки, попрямумвав додому. За будинком на пр.Перемоги 1а на мене напав невідомий. Вдарив мене в обличчя, вихопив сумку з речами та грошима, і відразу ж втік.

Я побіг у відділення міліції та звернувся по допомогу. Мені довелося кілька разів розповідати, як і де це сталося, але заяву про скоєння злочину з моїх слів так ніхто і не записав.

Тож я у шоковому стані просто відправився додому.

Мені не давало спокою те, що пограбували мене того ж дня, коли мій діловий партнер нагадував мені про борг. Тож я попросив свого друга, який мені допомагав, зустрітись зі Златославою Сімоновою та поговорити з нею про те, що відбулося.
Оскільки гроші у мене відібрали,
Заяву в міліції вдалось написати лиш у понеділок, 19 серпня. Оскільки я повинен був розрахуватись зі Сімоновою З.Р., але через пограбування цього зробити не зміг то вирішив поспілкуватись зі Златою.
На цій зустрічі Злата Романівна повторила погрозу у мою сторону ( у мене є запис розмови де з її вуст звучить фраза: «Я це можу зробити ще раз» ).
19 серпня я з моїм товаришем приїхам в офіс фірми «Кінг Айс». Вирішив ще раз поговорити і попросити перевести наше спілкування у письмовий формат. Директора фірми там не застав. Але там були кілька працівників її фірми, серед яких – комерційний директор.

Я попросив його прийняти мого листа та передати його Златі Сімоновій, мені ж вручивши письмове підтвердження того, що лист він отримав.

Той відмовився. Але по телефону Злата Романівна мені заявила, що згідна перевести наше спілкування у формат листування та сказала, що буде в офісі о 17:00. Домовилися зустрітися.

Приблизно о 17:30 ми зустрілися.
Почавши з нею діалог я попросив її прийняти від мене офіційного листа, в якому я до неї звернувся з проханням дати відповіді на деякі питання та пояснити деякі її дії, які вона вчиняла у ході співпраці з нею, адже я був не згоден із сумою боргу, яку вона мені назвала.

До речі, про борг. Гроші я справді винен, проте зовсім не ту суму, яку від мене вимагає керівник «Кінг Айс». Справа в тому, що працівники її фірми забрали в мене (з торговельних точок) морозильні камери разом з морозивом. Забрали без мого відома. Не надали будь-яких документів, що підтверджують вилучення майна та товару. Забрали під приводом ремонту камер, проте так і не повернули. Відтак я був позбавлений можливості продовжувати торгівлю морозивом, відтак – повернути їй борг.

Про усе це я й нагадав Златі Сімоновій у розмові 19 серпня.

Злата Романівна категорично відмовилась приймати від мене лист, а тим більше давати будь-яке письмове підтвердження про його отримання. Натомість вона почала змушувати мене підписати документи, де вказано що я винен їй не лише заборговану суму, але й пеню.

Злата Романівна поводила себе дуже нестримано, дозволяла собі образливі вислови такі як: «Вам треба звернутись в психлікарню», а також погрози «Якщо не хочете боятись за своє життя то негайно поверніть мені мої гроші».

В подальшому вона стала поводити себе ще більш агресивно. Врешті забрала в мене лист і примушувала мене покинути її офіс.

Я не виходив звідти ще декілька хвилин, сподіваючись, що все ж таки спокійно і конструктивно з нею поговорю. Вона ж почала кричати, щоб я негайно вийшов і казала, що якщо я не вийду, то мені «допоможуть». І додала, що у мене є 30 секунд.

Не отримавши ні відповіді на мої запитання, ні підтвердження про отримання нею листа, ні самого листа, я під тиском її особисто, її брата та комерційного директора був змушений піти звідти «ні з чим».

Прошу усіх, хто прочитав цей текст, не сприймати його, як мою спробу уникнути відповідальності і не віддати борг, виставити себе «постраждалою стороною».

Я готовий нести відповідальність і дотримуватися взятих на себе ділових зобов’язань.


Проте я не хочу і не буду «воювати» бандитськими методами. А саме такі, маю підозру, були проти мене застосовані. Тому й розповідаю про все публічно.

Я наперед прошу вибачення у Злати Романівни Сімонової, якщо вона ніяк не причетна до протиправних дій, здійснених проти мене.

Разом з тим мушу наголосити: Сімонова – єдина людина, від якої я чув погрози у свій бік. Тому не пов’язувати ці два факти я не можу.

Тому я публічно прошу правоохоронні органи вжити усіх необхідних захотів, аби проти мене як громадянина держави Україна не змогли застосувати протиправних, силових методів тиску. Це виняткова і єдина мета, яку я переслідую, оприлюднивши вищевикладені факти.

Осіб же, які й надалі планують тиснути на мене незаконними методами, я попереджую: про все я повідомлятиму не лише правоохоронні органи, а й громадськість, використовуючи засоби масової інформації.


P.S.

Я в жодному разі не стверджую, що замовником нападу на мене стала Злата Романівна Сімонова. Адже з"ясовувати, винуватнців того, що сталося зі мною, будуть правоохоронні органи і суд. Прошу не вважати цю публікацію спробою очорнити честь, гідність чи ділову репутацію керівника фірми «Кінг Айс».

