Додати запис

Роблю все, аби вирішити кризу у мирний спосіб

Шановні волиняни!

Як політик, як громадянин України я поділяю вашу глибоку стурбованість і біль з приводу подій, що відбуваються у державі. Україну намагаються розколоти. Громадянський конфлікт має всі шанси перерости у громадянську війну, в якій не може бути переможців. І найстрашніше, що ціною цього є людські життя.

Як позафракційний депутат-мажоритарник я ніколи не допускав і не допущу жодного кроку всупереч інтересам та наказам моїх виборців. Я завжди звітував тільки перед тими, хто мене обирав, і вважаю за необхідне зробити це зараз.

1. Голосування Ради за "диктаторські закони 16 січня»

Я заявляв про свою позицію щодо цього публічно і роблю це ще раз: позафракційні народні депутати вважають, що голосування руками того дня у ВРУ було незаконним, як і прийняті в такий спосіб закони. Я з повною відповідальністю заявляю, що не голосував за жоден з них. На сайті ВРУ міститься інформація, що я начебто віддав свій голос за певні "закони". Чому я не відкликав свій голос? Вважаю, як би зробив це, то визнав би, що голосування за них відбувалося у законний спосіб!

2. Що зробили позафракційні депутати щодо законів 16 січня?

Закони 16 січня були прийняті фракціями ПР і КПУ всупереч Регламенту ВРУ і Конституції України, підписані спікером В.Рибаком та Президентом В.Януковичем. Єдиний легітимний спосіб їх скасувати – через прийняття відповідного закону. Попри всі політичні та інформаційні інсинуації та звинувачення, першими, хто зареєстрував законопроект у ВРУ про скасування пакету диктаторських законів 16 січня, є 9 позафракційних народних депутатів! Він зареєстрований 23 січня 2014 року за № 4007.

З дня подання до ВРУ зазначеного проекту закону ми проводили інтенсивні політичні перемовини на його підтримку з народними депутатами, незалежно від їх приналежності до фракцій та партій. Ми переконані, що Верховна Рада повинна взяти на себе основну відповідальність за країну. 28 січня Верховна Рада проголосувала за те, щоб всі «диктаторські закони 16 січня» втратили чинність!

3. Наступні кроки для подолання політичної кризи в державі

26 січня ми оприлюднили спільну заяву народних депутатів з різних фракцій про створення депутатського об’єднання, головним завданням якого є розв’язання нинішньої політичної кризи. В ній ми закликали Верховну Раду не самоусуватися від відповідальності за події в державі, а працювати, починаючи з 28 січня, у режимі пленарних засідань аж до врегулювання політичної кризи в Україні.

Ключові питання на часі в межах повноважень ВРУ:

• відставка Кабінету міністрів України;
• скасування законів, проведених через Верховну Раду України 16 січня 2014 року;
• прийняття політичного рішення про повернення до парламентсько-президентської форми правління з суттєвим зменшенням повноважень Президента;
• прийняття Закону про реальну амністію усіх учасників подій, пов’язаних з масовими акціями протесту;
• після прийняття вищезазначених рішень ВР – здійснення зустрічних кроків з боку протестувальників щодо звільнення адміністративних будівель і розблокування урядового кварталу та з боку влади щодо виведення спецпідрозділів з вулиць столиці і всіх населених пунктів України.

Шановні волиняни! Як Ви розумієте, в цей час я зобов’язаний бути присутнім у Києві, продовжувати проводити інтенсивні консультації та перемовини з народними депутатами, робити все можливе в рамках закону та депутатських повноважень, щоб криза була вирішена у мирний спосіб та в інтересах народу.

Після цього я зобов'язуюсь провести чисельні зустрічі з виборцями свого округу, журналістами та громадськими діячами Волині. Я відзвітую про проведену роботу, за яку не буде соромно жодному волинянину, який довірив мені представляти його інтереси у Парламенті.

Слава Україні!

Позафракційний народний депутат України
Ігор Єремеєв
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
волинянину соромно не буде,соромно тобі повинно бути,хоча ви крутелики не знаєте що таке совість,сором,відповідальність і т.д.
Відповісти
Єремєєв справжній волинян! Поважаю і пишаюсь цим політиком!
Відповісти
Один раз збрешеш-тобі не повірять, а як повірити постійному БРЕХУНУ?
Відповісти
Всі знають як ти голосував зраднику! А, якщо хтось не знає то ВО МАйдан це всім донесе
Відповісти
"Чому я не відкликав свій голос? Вважаю, як би зробив це, то визнав би, що голосування за них відбувалося у законний спосіб!"- Тиць - бздиць! Або хулі вам , полішукам, пояснювати. За мандат я заплатив, гречку роздав, дав по троху грошей. А вони, отара, ще щось хочуть! Все , що роблю, тільки для вашого блага. Надіюсь у вас розуму вистачить в самих, щоб дати іншим полішукам обгрунтоване пояснення мох дій, дати для самих себе пояснення, чому так а не інакше! Все тільки для вашого блага! Дустом же не посипаю!
Відповісти
Ігоре , ви правильно зробили що не проголосували за вчорашній ганебний закон про амністію від ригіаналів. Ви на стороні народу!
Відповісти
Якби він був на стороні народу, то проголосував би проти. А так полохливо не проголосував, щоб, бува, не викликати гнів регоналів, бо відразу прищемлять хвоста.
Відповісти
Ігоре , ви правильно зробили що скуповували голоси полішукв по 200 грн та не проголосували за вчорашній ганебний закон про амністію від ригіаналів. Ви на стороні народу!
Відповісти
Ігоре , ви правильно зробили що не дали опє продати поліщуків по 200 грн. та не проголосували за вчорашній ганебний закон про амністію від ригіаналів. Ви на стороні народу!
Відповісти
Голосування в парламенті закону про амністію яскраво продемонструвало, чому не треба вибирати олігархів депутатами: 1) їм є що втрачати ; 2) враховуючи способи надбання статків, вони всі насправді злочинці; 3) головне для кожного з них - зберегти і примножити статки будь-яким способом, включаючи незаконні - рейдерство, залякування, підлог тощо; 4) всі олігархи насправді люди безпринципні, цинічні, без честі і сумління, керуються лише інтересами свого бізнесу і вигоди, тому ними легко маніпулювати тим, хто "наверху"; 5)враховуючи вищевикладене, олігарх завжди проголосує так, як вигідно владі, а не народу, що і показало голосування в минулу середу. Ганьба олігархам!
Відповісти
Я впенена, що автор цієї статті не Єремєєв.
Відповісти
Точно! І головне що на Громадському ТБ також був не Єремєєв а його клон. Геніально)))))))
Відповісти
Що Ви панове хочете? Тепер Єремеєв цсить за своє БАБЛО, боїться щоб його не роздягли як козака Гаврилюка до гола.
Відповісти