Пасинок волинського бійця потребує теплих речей

Пасинок волинського бійця потребує теплих речей
На Волині триває реалізація проекту «Діти Небесного Легіону».

Організатори повідомили про ще одну дитину, якій охочі можуть допомогти.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ДІТЕЙ НЕБЕСНОГО ЛЕГІОНУ

Щоб допомогти, потрібно звертатися за цими контактами: 050-973-44-84; 0997508538; 0989481450.


Невдовзі рубіж свого повноліття переступить Лисенко Дмитро. Його вітчим, Артеменко Анатолій В’ячеславович за життя був сапером у 12-му інженерному полку. А загинути довелось 29 жовтня 2015 року з двома іншими побратимами під час пожежі, яка виникла внаслідок вибуху боєприпасів на польовому складі ЗСУ в м. Сватове Луганської області. Посмертно нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня. Інформація про вітчима хлопця є у Книзі пам’яті.

Наш іменинник навчається у м. Берестечку на тракториста, хоче стати шофером, отримати права та мріє купити скутер. Він дуже любить природу, там де він живе – таких мальовничих краєвидів вдосталь. Дмитро часто гуляє по лісі, любить збирати гриби та з задоволенням майструє з дерева різноманітні вироби.

У Дмитра є менша сестричка – дворічна Богданка, яка тільки починає говорити, за нею потрібно постійно слідкувати, щоб ніде не влізла. Також він жалкує, що дівчинка не розуміється ще на фільмах, адже з великим задоволенням розказав би їй про свого найулюбленішого кіногероя – Гаррі Поттера. А також Дмитро допомагає братові Богданові, котрий молодший на півтора року, але має поважні проблеми зі здоров’ям через інвалідність.

Діма з великою любов’ю говорить про свою країну, адже це місце, де він народився, живе і хоче жити в майбутньому. Коли він стане дорослим, то хотів би тут працювати, щоб приносити користь для рідної України. Наш іменинник є оптимістом і щиро вірить, що наше суспільство обов’язково зміниться на краще, а війна невдовзі скінчиться.

Завдяки волонтерам у Дмитра була нагода відвідати Карпати і поправити своє здоров’я. Після поїздки він став активнішим, сміливішим і самостійнішим, знайшов друзів, з якими підтримує контакти й донині. Не проти ще кудись помандрувати, бо ж споглядати світ – це так цікаво! У вільний час Дмитро любить грати зі своїми друзями у футбол.

Справжнім прикладом та ідеалом для Дмитра є його мама – Світлана Василівна. Вона добра та ласкава, завжди підтримає його у будь-якій ситуації. Він же, зі своєї сторони, намагається усіляко допомагати матусі, так як їй одній дуже важко, особливо враховуючи той факт, що сім’я проживає у селі, то попорається біля дому, допоможе в городі та по господарству. Влітку хлопець збирає полуниці та малину, рве вишні та яблука, восени прибирає на подвір’ї опале листя, взимку відкидає сніг зі стежки. Завжди намагається підтримати маму морально, у вихідні та під час канікул підпрацьовує, щоби допомогти родині ще й матеріально.

Мама Світлана дуже вдячна за допомогу волонтерам. Вона ще перебуває у декретній відпустці, тож основне джерело утримання сім’ї – це пенсія по втраті годувальника та виплата при народженні дитини.

Матеріальну допомогу від держави їх родина отримала, проте так як мамі самотужки доводиться ставити дітей на ноги, то і будь-яка допомога чи добре слово сприйметься зі щирою вдячністю.

Дмитро на свій День народження нічого не побажав, але волонтерам стало відомо, що дуже доречними була б для хлопця тепла куртка, а також взуття.

Інформація для благодійників: день народження Дмитра Лисенка 28 листопада, йому виповниться 18 років. Ріст: 170, розмір взуття 42.
Омріяний подарунок: куртка та взуття.

Маєте бажання підтримати дітей – переказуйте кошти нашому координатору проекту (Приватбанк: 4149-4978-1590-0321 Скиба Наталія Миколаївна), зазначаючи, на яку саме дитину адресуєте.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Пасинок волинського бійця потребує теплих речей
06 листопад, 2017, 06:30