Додати запис

Що спільного між Путіним і шкільним туалетом у волинському селі?

В селі Боровне Камінь-Каширського району біля школи немає вуличного освітлення, в кількох класах відсутня електрика, діти змушені бігати за 500 метрів до туалету (до того ж - під людські хліви), а шкільний автобус мало не щотижня возить весілля. Про це заявив депутат районної ради Микола Босак.

- Село Боровне. Біля школи ні однієї лампочки нема, у вісім годин діти йдуть - ні одної лампочки немає. По-друге. Там дядько віддав хатину, щоб два класи вчилося. Там зробили ремонт. А два роки світла немає... Люди добрі - два роки! А світло - то ще таке. Автобус кожної неділі на весілля їздить. 1300 грн. платять - де ті гроші? Вони ж кажуть, що нема за що світло в школі зробити. Ще одне. Два роки немає туалета. Діти за 500 метрів бігають. Мене одна жінка переходить, просить "Ви скажіть сільському голові, бо вже хліва мені загадили, хліва,там де я дрова складаю"... ця жінка одинока.- сказав під час сесії депутат Босак.

Голова райради Віктор Сус попросив прокоментувати ситуацію начальника райво Віктора Пася.

- Питання вирішення цих проблем полягає в рамках виготовлення проектно-кошторисної документації. В Боровно два питання вирішується. Або будувати санітарну кімнату разом з двома класними кімнатами, але, враховуючи те, що будується (школа - ред.) в Житнівці і Оленіно, ця проблема може знятися. То вирішуємо питання про виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво внутрішньої санітарної кімнати разом із спортзалом. Тут є певні депутати Верховної Ради, які обіцяють в цьому плані допомогти. Відділ освіти побудувати об'єкт, вартістю більше одного млн. гривень не може. У нас 82 відсотки шкіл обладнанні внутрішніми санітарними кімнатами. - зазначив Віктор Пась.

Далі полеміка щодо боровненської школи набула якогось трагі-комічного забарвлення.

Депутат Босак висловився, мовляв, можна ж хоч на вулиці туалет зробити.

- Звичайно можна - сказав голова райради Віктор Сус - але невже ж там і цього нема?

- Нема ніякого - сказав депутат Босак.

- Є там туалет - сказав начальник відділу освіти Пась.

Спантеличений таким діаметрально-протилежним баченням на згаданий туалет двох інформуючих, Віктор Сус запитав про відсутність/наявність шкільного "скворєчніка" в боровненського сільського голови.

Останній, якщо лаконічно передати його слова, сказав: туалету нема.



Шкода, що на сесії, де голова районної ради звітував про річну роботу, не було (як це не дивно) уродженця с. Боровне - голови РДА Івана Вовка.

Адже ситуація неординарна. В селі, яке є батьківщиною депутата обласної ради і голови РДА Івана Вовка (в минулому директора спецлісгоспу), депутата районної ради Івана Вовка-старшого та депутата районної ради, директора спецлісгоспу (агроліс, ДСЛАП - чи як воно правильно) Сергія Вовка, тобто трьох осіб, які наділені представницьким і владними повноваженнями, більше того - можливостями (позаяк усі мають той чи інший доступ до дерев'яних будматеріалів в різний час) не можна відшукати на школу дві-три дошки і збити для дітей сякий-такий "сортир", доки ця проблема вирішується в "рамках проектно-кошторисної документації".

Тим більше дивно, якщо згадати, що боровненська сільська рада є батьківщиною народного депутата Григорія Смітюха.



Враховуючи тенденцію його останніх висловлювань, можливо, нардеп-земляк міг би вкотре "взивати" до Владіміра Путіна, аби той "ніспослал" в Боровненську школу туалет плюс запропонувати Азарову і Януковичу, як одну з умов вступу України до тайожного союзу, будівництво хоча б такої-сякої шпаківні для боровненських учнів. А що? Росія ще не всю тайгу китайцям продала. Пів куба лісу пришле...
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В Меркель просіть, в Нуланд, Ештон, Маккейна......
Відповісти
А діагноз безграмотності автора! Вичитуйте, що пишете.А селюкам треба просто яй..я повідривати.
Відповісти
зараз аппазіция роздує з мухи наступного ВЕЛИЧЕЗНОГО слона і буде собі думати, що народ його проковтне. А як не проковтне, то знову хтось накшталт Пирожика буде бульки у воду пускати...
Відповісти
Свеiм дiтям жеж
Відповісти