Додати запис

Домовленості з Росією лише пришвидшать євроінтеграцію України

Досягнуті домовленості 17 грудня на VI засіданні Українсько-російської міждержавної комісії у Москві схвально сприйняли по обидва боки кордону.

Принаймні, економісти, фінансисти, представники крупного та середнього бізнесу й, загалом, господарники наших країн-сусідів вбачають у візиті Віктора Януковича до Росії чи не єдино можливий вихід із нинішньої ситуації.

Адже Президент врівноважив нашу фінансову спроможність і шанси для повноцінної інтеграції в європейський економічний простір.

Тобто, домовившись з Росією про фактично пільговий кредит у 15 мільярдів доларів під 5 відсотків - прецеденту угоді, до речі, немає на теренах Європи, глава держави заклав підвалину для стабілізації української економіки напередодні підписання Угоди з ЄС. Не йдеться навіть про натяки на вступ України до Митного союзу, не висувалися жодні зобов’язання, які би суперечили інтересам нашої держави.

Практично, завдяки Президенту ми одержали необхідні кошти, які не змогла дати нам Європа. Я повністю згоден з українськими аналітиками, які вважають, що саме цей російський кредит є передумовою відкриття кредитної лінії МВФ і відновлення переговорів про асоціацію з ЄС.

Адже Україна отримала довгостроковий ресурс, який здатен пришвидшити розвиток економіки і виконати необхідні вимоги Євросоюзу, впритул наблизитися до його стандартів – від упорядкування, скажімо, пенсійної та податкової системи й до житлово-комунальних тарифів для населення. Тобто, угоди з Росією відкривають нам дорогу до переговорів з МВФ. Як зазначають європейські експерти, причини підвищувати ціну на газ для населення відпадають.

А Нацбанк України поповнить валютні резерви і отримає можливість піти на лібералізацію валютного ринку. Так що формальних причин у МВФ відмовити у відновленні співпраці з нашою країною не буде.

Як на мене, укладені угоди виправдали наші сподівання на поліпшення внутрішньої економічної ситуації. Взяти хоча би домовленість про зниження ціни на природний газ до 268,5 долара за тисячу кубометрів. Будьмо об’єктивні: хіба влаштовувала Україну попередня ціна в понад 400 доларів?

Нині ж ми позбулися відверто кабальних умов купівлі та поставки газу. І це дає шанс традиційним споживачам цього палива – українським промисловим підприємствам, стати конкурентоздатними на європейському ринку. Без перебільшення можна стверджувати, що ця домовленість є перемогою в зовнішній політиці.

Аналізуючи результати перемовин з Росією, варто ще раз наголосити на невідступності Президента й уряду, державної зовнішньої політики загалом від визначеного євроінтеграційного курсу.

Навіть європейські політики офіційно визнають, що домовленості з Росією лежать винятково в економічній площині й мають поліпшити добробут простих українців. Адже зниження ціни на газ дозволить втримати її стабільною для населення. Окрім того, поліпшення стосунків з Росією допоможе відновити роботу українських підприємств, що експортують продукцію у країни Митного союзу.

А це - питання робочих місць і зарплат. Заодно, вирішення боргової проблеми та покращення економічної ситуації дасть змогу зробити бюджет на 2014 рік більш соціальноорієнтованим.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Глаголить за практичні речі. Президент порожняк не гонить...
Відповісти
Народ тупо кумекае
Яник потом возьме 20 мiлярдiв еврiв у Европи i туда ходу!!!
Відповісти
Підлизнув Едік зачьотно!
Відповісти
ті хамелеони думають ще й досі,що народ їм вірить і правильно думає, і відреагує на їхню галіматню.ХЕРУШКИ!
Відповісти
Б...дь ще один сраколиз, Риги запустили темники ))
раз силою майдан розігнати не можуть, то в кожному регіоні є "проффесора" які прославлять свого вождя!
"Практично, завдяки Президенту ми одержали необхідні кошти, які не змогла дати нам Європа" - Ви ідіот ?

Відповісти
Чувак, ви бидло чи як? Те шо Ви звертаєтесь на Ви, не відміняє Вашого хамства. Шо ви на це скажете, гавнюк? )))))
Відповісти
Чувіха, я ще не хамив ))), але почну скоро.
Ви дружина цього пердуна ? )))
Відповісти
Твоя, майбутня! Будете хамити, Вас мною Бог накаже))
Відповісти
аха)) Я з Вами на Ти не переходив посіпака яничара )
Відповісти
Як вже набридли ці ідіотські статті, де береться стільки жополизників, їх, що клонують як овечок????
Відповісти
Лизун ідентифікований)
Відповісти
Просто пару цитат розумних людей:
1) Газові домовленості 17 грудня між Путіним та Януковичем передбачають щоквартальний перегляд ціни на газ. Що означатиме така умова для України, і для чого це потрібно Росії?
2) До кінця року із заявлених $15 млрд надійде лише три. Загалом, це має вигляд встановлення залежності влади від одного джерела ресурсів, що, звичайно ж, обмежує Україну у вирішенні поточних проблем економіки.
Якась дивна в нашого президента перемога, Ви не помітили?
Відповісти
І так добре!!!!!! А шо ви хотіли? Шоб він з віддти газу в мішках привіз?
Відповісти