Єдина моя мета - надати публічного розголосу подіям, які сталися зі мною, і які змушують мене остерігатися за свою безпеку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і яку ж суму грошей ти зняв з банкомату? А не думав про те, що грабіжник тебе "запас" біля банкомату і просто "провів" до дому?
Відповісти
Щось ти робив не так, як слід.
Напиши, що саме.
Зрозумієш, коли все писатимеш далі.
Бажаю добра!

Відповісти
Поинтересуйся были ли еще у златки похожие случаи на производстве, если ты первый то может действительно кто домой тебя провел.
Відповісти
Дійсно, може що і виясню. Дякую за пораду.
Відповісти
І її і Вас можна зрозуміти.
Погоджуючись з вище коментарями, зауважу, що надто голосні розмови на вулиці по телефону можуть спровокувати такий напад. Цілком реально вас могли пасти уже після того, як ви поговорили зі своїм другом. Оскільки чимало людей вештається без роботи, то вас могли засікти і тоді, коли ви знімали гроші.
Але, звичайно, погрози зі сторони поважної дами теж багато про що говорять. Тому будьте вкрай обережні зі словами.
Відповісти
Таких "бізнесменів",як ця злата(чесних і правдивих)у нас,на Україні,хоть греблю гати! ЯКА країна,ТАКИЙ і БІЗНЕС,на чолі з "урядом","президентом" та і всією ПРозбійників!!!
Відповісти
Може "провели", а може і знали де мене "стопанути". Ще досі не ясно.
Відповісти
З такими сумами готівки треба додому пізно увечері добиратись на таксі і не поодинці. Шкода. Проте співчуваю Вам.
Відповісти
Добрый день! Думаю. что скорее всего Вас провели от банкомата! Особенно если он находится на видном месте (к примеру, на улице) где можно спокойно проследить за тем, кто и какую сумму снимает! Это довольно частая практика! Или же могли где то засветить деньги!
Что касается Златы, то лучше бы Вам не упоминать её имя в СМИ по-скольку, если она ни в чем не виновна, то может подать на Вас заявление о клевите, что на данный момент в Украине карается уголовной ответственностью! Так, что мой Вам совет, не упоминать в заявлениях Злату, и не связывать эти две ситуации, что бы не сделать хуже себе. И просто подать заявление об ограблении. Также было бы лучше рассчитаться с долгами, если дело дойдет до суда, то долги Вам все равно придется вернуть!Плюс возникнут дополнительные затраты за пеню, поскольку если у Вас возник долг значит была просрочка по договору (внимательно читайте раздел о невыполнении обязательств сторон)! Если на данный момент трудности с деньгами, то лучше проведите переговоры со Златой что бы договориться об отсрочке оплаты, или разбить оплату на несколько платежей, так же можно взять кредит!

P.S. Реально постарайтесь не упоминать о Злате в своих заявлениях, следствием не установлено и судом не приписано, она НЕВИНОВНА!
Відповісти
Шкода, проте пограбували Вас ,скоріше за все, через Вашу надмірну безпечність, ходити з такою сумою грошей і їздити в маршрутках?! смішно! і взагалі, може й не грабував Вас ніхто, з такою ярістю осуджуєте дії Сімонової.. Склалось враження,що справді, Ви просто не хочете віддавати борг. Гарна виходить схема - гроші ( які ніхто не грабував) забираєте собі, публічно принижуєте і діялість ,і особистість колишнього, я так розумію, ділового партнера, і рильце як то кажуть " в пушку". Таку статтю виписали, але про саме пограбування..?! маршрут,можливо помітили когось ще у маршрутці, можливо хтось підсів до Вас ще в центрі і вийшов на тій же ж зупинці що і Ви? де проживаєте, підозрілі особи ,які знаходились коло Вас в цей період?! і багато інших важливих речей, Ви проспускаєте. Це ж стаття -ЗАКЛИК про допомогу внутрішніх органів у знайденні крадія ?! Чи це спосіб забруднити репутацію Сімонової?!
Відповісти
Так же мне сейчас в голову пришла мысль! А возможно Вы сами себя ограбили?!! Что бы не отдавать долг или получить отсрочку! Спрятали деньги и договорились, что друзья Вас немного изобьют!
Відповісти
ти дебил чего ты среди ночи снял только 8 тисяч, а не 38
Відповісти
Большие суммы денег нужно снимать не вечером, а утром или днем перед расчетом! Ты сам лохонулся и нечего на честных людей наговаривать! А если не умеешь вести дела то нефиг лезть в бизнес! Что я еще могу добавить! Чувак - ты ЛОХ!
Відповісти
керівництво "Кінг Айс" роками не розраховуються з клієнтами за сировину.Там в одній лодці вся сімейка.Батько - Козібрід Р.,мати - Козібрід Тамара М., донька - Сімонова Злата Романівна та брат. Думають, що самі круті.Понабирають у людей товар, а потім терміново закривають фірму. Спочатку СГПП "Злата", тепер "Кінг Айз " вже з"явилась в об"явах з їх номерами ПП "Фенікс".Ще й в Києві зареестрована фірма на Сімонову З..Зібралась сімейка аферистів.Документи (договора,довіреності) знищують,акти не підписують, на дзвінки не відповідають.Аферисти-аферистами
Відповісти
Согласен, работал там раньше, кидают как клинтов так и сотрудников.
Відповісти