День народження без тата: дворічна волинянка мріє про крісло

День народження без тата: дворічна волинянка мріє про крісло
На Волині триває реалізація проекту «Діти Небесного Легіону».

Організатори повідомили про ще одну дитину, якій охочі можуть допомогти.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ДІТЕЙ НЕБЕСНОГО ЛЕГІОНУ

Щоб допомогти, потрібно звертатися за цими контактами: 050-973-44-84; 0997508538; 0989481450.

Артеменко Богдана – крихітна красунька, яка скоро зустріне свій другий день народження. За своє таке коротке життя їй так і не довелося посидіти на руках у татуся, бо ж він загинув ще до її народження. Артеменко Анатолій В’ячеславович за життя був сапером у 12-тому інженерному полку. А загинути довелось 29 жовтня 2015 року під час пожежі, яка виникла внаслідок вибуху боєприпасів на польовому складі ЗСУ в м. Сватове Луганської області.

Разом з Анатолієм у вогні поклали свої життя солдати С. Майоренко та Т. Ковальський. Посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Донечка Анатолія з’явилася на світ майже через місяць по його загибелі.

Інформація про батька дівчинки є у Книзі пам’яті.

Так як Богданка ще маленька, то й садочок ще не відвідує. Зате вдома сумувати з нею не доводиться. Як говорить мама Лисенко Світлана Василівна, її донечка дає їй такий заряд позитиву та адреналіну, що матуся вже ледве встигає за нею. Маленьке пустотливе дівчатко – так ніжно називає її ненька. Богданка встигає скрізь і всюди, їй цікаве усе, що довкола відбувається. І що саме основне, вже береться допомагати матусі.

Ось побачила курник – враз полетіла яйця збирати, прийшла на город – а там морква та буряки ще не копані, а як побачить трактор – то й поготів відірвати не можна. Як правильно виконувати роботу по господарству – дівчинка переймає досвід від своєї матусі.

Богданка полюбляє дивитися мультики. Одні із найулюбленіших це «Ну, постривай!», «Маша та ведмідь» і «Герої в масках». Як видно, Богданці є з кого брати приклад, бо ж усі головні персонажі цих мультфільмів теж непосидючі дзиґи та постійно шукають пригод.

Захоплюється дівчинка і домашніми тваринками. А є їх у неї чимало – це і котик, і песик, і папуга, і навіть мишеня. Тож не доводиться сумувати одній, коли старші братики ідуть до школи.

А найбільшим захопленням Богданки є танці та гімнастика. Як каже мама, виросте або чемпіонкою, або танцівницею. І уже зараз невгамовна дівчинка кожен свій ранок починає із тренувань: тягає іграшкові гантелі, а під улюблену музику її не спинити. Тож до здійснення своїх мрій лишився один крок – вирости!

Маленька Богданка досить часто, як для свого віку, хворіє. Тому, коли видалась можливість поїхати з мамою у Карпати, вони з радістю це зробили. І не проти ще кудись помандрувати, бо ж споглядати світ – це так цікаво!

Мама для Богданки є справжнім прикладом, вона у дівчинки добра та ласкава. Донечка свою матусю любить дуже сильно, коли та сумує – то обнімає і цілує. Допомагають же Світлані по дому поки що лише старші діти, хоча більше пустують.

Мама дівчинки дуже вдячна за допомогу волонтерам. Вона ще перебуває у декретній відпустці, тож основний дохід сім’ї – це пенсія по втраті годувальника та виплата при народженні дитини. Матеріальну допомогу від держави їх родина отримала у повному обсязі. Та, оскільки у домі підростають троє діток, існує постійна потреба у одязі та взутті для малечі (необхідні заміри вказані нижче).

Волонтери проекту «Діти Небесного Легіону» закликають волинян допомогти влаштувати дитині свято.

Інформація для благодійників: день народження Богдани 25 листопада, їй виповниться два роки. Ріст: 70. Розмір взуття: 19-20.
Омріяний подарунок: дошка для малювання та крісло.

Маєте бажання підтримати дітей – переказуйте кошти нашому координатору проекту (Приватбанк: 4149-4978-1590-0321 Скиба Наталія Миколаївна), зазначаючи, на яку саме дитину адресуєте.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
День народження без тата: дворічна волинянка мріє про крісло
30 жовтень, 2017, 19:30