Це те, про що не пишуть майдаунськи ЗМШ
Желание Турции войти в до сих пор крайне узкий клуб государств - Таможенный союз - стало настоящей сенсацией. Член НАТО, один из лидеров исламского мира вдруг решает объединиться с Россией, Белоруссией и Казахстаном.
Это предложение обсуждали лидеры стран СНГ в Минске на саммите Высшего Евразийского экономического совета, где сам разговор о расширении Таможенного союза превратился в напряженную дискуссию.
Пока не утихает шум вокруг метаний Украины между Европейским и Таможенным союзами, практически незамеченными остались сообщения СМИ о том, что Израиль интегрируется в ТС. Так, вице-премьер РФ, сопредседатель российско-израильской межправкомиссии Аркадий Дворкович заявил, что до конца этого года российско-израильская рабочая группа начнет подготовку соглашения между ТС и Израилем по свободному торговому режиму.
Таможенный союз также ведет переговоры о зоне свободной торговли с блоком ЕFTA, куда входят Норвегия, Исландия, Швейцария, Лихтенштейн, и с Новой Зеландией. Российское руководство не раз заявляло, что в торговле с ТС заинтересовано руководство таких стран, как Индия, Вьетнам, Иран и Македония.

Напомним, полноправные участники ТС сегодня - Россия, Казахстан и Белоруссия. Кандидатами на присоединение к объединению считаются Армения, Киргизия, Таджикистан, Сирия, Абхазия, Южная Осетия.

Но что движет Израилем, вступающим в отношения с Таможенным союзом, пусть даже и ассоциированные? Между Москвой и Тель-Авивом и так существуют экономические связи в рамках ВТО, поэтому нельзя исключать и политических факторов подобного сближения.
http://oko-planet.su/finances/financesnews/223368-izrail-integriruetsya-v-tamozhennyy-soyuz.html

Відповісти
А чому замовк середньовічний теоретик Курилюк? Де статті кастрата про секс?
Відповісти
Бачу аргументів крім "ви всі жополизники" і "скільки вам за це платять" немає. Свідчить про те, що ви мимоволі задумуютесь про те, щоб отримувати гроші за речі, які суперачать вашим вподобанням.
Невже настільки дивує наявність прихильників влади? Те, що ви, на жаль, не бачите плюсів свідчить про вашу необізнаність і необ"єктивність. Перепрошую, якшо когось зачепила. Якшо будуть якісь конструктивні питання і зауваження - велкам. Якшо ж крім огидних закидів нічого сказати - гоу ту зе хел))
Відповісти
Бачу аргументи ігноруються. Чи Ви взагалі "коменти" не читали, а просто видаєте універсальний текст заготовлений на всі провладні статті?
Відповісти
Пффффф...нудить від ваших закидів.
"текст заготовлений на всі провладні статті" ...бла бла бла
Якби мені за це ще й платили - щасливішої не було б. Так що, вгамуйтесь. Маю право висловлюватись як хочу.
Відповісти
Мандарина, ну ти і смішна....
"Те, що ви, на жаль, не бачите плюсів свідчить про вашу необізнаність і необ"єктивність" - я достатньо обізнаний з ситуацією і можу аналізувати ці домовленості з Росією, на відміну від тебе. І повір, нічого хорошого в них немає! абсолютно ! Низька ціна на газ ? - населення цього не відчує, і вона буде мінятись рак в квартал, буде Янук слухняним песиком, буде низька ціна, ні - знову 400 дол.
Почитай що пишуть експерти про ці домовленності...
І да, в твоїх постах немає ніякого конструктиву, крім піддакування статтям провладних чиновників (може то ви їх і писали ?). Так що, велкам ту зе хелл )))
Відповісти
Добре, що хоть смішна...=D
Відповісти
Раз така п"янка пішла, то будемо палати разом!
Піддакування? Беріть вище - підтримка. І свої думки і погляди маю повне право виражати. Хев е найс дей =*
Відповісти
Добре, запропонуйте - що в сьогоднішніх умовах треба робити Україні? В ЄС не пішли, в МС теж. Самоізолюватися? Нічого в інших країнах не купувати і нічого не продавати? Давайте будемо вирубувати карпатські ліси і грітися печами, містам ще трохи Донбаське вугілля допоможе. Свій газ? Люди проти видубутку сланцевого газу. будемо відроджувати сільське господарство і кормитися своїм? Для цього спочатку потрібно інвестувати, відродити землі, зібрати урожай - це час. Ще цей рік пережити треба. Тільки не розмахуйте руками - в ЄС, міняти владу (якби ж то ще була достойна заміна..., а не шило на мило). Це все пуста риторика, виходьте з існуючих реалій.
Відповісти